Dusené hovädzie mäso s lečom a kysnuté parené knedle (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Príprava tohto jedla je jednoduchá.V tomto recepte vám predstavím aj to ako som robil knedle a zároveň aj buchty na pare.

200 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso som jemne poprášil čiernym korením.Narýchlo ho osmažíme asi 3-5 minút.
  2. Posmažené mäso dáme na tanier a osolíme ho
  3. Dáme si osmažiť cibulu
  4. Ďalej už osmažené mäso pridáme k cibule.
  5. Mäso som zalial hovädzím vývarom
  6. Pokračujeme pridaním leča.Prikryjeme a varíme kým nám mäso nezmäkne resp.do uvarenia mäsa.Ja som jedlo dochucoval iba soľou,lebo už predtým som na mäso aplikoval č.korenie
  7. Pokiaľ sa nám mäso varí urobíme si KNEDLE-Z ingrediencií som si vymiešal cesto
  8. Keď je cesto už hladké a oddeľuje sa od nádoby malo byť dobre vymiesené
  9. Cesto na knedle poprášime múkou a necháme kysnúť cca.1 hodinu
  10. Nakysnuté cesto som rozdelil na dve časti.Z jednej časti si spravíme knedle. Budú z nej 2 kusy knedlí.A z druhej časti cesta si spravíme buchty na pare plnené marhuľovým lekvárom.
  11. Tak najprv tie knedle.Ako vidieť na obrázku vyformoval som si knedľu a potom druhú tak isto.Takto som ich nechal ešte postáť cca.2O minút
  12. Ďalej som si spravil resp.upravil nádoby na paráky.Gumou som prichytil utierku o nádobu resp.hrniec..Keď mi voda zovrela vložil som do nádoby knedľu.Doba varenia v pare bola 25 minút .Do druhej nádoby som si dal pariť buchty.SAMOZREJME DBÁME NA TO ABY SA UTIERKA NEDOTÝKALA TEPELNÉHO ZDROJA ! ! !
  13. A toto je už hotová knedľa
  14. Ďalej si spravíme tie buchty na pare ako som už hore vyššie poznamenal z vykysnutého cesta som urobil takéto malé trojuholníčky resp.taštičky.Naplnil som ich marhuľovým lekvárom.nechal som ich postáť cca.10-15 minút Po uplynutí tohto času som buchtičky dal do tých mojich parákov a parili sa mi tam cca.12 minút.
  15. Tie väčšie sú bez lekváru a tie menšie z lekvárom.Posýpku si zvoľte sami prosím
  16. DOBRÚ CHUŤ PRAJEM