Dusené hovädzie mäso s lečom a kysnuté parené knedle (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Príprava tohto jedla je jednoduchá.V tomto recepte vám predstavím
aj to ako som robil
knedle a zároveň aj buchty na pare.
200 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso som jemne poprášil čiernym korením.Narýchlo ho osmažíme asi 3-5 minút.
- Posmažené mäso dáme na tanier a osolíme ho
- Dáme si osmažiť cibulu
- Ďalej už osmažené mäso pridáme k cibule.
- Mäso som zalial hovädzím vývarom
- Pokračujeme pridaním leča.Prikryjeme a varíme kým nám mäso nezmäkne resp.do uvarenia mäsa.Ja som jedlo dochucoval iba soľou,lebo už predtým som na mäso aplikoval č.korenie
- Pokiaľ sa nám mäso varí urobíme si KNEDLE-Z ingrediencií som si vymiešal cesto
- Keď je cesto už hladké a oddeľuje sa od nádoby malo byť dobre vymiesené
- Cesto na knedle poprášime múkou a necháme kysnúť cca.1 hodinu
- Nakysnuté cesto som rozdelil na dve časti.Z jednej časti si spravíme knedle.
Budú z nej 2 kusy knedlí.A z druhej časti cesta si spravíme buchty na pare plnené
marhuľovým lekvárom.
- Tak najprv tie knedle.Ako vidieť na obrázku vyformoval som si knedľu
a potom druhú tak isto.Takto som ich nechal ešte postáť cca.2O minút
- Ďalej som si spravil resp.upravil nádoby na paráky.Gumou som prichytil utierku o nádobu resp.hrniec..Keď mi voda zovrela vložil som do nádoby knedľu.Doba varenia v pare bola 25 minút .Do druhej nádoby som si dal pariť buchty.SAMOZREJME DBÁME NA TO ABY SA UTIERKA NEDOTÝKALA TEPELNÉHO ZDROJA ! ! !
- A toto je už hotová knedľa
- Ďalej si spravíme tie buchty na pare ako som už hore vyššie poznamenal
z vykysnutého cesta som urobil takéto malé trojuholníčky resp.taštičky.Naplnil som ich marhuľovým lekvárom.nechal som ich postáť cca.10-15 minút
Po uplynutí tohto času som buchtičky dal do tých mojich parákov a parili sa mi tam cca.12 minút.
- Tie väčšie sú bez lekváru a tie menšie z lekvárom.Posýpku si zvoľte sami prosím
- DOBRÚ CHUŤ PRAJEM