Dusené bravčové pliecko s vajičkovo-uhorkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Keď nemám hovädzie mäso na Španielskych vrabcov, tak robím podobné z bravčovej lopatky. Je to tiež dobré.

6 - 8
porcií
24 minút minút
príprava
70miut minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravím si suroviny. Umyté pliecko krájam na väčšie kusy. Vajcia si uvarím na tvrdo a olúpem. Cibuľu s cesnakom očistím. Uhorky použijem sterilizované.
  2. Mäso si osolím a okorením čerstvo zomletím čiernym korením. Nechám postať asi desať minút.
  3. Zatiaľ si cibuľu pokrájam na drobno. Vajcia, uhorky, a cesnak tiež pokrájam na drobno.
  4. Teraz mäso obalím v hladkej múke.
  5. V hrnci v ktorom to budem robiť si zohrejem olej. Na ňom opečiem mäso z každej strany tak po dve minúty a odložím na bok.
  6. Do výpeku dám cibuľu restovať, ktorú stále miešam nech neprihorí na muke. Ta ostala z mäsa. K restovanej cibuli pridám cesnak, nechám chvíľu nech prevonia. Teraz do hrnca pridám vajcia a uhorku pripravené. Premiešam tak asi minútu. Nakoniec dám späť mäso a zalejem horúcou vodou. Vody tak nech trochu mäso vyčnieva.
  7. Nechám rozvariť a potom na pomalé varenie. Keď je mäso na polovicu mäkké pridám horčicu. Varím ďalej do mäkká. Pred koncom varenia ochutnám a dosolím. Počas varenia sa s vajíčka, múky, uhorky a cibule uvarila hustá omáčka. Počas varenia som si spravil ryžu. Kto ma rád zemiaky aj tie môžu byť k tomu.
  8. Všetko mám uvarené a ochutené tak môžem servírovať. Nejakú ozdobu k tomu a môžeme obedovať. Želám dobrú chuť. Je to dobré jedlo a nenáročné a hlavne chutne.