Dusená cuketa
Dusená cuketa

Dusená žltá cuketa na kečupe

zdencike - bez fotkyzdencike, 7. septembra 2017
Dusená žltá cuketa na kečupe
Foto: zdencike

Recept mám prevzatý od svokry. Ako som ju prvýkrát ochutnala, neviem sa jej dojesť! Dúfam,že Vám cuketa chutiť bude. Je to chutné a na Zobraziť celý popisRecept mám prevzatý od svokry. Ako som ju prvýkrát ochutnala, neviem sa jej dojesť! Dúfam,že Vám cuketa chutiť bude. Je to chutné a na suroviny nenáročné jedlo.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ČL (alebo bazalka, oregano)
2 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Cuketu nakrájať ľubovolne (kolieska, kocky...) Na panvicu naliať olej a vysypeme cuketu, dáme dusiť. Pridáme ostatné suroviny a dusíme pod pokrývkou 10 minút. Hotovú podávame s chlebíkom a volským okom navrch. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

radost
práve teraz mám na tanieri cuketu ala "jednoduchá mária"..
nakrájam na dlhé hranolky-aj hrubšie a na horúcom tuku opekám pod pokrievkou..hotovú posolím..celé let o to mám za najdobrotu..
takže verím aj tvojej chuti..:-)
mijaita
@Afataga no doufam! Koupím hned to velké balení a pak můžu přidat i víc než jen 2 lžičky! :-)
zdencike
@Mijaita (7.9.2017 12:32)

veru nebolo by to ono,ale na chuti by sa nič nepokazilo :) kečup je kečup :)
mirop
to je recept ako znicit cuketu? :D chapem ze po lete nektori maju cukiet uz plne zuby, ale toto.... :D
radox1
presne tak,tym vsetkym,ktorym rastie cuketa ako burina a maju ju plne zuby,tak ju na zaver uvaria takto,aby ju o rok znovu nezasadili.hura,uz nikdy ziadna cuketa!
1x radox1
zdencike
@Radox1 (7.9.2017 12:54)

No ja som za celé leto jedla cuketu asi 5x a veru nestačilo mi :D keď máte navyše a nechcete ju jesť,dajte do mraziaka alebo zavarte alebo podarujte :) tento recept je pre tých,ktorí cuketu majú radi a potrebuju čosi zo cukety nové spraviť ;) pre mňa to nie je ako "zničiť" ale ako "chutne pripraviť" :)
2010
Babickina slovenska kucharka rocnik 2050. Zakladne slovenske suroviny bambino a vegeta.
ivet74
Mne by sa tam hodilo ešte gulasove korenie ;-)
Každému podľa jeho chuti, mne to však príde zabite.. Fajnova cuketa dusená do mrtva s vegetou a kečupom, ideálne Clever..
Bez urážky, toto nie je recept hodný zverejnenia..
mijaita
Dobre, cuketa s kecupem. Ale kde je nejaky recept? Mas rada vegetu, v poradku, ale zkus dat recept na hovezí vyvar s pridanim 1 PL maggi. Take dochucovadlo. A to nastane ficak na Varese :-)
Muj nazor, ze to za a) neni recept a za b) si jídlo kazdy dochuti po svem. Vim, jsem odpurce vegety, ale jako dochucovadlo, proc ne, kdyz to nekomu chutna.
radox1
ked uvaris polievku z kur.chrbtov ,potom poctivy 5-hodinovy hovädzí vyvar a das do toho lyzicu maaggi,vysledna chut je rovnaka.magorom ostava ten co dal to masggi do toho hov.vyvaru.
radox1
@Zdencike (7.9.2017 13:43)

pises ze:
Recept mám prevzatý od svokry.to vlasne jej by mali byt adresovane tieto prispevky.
mijaita
@Radox1 zadna chut není dogma. Co clovek to chutě. Ziskane z domova, casem pozmenene. Ja jsem treba na maggi vyrostla. Bylo neustale na stole stejne jako mlynek s peprem a sul. A mam to maggi dodnes rada. Ne do vseho, ale treba hovezi vyvar se zloutkem a chutí maggi mi voni a velice chutna. Jsem magor pro ty, kdo ho neradi? Byl magor mum tatinek, dedecek? V tom pripade jsou magori, kdo daji do vyvaru vegetu? Nemam ji rada, ale za magory je nepovazuju. Proste jim to chutna.
Cela Asie maggi pouziva, jsou to magori? Jejich jidla jsou uzasna! V kazdem stanku, na stole, vsude maji maggi a pouzivají ho. Ale v receptech ho nenajdes, nebo velice vzacne. A o to mi slo.
kvakac
V tomto dávam za pravdu @Mijaita , konečne sa našiel kto sa im postavil. Máš u mňa veľké plus. A ostatným- všetci čo sa povyšujú, budu ponížený....kapitola xy....verš xy. Každý raz začínal. Už by ste mohli prestať nemyslite?
radox1
@Kvakac (7.9.2017 15:23)

tak sem daj nejaky recept,ty kodexovy mudrlant.este raz,tomu kto pouziva maggi je zbytocne robit poctivu slepaciu polievku,lebo taku istu chut dosiahne aj z drobkov.komu to chuti,neodcudzujem,len vravim ze ta chut je vzdy s maggi rovnaka.a mijaita ty vies,ze to nebolo osobne.
mijaita
@Radox1 nebylo to osbne, ale ani tak se stvym nazorem nemohu ztotoznit. Ano, vyvar je vynikajici, to ano. Jenze, s dochucovadlem je pro mnoho lidi jeste lepsi. A vis, ze vetsina lidi dava do vyvaru nasekanou petrzelku nebo snitlik? A ted vcil mudruj. Vzdyt je to take dochucovadlo :-) A vsechny hospodynky (temer) ti reknou, ze ta trava do vyvaru patri.
Nedavno jsem dostala hutny, ciry, krasny vyvar z kralika. Nikde nic. I kdyz kralika neoblibuju, chtela jsem vyvar jist. Proste to bez dochuceni neslo!! A jsem u toho. Nekdo dochuceni rad, jiny, @Radox1 ne! :-) :-) :-)
radox1
ked si dam petrzlen.vnat do vyvaru,a to si aj davam,tak dokazem rozlisit,aky to vyvar je,ale ked si dam do polievky maggi,charakteristicka chut je prec.osobne vyskusane,moj svokor bez maggi nezje ziadnu polievku,aj u nas ma jednu flasku-musel si ju sam doniest.
mijaita
@Radox1 tak jsme se dobrali konsensu - ty si přihodíš šnitlík a jí šnitlík (petržeku) a maggi :-) A budem si pochutnávat oba! :-)
radox1
pritom ja nie som vyslovene proti dochucovadlam,v niektorych pripadoch pouzijem aj kvalitnu vegetu.
evanaaa
Mladá deva, či už žena sa len dnes zaregistrovala a už dostala aj krst.....aspoň vidí, ako to tu beží. Ja sa priznám, že tiež používam občas príchute, tak nejdem kritizovať. Cuketu som tento rok nejedla, možno minulý som ju raz použila.....ale keď sa už spomína maggi ( @Mijaita... ), pamätám si aj ja na malé kocočky asi 1cm x 1cm. my deti sme ich slanú chuť mali radi (občas sme si aj lízli :-) ), pritom mama bola výborná kuchárka, v mladosti slúžila v zámožnejších rodinách a varila, ale keď sa jej už ako staršej dostala do rúk pravá juhoslovanská vegeta, začala ju používaíť aj ona.
mirop
@Evanaaa (7.9.2017 18:41)

Supr koment... toho roku nejedla, vlani asi raz.... :)
zdencike
@Evanaaa (7.9.2017 18:41)

No pravdupovediac,zaregistrujem sa v prvý deň a vidím takéto "divadlo",ako sa tu urážajú ľudia navzájom alebo vyrývajú..myslela som si,že to len na fb či Modrom koníku,ale mýlila som sa..aj na Vareche sa nájdu ješitni a nevďační ľudia..namiesto toho aby sme si vnukli nápady jeden druhému,tak radšej budeme z druhého robiť blbca..a pre info-varím od 13 rokov,zato mladá deva ale skúsená,žiadny amatér ;)
zdencike
@Mirop (7.9.2017 2:D kvôli pár surovinám nie som skúsená kuchárka? :D To takto rozlišujete na skúsených a neskúsených podľa receptu s troma surovinami?Keď budem mať v recepte 20 surovín,tak som Jamie Oliver? :D
zdencike
@Mirop (7.9.2017 22:12)

Keď sa vám recept nepáči,nekomentujte :) poliaľ ste cuketu ani nevyskúšali ;)
1x haji
mirop
@Zdencike (8.9.2017 05:53)

ano recept sa mi nepaci a preto ho komentujem.... o pocet surovin vobec nejde, myslel som skor vyber surovin.... myslim, ze skusena kucharka sa obide bez vegety a kecupu.... tento recept mi pride ako nudzovka z intraku strednej skoly... sorry
zdencike
@Mirop (8.9.2017 06:38)

Keď sme pri tom,zaobídem sa aj bez vegety a kečupu :) komu sa bude chcieť,tak nech spraví silný kurací vývar,domáci pretlak z paradajok a čerstvo nasekanú bazalku :)
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia