Dusená nová hlávková kapusta s mletým mäsom (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Kúpila som novú hlávkovú kapustu . Hneď ma napadlo toto jedlo . Robievam ho len z
novej kapusty .
Postup
- Pripravila som si novú hlávkovú kapustu , ktorú som nakrájala na slížiky .
- Do studenej vody som namočila jeden starší rohlík .Očistila som si cibuľu a cesnak .
- Namočené pečivo som vyžmýkala , pridala som vajíčko , prelisovala som cesnak , na drobno som nakrájala menšiu cibuľu . Nastrúhala som muškátový orech , pridala som soľ a mleté čierne korenie a mleté bravčové pliecko . Všetko som spolu zamiešala a dala na chvíľu do chladničky , kým si udusím kapustu .
- Pripravila som si údenú slaninu .
- Nakrájala som ju na malé kocky .
- Slaninu som opiekla na troche oleja aj s cibuľou . Pridala som aj 1 čl celého kmínu . Potom som pridala cukor .
- Kapustu som si nakrájala na slížiky .Pridala som ju na cibuľový základ .Kapustu som osolila , okorenila mletým čiernym korením a 2 pl octu . Podliala som ju asi so 100 ml vody a udusila som ju .
- Z dusenej kapusty som polovicu odobrala do misky . Do hrnca som dala zamiešané ochutené mleté mäso tak , že som z neho robila v dlani placky a kládla som ich vedľa seba .Na to som dala zvyšok kapusty z misky .
- V kyslej smotane som rozhabarkovala 1,5 pl hladkej múky a naliala som ju na kapustu. Prikrytú som ju dusila na stíšenom plamami asi 40 minút.
- Tu je už hotová . Ja som si ju dala s krajcom chleba . Kto chce , môže ju jesť s varenými zemiakmi .
- Toto jedlo mi veľmi chutí . Mäso by sa malo baliť do sparených kapustových listov , čo však ja lenivá nerobím .