Dusená morčacia pečeň na Chardonnay s jablkami (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Morčacia pečeň je veľkou pochúťkou, pripravila som ich na víne a jablkách Príprava je rýchla
a jednoduchá, recept pridávam pre milovníkov pečene.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 90 - 100 °C |
Postup
- Morčaciu pečeň som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou a pokrájala na menšie plátky vertikálne o hrúbke asi 3 - 4 mm.
- Cibuľu som pokrájala na mesiačiky a domácu údenú slaninku, takú prerastenú, som pokrájala na prúžky.
- Na rozohriatom oleji na strednom plameni som orestovala údenú slaninku a pokrájanú cibuľu.
- Ked bola cibuľa do sklovita, ...
- ...na prudkom ohni som orestovala plátky morčacej pečene
- ...kým sa pečeň zatiahla - asi 5 - 7 minút, dlhšie netreba, aby nestvrdla,...
- ... som ošúpala jedno veľké jablko, zbavila som ho stopky a jadrovníka, rozdelila na štvrtinky a pokrájala na plátky silné asi 2 - 3 mm,...
- ..ktoré som pridala k morčacej pečeni a po krátkom opečení....
- ...som priliala Chardonnay, plameň som stiahla na stredný,...
- ...panvicu som prikryla pokrievkou..
- ..a dusila som pod pokrievkou asi 10 minút a jedlo bolo hotové.
- Podávala som horúce s varenými novými zemiakmi na masle, môžete zvoliť aj inú vhodnú prílohu podľa vašej chuti, podliala som trochou úžasnej šťavičky s jemnou chuťou vína, jabĺk a údenej slaninky. Pečeň pripravená týmto spôsobom je veľmi šťavnatá a jemná, prevzala chuť vína, jabĺk a údenej slaninky, je to skvelá pochúťka a veľmi rýchle a mimoriadne chutné jedlo, vhodné aj ako slávnostné jedlo alebo vo sviatok či pohostenie pre návštevy i kedykoľvek inokedy.