Dusená morčacia pečeň na Chardonnay s jablkami (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Morčacia pečeň je veľkou pochúťkou, pripravila som ich na víne a jablkách Príprava je rýchla a jednoduchá, recept pridávam pre milovníkov pečene.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 90 - 100 °C

Postup

  1. Morčaciu pečeň som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou a pokrájala na menšie plátky vertikálne o hrúbke asi 3 - 4 mm.
  2. Cibuľu som pokrájala na mesiačiky a domácu údenú slaninku, takú prerastenú, som pokrájala na prúžky.
  3. Na rozohriatom oleji na strednom plameni som orestovala údenú slaninku a pokrájanú cibuľu.
  4. Ked bola cibuľa do sklovita, ...
  5. ...na prudkom ohni som orestovala plátky morčacej pečene
  6. ...kým sa pečeň zatiahla - asi 5 - 7 minút, dlhšie netreba, aby nestvrdla,...
  7. ... som ošúpala jedno veľké jablko, zbavila som ho stopky a jadrovníka, rozdelila na štvrtinky a pokrájala na plátky silné asi 2 - 3 mm,...
  8. ..ktoré som pridala k morčacej pečeni a po krátkom opečení....
  9. ...som priliala Chardonnay, plameň som stiahla na stredný,...
  10. ...panvicu som prikryla pokrievkou..
  11. ..a dusila som pod pokrievkou asi 10 minút a jedlo bolo hotové.
  12. Podávala som horúce s varenými novými zemiakmi na masle, môžete zvoliť aj inú vhodnú prílohu podľa vašej chuti, podliala som trochou úžasnej šťavičky s jemnou chuťou vína, jabĺk a údenej slaninky. Pečeň pripravená týmto spôsobom je veľmi šťavnatá a jemná, prevzala chuť vína, jabĺk a údenej slaninky, je to skvelá pochúťka a veľmi rýchle a mimoriadne chutné jedlo, vhodné aj ako slávnostné jedlo alebo vo sviatok či pohostenie pre návštevy i kedykoľvek inokedy.