Dusená kyslá kapusta

Dusená kyslá kapusta so slaninkou a s hubami (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Upútal ma recept od pani Marty Mydlarčíkovej. Trochu som si ho síce pozmenila, no inšpiráciu som mala z jej receptu. Na kapustu som dostala len samé chvály. Možno zachutí aj Vám.

30 minút
príprava

Postup

  1. Údenú slaninu pokrájame, na pár kvapkách oleja vyškvaríme. Pridáme jednu pokrájanú cibuľu.
  2. Restujeme do sklovita. Pridáme rascu a prelisovaný cesnak. Chvíľu spolu osmahneme.
  3. Ďalej pôjdu do hrnca pokrájané šampiňóny a suchohríby. Bola som na hubách, nenašla som veľa, ale bola som spokojná aj s tým málom, čo som našla :-) Pridáme 1/2 ČL mletej sladkej papriky. Kyslú kapustu zvyknem trochu pokrájať. Pridáme do hrnca a trochu kapustu podlejeme. Udusíme spolu všetky suroviny do mäkka. Nakoniec zahustíme postrúhaným surovým zemiakom. Ak treba dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  4. Ako prílohu sme mali fašírku. Na pol kila mletého bravčového pliecka dáme 2 vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, 2 - 3 strúčiky prelisovaného cesnaku. Dobre premiešame. Zvyknem dávať aj jedno staršie pečivo namočené vo vode.
  5. Z mäsa sformujeme malé guľky, ktoré obalíme v strúhanke.
  6. Vysmažíme. Vysmažené dáme na papierový obrúsok, aby do seba vsal tuk.
  7. Dáme variť zemiaky. Nasekáme si čerstvú petržlenovú vňať.
  8. No a už môžeme obedovať. Manžel si kapustu pochvaľoval. Vraj je dobrá aj samotná. Vyjadril sa, že ju môžem variť častejšie.