Dusená kyslá kapusta
Dusená kyslá kapusta so slaninkou a s hubami (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Upútal ma recept od pani Marty Mydlarčíkovej. Trochu som si ho síce pozmenila, no inšpiráciu som mala z jej receptu. Na
kapustu som dostala len samé chvály. Možno zachutí aj Vám.
Postup
- Údenú slaninu pokrájame, na pár kvapkách oleja vyškvaríme. Pridáme jednu pokrájanú cibuľu.
- Restujeme do sklovita. Pridáme rascu a prelisovaný cesnak. Chvíľu spolu osmahneme.
- Ďalej pôjdu do hrnca pokrájané šampiňóny a suchohríby. Bola som na hubách, nenašla som veľa, ale bola som spokojná aj s tým málom, čo som našla :-) Pridáme 1/2 ČL mletej sladkej papriky. Kyslú kapustu zvyknem trochu pokrájať. Pridáme do hrnca a trochu kapustu podlejeme. Udusíme spolu všetky suroviny do mäkka. Nakoniec zahustíme postrúhaným surovým zemiakom. Ak treba dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Ako prílohu sme mali fašírku. Na pol kila mletého bravčového pliecka dáme 2 vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, 2 - 3 strúčiky prelisovaného cesnaku. Dobre premiešame. Zvyknem dávať aj jedno staršie pečivo namočené vo vode.
- Z mäsa sformujeme malé guľky, ktoré obalíme v strúhanke.
- Vysmažíme. Vysmažené dáme na papierový obrúsok, aby do seba vsal tuk.
- Dáme variť zemiaky. Nasekáme si čerstvú petržlenovú vňať.
- No a už môžeme obedovať. Manžel si kapustu pochvaľoval. Vraj je dobrá aj samotná. Vyjadril sa, že ju môžem variť častejšie.