Dusené hovädzie mäso

Dusená hovädzinka na koreňovej zelenine so zelerovo-zemiakovým pyré

Autor receptu: mysiacik

20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu si nakrájame na drobno a opražíme na oleji, pridáme na väčšie kusy nakrájané mäso, na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen, polovicu z celého zväzku stonkového zeleru, okoreníme, osolíme, opaprikujeme, pridáme 3 ks nového korenia, lyžicu dijonskej horčice, chvíľu celé opežieme a zalejeme vývarom.
  2. Takto necháme dusiť, až kým nie je mäso mäkké. Mäso vytiahneme, nehcáme vychladnúť a nakrájame na menšie kusy, vývar so zeleninou rozmixujeme ponorným mixérom a hodíme doň kus masla s múkou, teda odkrojíme si kúsok masla (pribl. 2 PL) a spravíme z neho v múke maslovo-múkovú hrudku a hodíme do omáčky, necháme roztopiť, nakoniec vhodíme do omáčky mäso.
  3. Pyré si urobíme ako klasické pyré, akurát doň očistíme asi polovicu koreňového zeleru, nakrájame na drobnejšie a necháme spolu so zemiakmi variť, keď sú zemiaky hotové, zlejeme, hodíme kus masla a vymixujeme s mliekom na pyré .