Dusená červená kapusta s jablkami

sovka62 - fotkasovka62, 11. januára 2010
Dusená červená kapusta s jablkami
Foto: sovka62

Takúto kapustu som jedla k husacine v krčme na Záhorí. Odvtedy mi každá pripadala planá, bez chuti, bledá, kým sa mi nepodarilo získať tento Zobraziť celý popisTakúto kapustu som jedla k husacine v krčme na Záhorí. Odvtedy mi každá pripadala planá, bez chuti, bledá, kým sa mi nepodarilo získať tento recept. Zatiaľ chutila každému, komu som ju ponúkla, dúfam, že bude i Vám. Príprava sa zdá zložitá, ale v podstate prísady len postupne pridáte do hrnca.

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
150 g
2 PL
3 PL
500 g
1 ks
350 ml
150 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Dusená červená kapusta s jablkami - obrázok 1
  2. 2

    Kapustu pokrájame na rezančeky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme kapustu a dusíme zakryté.

    Dusená červená kapusta s jablkami - obrázok 2
  3. 3

    O 15 minút pridáme ocot, ošúpané, na tenké mesiačiky nakrájané jablká.

    Dusená červená kapusta s jablkami - obrázok 3
  4. 4

    Osolíme, okoreníme, pridáme trocha cukru, bobkový list a prilejeme víno. Dusíme do mäkka.

    Dusená červená kapusta s jablkami - obrázok 4
  5. 5

    Na záver pridáme ríbezľový rôsol, premiešame a necháme prevrieť.

    Dusená červená kapusta s jablkami - obrázok 5

Diskusia k receptu

nyja
Veruže, veru, toto vyzerá byť kapustička ako lusk. Vieš ale, že aspoň pol roka už neviem zohnať nikde ríbezľový džem?
sovka62
Môže to byť problém. Ja som zatiaľ mala svoj, ktorý som navarila v lete, ale už som ho minula, takže podobný problém čaká asi i mňa. Nuž čo, musím sa v lete viac usilovať. A keďbudú ríbezle, hodím na Varechu svoj recept na rôsol, skoro bez roboty.
tinca
Sovka ja inú dusenú kapustu ani nerobím, recept mám ten istý, len bez ríbezľ.džemu, ale najbližsie to vyskúšam s ním, zaujímavé. Potom dám vedieť, mám ešte zo dvapoháriky džemu.
sovka62
Vrelo ten džem odporúčam, kapuste pridá pikantnú chuť. Ja som vlaňajší džem už minula, takže som ju asi pred dvomi týždňami spravila bez neho a všetci sa ofrňovali, že to nie je ono.
praezision
Sovka, a ríbezľový džem z červených alebo čiernych ríbezlí? Džem z čiernych ríbezlí sa dá zohnať v Lidli, ale ak je to z červených, tak to už je problém. Práve skúšam teraz tú kapustičku urobiť, použijem džem z čiernych ríbezlí, iný totiž nemám.
sovka62
Je to džem z červených ríbezlí. Viem, že je s ním problém, ani neviem, či sa dá kúpiť. Ja si robievam svoj, ale minuloročný som už minula, takže teraz kapustu ani nemôžem robiť. Ale som zvedavá, aká bude s tým džemom z čiernych (aj keď v tom Lidláckom asi veľa ríbezlí nebude, ten je skôr plný želírovacích prípravkov). Daj mi, prosím ťa, vedieť, ako to dopadlo.
kuchticka
Sovka, recept vyzera velmi zaujimavo s tym c. vinom a rybezlovym pretlakom. Lenze bude problem zohnat u nas rybezlovy - akykolvek - vyrobok. Tiez som si robievala sama , a rovnako malinovy na vianocne cukrovinky (miesala som maliny a rybezle, pecivo bolo vynikajuce), ale nase rybezle dostaly akusi chorobu a uz 3.rok nemame ziadne rybezle. Musela som vsetky vystrihat a spalit.
sovka62
Nuž takýto problém som mala aj ja. Tento rok sme nemali ríbezlí ani na ochutnanie a tak som si myslela, že túto kapustu robiť nebudem do novej úrody. A predstav si, našla som pár pohárikov džemu, ktoré manžel pri upratovaní omylom presunul medzi poháriky s kandizovaným ovocím. Tak som sa potešila a budem si ich šetriť len na tú kapustu.
havino
ja tiež pridávam marmeládu z chorvátska, brusnicovu,alebo šípkovu, nie je slladka, je kyslasta, výborne ochutí a ocot,tiež počas varenia dávam ,prejde kapustou,len jablka som neskušala,budem musieť
sara50
Ja do kapusty používam zaváraninu z čiernych ríbezlí, je vinikajúca.
jerica
určite som nemohla byť pri tvojom perfektnom recepte na červenú kapust , ale neviem prečo červená keď je do fialova , chápeš, robím presne až po džem , to som sa až teraz poučila z Tvojho receptu , lebo čisto červenú kapustu nerobivam , kombinujem ju s bielou 50/50 prvá príležitosť keď bude pečená kačka a k nej kapusta pridám džem.
Ďakujem za dobrú radu pri varení červenej kapusty , sezóna je na prahu dverí.
sovka62
Veru, sezóna sa blíži, jarmoky, kačice, husi, lokše a iste aj kapusta......
Už sa teším na tie nezdravé jedlá, ale veď raz do roka......
babav
To je gurmansky recept ...taku kapusticku mozno jest samu
o sebe ..aj bez masa;-) .Ja som doteraz preferovala k pecenej kacacine zelenu kapustu,ale urcite vyskusam uvarit z fialovej ,
podla tvojho receptu...uz je ulozeny ;-)
marcy
mám v mrazáku kačacie stehná,v špajzke echt ríbezľový lekvár :) ....určite vyskúšam s langošami ( lokšami ) a týmto skvelým receptom
huck
@marcy , horšie je to s nami, ktori o kačacich stehnach možeme len snivat ! :( No chcela som povedat že langoše a a lokše su dva celkom rozlišne produkty! Lokše ( z varenych pretlačenych zemiakov+ muka) sa definitivne najviac hodia k pečenej kačacine alebo husacine. A langoše ? Tie su skor samostatne mučne jedlo z kysnuteho cesta.
hubata
Jaj, ako tak som sa dala v lete do poriadku a tu hneď: kačacina, kapusta a knedľa. Ach jo ..... vyzerá to nebezpečne dobre. A to som ešte nepočula že dosťať kúpiť len samé kačacie stehná, kde ich mali @marcy. Alebo máš svoje domáce takto pobalené?
45678
@hubata , ale veď stačí jesť iba kapustu a zostaneš v poriadku:-)))))))))
Kačacie stehná dostať kúpiť v METRO a videla som ich dávnejšie aj v TESCO
sovka62
@hubata , samostatné kačacie prsia a stehná majú v Tescu skoro stále, akurát v tomto období bývajú vypredané, lebo veď sezóna. Ale v Trnave som ich kúpila pre dcéru ešte v piatok ráno. Ja kupujem v Metre, vždy zo dva mesiace vopred, pre istotu. Bývajú aj husacie, tie mám radšej, ale to sú už veľké kusy, celé stehno nikto nezje a rozdelené na dve časti už nevyzerá tak chutne ako kačacie. A prezradím ti tajný typ, pred kačicou si daj jednu dve tabletky Pancreolanu a bude pokoj. Ja viem, že lekári by ma za túto radu napichli na ražeň, ale aj v pekle bývajú raz do roka hody!
evas13
Vynikajúca kapustička, bude veru bude. :)
diabambulka
krása, veru máme radi červenú kapustu ako príloha výborná vec. ukladám pretože je to viac ako zaujímavý recept plný dobrôt :-) ďakujem že si sa s nami o tento vyskúšaný, parádny recept podelila :-)
marcy
famóózna chuť kapusty.....inak ani nebudem robiť :-))))
garanco
Recept som vyskúšala až včera. Keďže nemám ríbezľový džem, použila som namiesto neho omáčku z granátových jabĺk, ktorú som si priniesla z Turecka (je to hustý kyslo-sladký koncentrát). Kapusta bola vynikajúca!:-)))
sovka62
@eraserhead , celkom sa nerozvaria, rozpadnú sa na menšie kúsky, ale neuvidíš ich tam, sú zafarbené od vína a ríbezlí. Ak ich chceš nájsť, treba sa veľmi dobre dívať.
@garanco , tak si recept ešte vylepšila, hlavne že chutilo.
frezia68
Tak som robila kapustu podľa Teba a je výýýýborná,ďakujem :-)
sovka62
Teším sa, že chutí, mne sa tiež zdá výborná.
egreska
@sovka dnes som vyskušala tvoju kapustu a musím velmi pochvalit receptík...ani ja som predtým nevedela poriadne kapustu dochutit ,vždy mi tam niečo chýbalo..ale táto tvoja je super..použila som moje domáce ríbezle ako brusnice a fantázia ...a ešte taku malu zmenu -použila som červený vínny ocot namiesto obyčajneho (ten v kuchyni nepoužívam vôbec ) dakujééééééééém :-))))
sovka62
No výborne, ďakujem za radu. Nabudúce skúsim aj ja použiť vínny ocot, používam ho často, ale toto som robila presne podľa originál receptu.
sovka62
A ešte som chcela napísať,že nemáš za čo ďakovať, som rada, že som sa odvďačila za tvoje recepty, ktoré zasa používam ja.
zuzik01
@sovka kapusticka bola vyborna, hoci trosicku sladsia, lebo samozrejme ribezle na Cypre asi tazko zozeniem, tak som dala trochu slivkoveho lekvaru :-DDD chvalabohu len trochu, lebo inak by to bola kapusta na sladko...
sovka62
A ja som si myslela, že ríbezľa narastie všade, pokiaľ viem, rastú aj v Nórsku. Ale na Cypre by možno mali málo vody, neviem, ešte som tam nebola. Ale hlavné je, že vám kapustička chutila.
jozka2
ja na slavnostne pril.davam do cer.kapusty cierne-cervene hrozno a do hl.kapusty biele hrozno a je to celkom aj chutne aj ozdobne kto ma rad hrozno moze vyskusat.
ebaka
ja som nemala červené víno,tak som pridala griotku domácu a hroznový džem....parádička...aj tak sa dá:))),dík
sovka62
Aj by som vyskúšala, ale griotku som naposledy videla tak pre 40 rokmi, ani som nevedela, že sa to ešte dá kúpiť.
marcy
@sovka fi Imperiál robí aj griotku so sliv.destilátom a je vynikajúca,v Metre ju dostať
sovka62
Do Metra občas zablúdim, ak ju stretnem, pôjde so mnou.
martab
Cim sa da nahradit ribezlovy rosol alebo dzem?
sovka62
Asi ničím, ale ak nemáš svoj, v Lidli predávajú džem z čiernych ríbezlí. Dcéra používa ten a na chuti kapusty to nie je poznať, je rovnako dobrá ako tá moja.
ada01
džem z červených ríbezli robí CBA.....u nás v PP ho predáva stará dobrá Sintra :)
sovka62
Ďakujem, v Trnave CBA nemáme, ale je v okolitých dedinách, tak niekoho poprosím.
martab
Dnes som robila kapusticku - mala velky uspech. Pouzila som lekvar z ciernych ribezli ale CBA si pojdem kupit ribezlovy lekvar.
sovka62
Áno, aj ja ho skúsim zohnať . Je tam dôležitý, až po jeho pridaní má kapusta tú správnu chuť.
sylvi
Aká je asi doba celého dusenia??
sovka62
Celé to trvá približne hodinku. Potom je už všetko mäkké a rovnaké, už nevidieť, čo je cibuľa, čo jablká, všetko sa tvári ako kapusta.
marienka44
@Sovka62 , aj ja som minulu nedelu ku kacici a domacej knedle robila cervenu dusenu kapustu s 1 struhanym jablkom, ale bez vina a dzemu. Ja ale nedusim len cervenu kapustu, ale spolu nakrajam aj bielu kapustu, v pomere asi 1:1. Aj tak je cervena, ale nie tak intenzivne. Cukor karamelizujem este na cibuli, je stravitelnejsi.
Krasne uvodne foto, gratuliujem.
tatranocka
Jednoznačne najlepšia dusená červená kapusta.Ríbezľový lekvár mám (stará mama),tak som to skúsila.Vďaka @sovka62 že ste sa s nami podelila o recept.
margaretka28
to je výborný nápad s tým lekvárom @tatrano čka vdaka, že si vytiahla tento recept lekvár mám tak recept uložím a vyskúšam, recepty od @sovka ma ešte nikdy nesklamali dakujem
sovka62
Neskromne budem súhlasiť, že je to naozaj najlepšia dusená červená kapusta. Manžel minule ku kačici priniesol hlávku bielej, pri obede sme po sebe pokukovali, veľmi nám nechutilo. Sme rozmaznaní tou pikantnou červenou, biela, hoci som ju ochutila ako zvyknem, nám pripadala planá.
eviana
@sovka62 milá, takto pripravená kapusta vyzerá úžasne, isto ju skúsim podľa Teba spraviť, bo neskúsiť by hriechom bolo... krása, tlieskam a ďakujem za skvelý recept :)
tatranocka
@margaretka28 ,keď mám dilemu,tak určite &sovka62 a pár ďalších (niektoré sú už inde,ale viem kde) a aj diskusie sú vecné,poučné.Múdra a láskavá pani.
manya
vidím to tak, že musím ísť kúpiť kačacie stehná, lebo ostatné mám. Červenú kapustu robím aj k bravčovému a takmer ako tento recept, len bez ríbezľového džemu, nabudúce bude s ním.
viera1
Pozriem v Sintre,kto vyrába ten ríbezľový lekvár a napíšem,lebo CBA nie je výrobca,je to len obchodná značka.
viera1
Tak som to zistila:džem jablkovo-ríbezľový,výrobca Hamé,podiel ovocia 20% jablká,15% ríbezle,celkový podiel ovocia 35gr/100gr.Bieda,ale lepšie ako nič.Nikdy by ma nenapadlo,že tradičné ovocie bude na Slovensku problém.
sovka62
Nuž, s ríbezľovým džemom bol problém vždy. Podľa mňa sme na celom Slovensku nikdy nemali ríbezľovú plantáž, takže pre konzervárne a mraziarne sa nakupovalo len od záhradkárov, teda malé objemy. Tak to výrobcovia nastavujú čím sa dá a tvária sa, že ríbezľový džem.
viera1
Ja si pamätám,že sa nosilo vo vedrách do výkupu,tunajší sú skôr na destiláty,takže ríbezľové víno sa robilo málo.Musím si urobiť zásobu od mamy,aby som mala na tvoju fantastickú kapustu.
sovka62
Ja si nemám odkiaľ doniesť a naše ríbezle v tomto suchom neprežili. Práve dnes manžel kúpil nové kríky, tak dúfam, že sa dočkám.
eviana
@sovka62 , no tak dnes som kapustu spravila podľa Teba - akurát víno som vynechala, ale inak do bodky. Výborná je, práve syn dojedol a vychvaľuje do nebies kapustu, že je velice dobrá, taka zaujímava :)
Veľmi pekne ďakujem za krásny recept a skvelú inšpiráciu. Mňam :)
Takže takto vyzerala tá naša podľa Teba:

eviana
Jaaaaj... a ešte som chcela, že ríbezľový džem majú v Kauflande :) Včera som tam kúpila :)
sovka62
Nooooo, vyzerá náramne dobre aj bez vína, som rada, že chutila. Ríbezľový džem som kúpila už od dvoch výrobcov, žiaľ, ríbezľový napísané veľkým a menším je údaj, že obsahuje hlavne iné ovocie. Ani chuť nie je tá istá, ale vieš ako sa hovorí, keď nie je poctivá, dobrá je aj farárova kuchárka. Ďakujem za radu, skúsim teda ešte ten Lidlový.
eviana
@sovka62 , sme teraz všetci chorí doma, tak som nechcela vínom dráždiť, nehovoriac o tom, že by zvyšok vyšiel nazmar, čo by bola škoda vyliať fajné vínko :) Ale o mesiac budem mať jubileum, budeme u maminky v rodinnom kruhu sláviť, chystám sa spraviť aj túto Tvoju kapustičku opäť ku kačke a vtedy to vínko prilejem. A ríbezľový džem dám poctivý, domáci od maminky. Keď som sem vkladala foto, vtedy len syn koštoval, ale teraz už aj manžel ochutnal a nadšený je ňou. On kapusty vždy len tak aby sa nepovedalo si dával a teraz si ešte dvakrat dokladal, nevedel sa jej dojesť a nadšený z jej chute bol, že už len takto budeme kapustu robiť :)
eviana



Toto je ten džem z Kauflandu, vonia aj chutí ríbezľovo, sú v ňom dokonca aj kúsky ríbezlí poznať a je vyrobený len z ríbezlí. Maminkin je samozrejme lepší, ale v čase núdze, keď som doma maminkin nemala, poslúžil aj tento.
sovka62
Rozosmiala si ma, situácia ako u nás, každá kapusta pripravená iným spôsobom sa našim zdá planá, nuž čo, rozmaznali sme si ich. To žartujem, pre kuchárku niet lepšej odmeny ako pochvala od stravníkov. Naše ríbezle v minulom suchom lete načisto vyschli. Ale manžel už vysadil nové, tak hádam budem mať tiež zase svoj poctivý džem. Chýba nielen do kapusty, ale hlavne do zákuskov.
Zajtra sa stavím v Lidli a hneď ten džem vyskúšam, vyzerá jedlo.
sovka62
Jejdanenky, kukám a nevidím! Nevadí, Lidl a Kaufland máme v Trnave oproti sebe, takže plán zostáva, najprv na daňový úrad, ten je po ceste a potom po džem. Mimochodom, na ten daňový úrad sa teším, idem vybaviť registráciu pre elektronické podávanie dokumentov. Som zvedavá, či pochodím a či si vymyslia niečo geniálne, podobné tomu, že na zajtra som si musela nachystať výpis z obchodného registra! Asi nemajú prístup prístup na internet, chudáci, alebo im doteraz taja, že register je verejný a stačí sa pozrieť. To už ani nehovorím o tom, že som registrovaný daňovník. Asi si myslia, že niekto firmu zruší, ale naďalej bude platiť dane a odvádzať DPH. Kto vlastne tie predpisy vymýšľa? Niekto, kto sa vyžíva v šikane!?
jozka2
Sovka vazim si tvoje napady,lebo co rtecept to cosi nove.Robievam cerv.kap.s cervenym hroznom a do bielej zase davan biele hrozno,ale s tymi rybezlami ,ci lekvarom musi byt vynikajuce,hlavne to vinko cast do maska a zbytok s maskom.urcite to urobim teraz mame Thanksgiving Day,skusim aj tuto kapustu.Musim konecne zacat pridavat aj ja recepty,ale ma stale odradi ta mnohokrat neopodstatnena kritika.
jozka2
V ukrajinskom obchode kupujem mrazene cierne a cervene ribezle,musim pozriet ci nemaju aj dzem.
sovka62
@jozka , neboj sa kritiky. Pokiaľ niekto kritizuje neprimerane (skôr uráža ako kritizuje), to nie je vizitka toho, kto recept pridal, to ukazuje úroveň dotyčného človeka. Myslím, že väčšine ľudí na Vareche je to jasné, len tých pár jedincov si to nevie uvedomiť.
Ďakujem ti za milé slová, budem sa tešiť na niečo, čo sa zase ja naučím od teba.
eviana
@sovka62 , jaaaaj, ozaj, sak Kaufland a Lidl sú na Kopánke oproti sebe. Ja som aj zabudla, že v Trnave sú tri Lidl predajne a nechcela som, aby si sa zbytočne prehnala... na ten na Kopánke som úplne zabudla :)
No moja, nezávidím Ti, neznášam behania po úradoch, vraždila by som keď vidím niektorých úradníkov prístup a pocit bohorovnosti... aj ten čas im tak nejak inak plynie. Budem držať palce, nech všetko vybavíš v poriadku. A ešte malá nápoveda - v Dunajskej mali ten džem pri pekárni v bočnej uličke takmer na konci, nenápadne tam bol učupený a to som najprv krížom krážom poprešívala celý Kaufland trikrát kým som ho našla... tak Ty choď na istotu. :)
1x lubja
havino
aj u nás dnes bola @sovkina kapusta, iná už ani nebýva, jablka, ríbezľový džem musí byť, vino som dnes ani ja nedávala
@eviana vdaka za radu, dávala som dnes posledný ríbezľový, ja som mala doteraz z Rakúska, manžel bol minulý štvrtok na nákupy a zabudol ho kúpiť, aj ked napísaný zoznam mal, pôjdem do Kauflandu, na sviatky bude husokačka, @sovkina kapusta a akoby to bez ríbezľového bolo
sovka62
@eviana , ďakujem. Rada sa zíde, Kaufland celý prehádzali, furt a stále čosi hľadám.
eviana
@sovka62 , to doverne poznam... neznasam tie ich zmeny a presuvacky. Ja si aj zoznam na nakup pisem systematicky tak ako idem predajnou... a takto mi vsetky moje systemy padaju :)
eviana
@sovka62 , už som aj maminke o tejto Tvojej skvelej kapuste povedala. Aj to, že ju o mesiac robime ku kačke... maminka je na ňu veľmi zvedavá a teší sa :)
sovka62
@eviana , myslela som si, že to len ja píšem zoznamy podľa regálov, hehehe.. Lebo čo sa týka nakupovania, ja som asi chlap, o ženách sa píše, že nákupy milujú. Ja som pravý opak, jedno oko v zozname, druhé v regáli a čo najskôr z obchodu vypadnúť. A nič ma viac nenaštve ako prekladanie tovaru o uličku či dve, alebo nezmyslený systém v Kauflande, že uličky sú v tvare U a beháš dookola. Chápem, robia to v nádeji, že zákazník na regáli uvidí a kúpi aj to čo pôvodne nechcel, ale ...nas nedogoňjat!
pacik
Skvelá kapusta, červenú budem robiť už len takto :-)
sovka62
@pacik , neuveríš, pred chvíľou som odložila tanier a príbor. Pre manžela som ku kapuste robila kačacie stehná, pre mňa som spravila diétne rizoto. Ale kapusta mi tak voňala, že som na večeru k tou rizotu priložila aj trochu tej kapusty, hneď mi lepšie chutilo.
A máš pravdu, ani ja už inú nerobievam.
frezia68
Milá @sovka62 : dnes som mala hostí a červená kapusta podľa Teba excelovala -víno,jablká a ríbezľový džem,nenahraditeľná chuť :-) .Ale už nebudem chváliť,je tu vychválená dosť,tak želám pekný deň :-)
sovka62
Ďakujem, aj ja želám, krásny večer a príjemnú nedeľu.
45678
@sovka , dnes som pripravila kapustu podla teba,teda skoro:-) bez vina,(alergia na alkohol) a dzem som pridala brusnice, mne chuti,dufam,ze zajtra bude aj navsteve ku gratinovanym kacacim stehnam a zemiacikom.Dobre varis, vedela by som sa priplichtit k vasmu stolu☺
45678
Oprava: konfitovane kacacie stehna a gratinovane zemiacky☺
dorotinka
Kapusta podľa Vášho receptu je výborná, lepšiu som zatiaľ nejedla. Výskušala som ju a všetci chválila. Už inú ani robiť nebudem. Ďakujem Vám za super recept.
zuzanka1367
Milá @sovka62 na sviatok Troch kráľov som podľa Tvojho receptu robila kapustu a nejde ju nepochváliť :) žiadna fotodokumentácia sa nepodarila uchovať, lebo pokým som pomaly upiekla káčera a narobila lokše, tak doma to vyzeralo dosť nebezpečne :) keby som ich ešte odháňala, že uhnite chcem fotiť tak neviem, neviem :) Už ju budem robiť takto stále. Ostalo kúsok na druhy deň a tú som ja spráskala s ugrilovaným hermelínom :) Paráda, ďakujem za recept.
sovka62
Ďakujem, Zuzanka, teší ma, že vám chutilo a máš pravdu, kto ju ochutná zväčša inú nechce. Ja som po tej večeri na Záhorí červenú kapustu dokonca prestala jesť, žiadna mi nechutila a vrátila som sa k nej, až keď som získala tento recept.
marianne
@sovka ja sa neviem tejto Tvojej kapusty dojesť. Už tlačím druhý tanier, nejde prestať, aj taká samotná mi chutí.
sovka62
@Marianne , ani sa ti nedivím. U nás by inú červenú nikto nezjedol, dokonca bielu nechcú vôbec, lebo sa nedá spraviť taká chutná ako tá červená. A ďakujem, že isi mi pripomenula, lámem si hlavu čo navariť kolegom na oslavu. Bude bravčové pečené (poniektorí nejedia vodnú hydinu), táto kapusta a domáca knedľa. Tak mám istotu, že im bude chutiť.
tiginko
hanbím sa milá @sovka62 , že som ti zabudla pochváliť tento perfektný recept. Dnes už po niekoľký krát, vlastne už spamäti, urobená kapusta podľa Teba. Ideme s ňou na dcérinu oslavu narodenín, bude husokačka s lokšami, ale kapustu musím priniesť ja, po dcérinom "ja takú skvelú kapustu nedokážem". Namiesto ríbezľového rôsolu som použila zrôsolovatený brusnicový kompót, podľa ochutnávania výborná voľba. Tak ďakujem za všetkých spokojných stravníkov :-)
sovka62
@Tiginko , vďačne, netreba ďakovať, hlavne, že recept poslúžil a chutilo vám. To je moja odmena a vďaka za všetky tie recepty, ktoré ste sem popridávali a ktoré si pochvaľujem ja.
janealli
Milá @sovka62 musím sa z celého srdca poďakovať za tento recept na fantastickú červenú kapustu, takúto skvelú som ešte nejedla. Keď som ju pripravovala, môj muž na mňa so začudovaním pozeral, že do nej lejem pol fľaše cabernetu sauvignon, ale pri obede mu veľmi chutila. Ten ríbezľový džem (z domácich zásob) na záver jej dodal chuťový šmrnc. Samozrejme bola k nej kačička a knedle, ale takúto kapustu by som mohla jesť aj samú. Ešte dodávam, že aj pacreolan, ale kvôli takémuto pôžitku, rada zhreším.
zuzanka1367
Milá @sovka dnes som stihla aj odfotiť, pretože som navarila skôr, ako sme sa všetci doma stretli. Tvoja kapusta je bezkonkurenčná...a káčer upečený podľa rád od @radoxa , nezakrytá, na 150 stupňov, na spodku rúry pekáč s vodou, paráda. Obom Vám ďakujem za recept, aj za cenné rady.
afataga
Ked tak vsetci vychvaluju, skusila som dnes aj ja, aj ked na bobkac som zabudla a miesto dzemu som dala datlovy sirup. Ocot nebolo treba, bola dost kysla od vina a jablka a fakt ze uplne super. Bude aj inokedy.
tiginko
milá @sovka62 , Tvoja kapusta k dnešnej slávnostnej husi a lokšiam musela opäť byť. Ďakujeme znovu za recept a prajeme krásne Vianočné sviatky, plné pohody, radosti a lásky :-) Zuzka
afataga
Dnes opat tvoja kapusta, uz som nezabudla na bobkac ako minule, u nas miesto cukru datlovy sirup a ocot nebolo treba, dost to okyslia jablka a vino. Ako stvorene k pomaly pecenej krkovicke. Dakujem za vyborny rcp.


1x haji
zuzanka1367
@sovka62 ,opäť kapusta podľa Tvojho receptu, dávam do pozornosti, tým čo ju ešte neskúšali doporučujem vyskúšať, už pri nej určite ostanete, srdečná vďaka za takéto recepty...


1x haji
jacela
Najlepšia kapusta akú som kedy jedla. Je úžasná nemá chybu. Odkedy som ju objavila ,skúsila a nedám na ňu dopustiť. Srdečne ďakujem za skvelý recept
helica
Evi, ja viem, že idem po funuse, ale pri prezeraní starých receptov som zavadila o tento Tvoj "Fantastikoš". Chcem len poradiť, že ak nemáme ríbezľ. džem, súste kapustu prekabátiť a na konci dusenia pridám ríbezľ. víno. Na konci preto, aby nevyprchala ríbezľ. aróma. Podľa mňa nemá chybu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia