Komentáre k receptu:
  • nyja - fotkanyja 25. januára 2010 o 23:36

    Veruže, veru, toto vyzerá byť kapustička ako lusk. Vieš ale, že aspoň pol roka už neviem zohnať nikde ríbezľový džem?
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 26. januára 2010 o 10:44

    Môže to byť problém. Ja som zatiaľ mala svoj, ktorý som navarila v lete, ale už som ho minula, takže podobný problém čaká asi i mňa. Nuž čo, musím sa v lete viac usilovať. A keďbudú ríbezle, hodím na Varechu svoj recept na rôsol, skoro bez roboty.
    @zareaguj
     1x cvirikova
  • tinca - fotkatinca 27. februára 2010 o 22:28

    Sovka ja inú dusenú kapustu ani nerobím, recept mám ten istý, len bez ríbezľ.džemu, ale najbližsie to vyskúšam s ním, zaujímavé. Potom dám vedieť, mám ešte zo dvapoháriky džemu.
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 27. februára 2010 o 22:31

    Vrelo ten džem odporúčam, kapuste pridá pikantnú chuť. Ja som vlaňajší džem už minula, takže som ju asi pred dvomi týždňami spravila bez neho a všetci sa ofrňovali, že to nie je ono.
    @zareaguj
     1x labuska
  • praezision - fotkapraezision 11. apríla 2010 o 00:06

    Sovka, a ríbezľový džem z červených alebo čiernych ríbezlí? Džem z čiernych ríbezlí sa dá zohnať v Lidli, ale ak je to z červených, tak to už je problém. Práve skúšam teraz tú kapustičku urobiť, použijem džem z čiernych ríbezlí, iný totiž nemám.
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 11. apríla 2010 o 15:36

    Je to džem z červených ríbezlí. Viem, že je s ním problém, ani neviem, či sa dá kúpiť. Ja si robievam svoj, ale minuloročný som už minula, takže teraz kapustu ani nemôžem robiť. Ale som zvedavá, aká bude s tým džemom z čiernych (aj keď v tom Lidláckom asi veľa ríbezlí nebude, ten je skôr plný želírovacích prípravkov). Daj mi, prosím ťa, vedieť, ako to dopadlo.
    @zareaguj
  • kuchticka - fotkakuchticka 4. septembra 2010 o 05:20

    Sovka, recept vyzera velmi zaujimavo s tym c. vinom a rybezlovym pretlakom. Lenze bude problem zohnat u nas rybezlovy - akykolvek - vyrobok. Tiez som si robievala sama , a rovnako malinovy na vianocne cukrovinky (miesala som maliny a rybezle, pecivo bolo vynikajuce), ale nase rybezle dostaly akusi chorobu a uz 3.rok nemame ziadne rybezle. Musela som vsetky vystrihat a spalit.
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 4. septembra 2010 o 11:56

    Nuž takýto problém som mala aj ja. Tento rok sme nemali ríbezlí ani na ochutnanie a tak som si myslela, že túto kapustu robiť nebudem do novej úrody. A predstav si, našla som pár pohárikov džemu, ktoré manžel pri upratovaní omylom presunul medzi poháriky s kandizovaným ovocím. Tak som sa potešila a budem si ich šetriť len na tú kapustu.
    @zareaguj
     1x chmarien
  • havino - fotkahavino 22. januára 2011 o 23:16

    ja tiež pridávam marmeládu z chorvátska, brusnicovu,alebo šípkovu, nie je slladka, je kyslasta, výborne ochutí a ocot,tiež počas varenia dávam ,prejde kapustou,len jablka som neskušala,budem musieť
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 23. januára 2011 o 09:40

    Skús aj s jabĺčkami aj s červeným vínom, je naozaj dobrá.
    @zareaguj
  • sara50 - fotkasara50 19. marca 2011 o 15:55

    Ja do kapusty používam zaváraninu z čiernych ríbezlí, je vinikajúca.
    @zareaguj
  • jerica - fotkajerica 13. augusta 2011 o 21:10

    určite som nemohla byť pri tvojom perfektnom recepte na červenú kapust , ale neviem prečo červená keď je do fialova , chápeš, robím presne až po džem , to som sa až teraz poučila z Tvojho receptu , lebo čisto červenú kapustu nerobivam , kombinujem ju s bielou 50/50 prvá príležitosť keď bude pečená kačka a k nej kapusta pridám džem.
    Ďakujem za dobrú radu pri varení červenej kapusty , sezóna je na prahu dverí.
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 14. augusta 2011 o 09:32

    Veru, sezóna sa blíži, jarmoky, kačice, husi, lokše a iste aj kapusta......
    Už sa teším na tie nezdravé jedlá, ale veď raz do roka......
    @zareaguj
  • babav - fotkababav 11. septembra 2011 o 18:29

    To je gurmansky recept ...taku kapusticku mozno jest samu
    o sebe ..aj bez masa;-) .Ja som doteraz preferovala k pecenej kacacine zelenu kapustu,ale urcite vyskusam uvarit z fialovej ,
    podla tvojho receptu...uz je ulozeny ;-)
    @zareaguj
  • enerrgizer - fotkaenerrgizer 11. septembra 2011 o 20:30

    perfektný recept, už sa teším na ňu teším :-)
    @zareaguj
  • marcy - fotkamarcy 11. septembra 2011 o 21:52

    mám v mrazáku kačacie stehná,v špajzke echt ríbezľový lekvár :) ....určite vyskúšam s langošami ( lokšami ) a týmto skvelým receptom
    @zareaguj
  • huck - fotkahuck 11. septembra 2011 o 23:15

    @marcy , horšie je to s nami, ktori o kačacich stehnach možeme len snivat ! :( No chcela som povedat že langoše a a lokše su dva celkom rozlišne produkty! Lokše ( z varenych pretlačenych zemiakov+ muka) sa definitivne najviac hodia k pečenej kačacine alebo husacine. A langoše ? Tie su skor samostatne mučne jedlo z kysnuteho cesta.
    @zareaguj
  • hubata - fotkahubata 12. septembra 2011 o 22:08

    Jaj, ako tak som sa dala v lete do poriadku a tu hneď: kačacina, kapusta a knedľa. Ach jo ..... vyzerá to nebezpečne dobre. A to som ešte nepočula že dosťať kúpiť len samé kačacie stehná, kde ich mali @marcy. Alebo máš svoje domáce takto pobalené?
    @zareaguj
  • 45678 - fotka45678 12. septembra 2011 o 22:47

    @hubata , ale veď stačí jesť iba kapustu a zostaneš v poriadku:-)))))))))
    Kačacie stehná dostať kúpiť v METRO a videla som ich dávnejšie aj v TESCO
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 13. septembra 2011 o 06:48

    @hubata , samostatné kačacie prsia a stehná majú v Tescu skoro stále, akurát v tomto období bývajú vypredané, lebo veď sezóna. Ale v Trnave som ich kúpila pre dcéru ešte v piatok ráno. Ja kupujem v Metre, vždy zo dva mesiace vopred, pre istotu. Bývajú aj husacie, tie mám radšej, ale to sú už veľké kusy, celé stehno nikto nezje a rozdelené na dve časti už nevyzerá tak chutne ako kačacie. A prezradím ti tajný typ, pred kačicou si daj jednu dve tabletky Pancreolanu a bude pokoj. Ja viem, že lekári by ma za túto radu napichli na ražeň, ale aj v pekle bývajú raz do roka hody!
    @zareaguj
  • evas13 - fotkaevas13 14. septembra 2011 o 12:51

    Vynikajúca kapustička, bude veru bude. :)
    @zareaguj
  • diabambulka - fotkadiabambulka 19. septembra 2011 o 20:22

    krása, veru máme radi červenú kapustu ako príloha výborná vec. ukladám pretože je to viac ako zaujímavý recept plný dobrôt :-) ďakujem že si sa s nami o tento vyskúšaný, parádny recept podelila :-)
    @zareaguj
  • marcy - fotkamarcy 26. septembra 2011 o 20:05

    famóózna chuť kapusty.....inak ani nebudem robiť :-))))
    @zareaguj
  • garanco - fotkagaranco 10. októbra 2011 o 07:48

    Recept som vyskúšala až včera. Keďže nemám ríbezľový džem, použila som namiesto neho omáčku z granátových jabĺk, ktorú som si priniesla z Turecka (je to hustý kyslo-sladký koncentrát). Kapusta bola vynikajúca!:-)))
    @zareaguj
  • eraserhead - fotkaeraserhead 10. októbra 2011 o 08:12

    @Sovka62 tie jablká sa majú rozvariť?
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 10. októbra 2011 o 16:47

    @eraserhead , celkom sa nerozvaria, rozpadnú sa na menšie kúsky, ale neuvidíš ich tam, sú zafarbené od vína a ríbezlí. Ak ich chceš nájsť, treba sa veľmi dobre dívať.
    @garanco , tak si recept ešte vylepšila, hlavne že chutilo.
    @zareaguj
  • frezia68 - fotkafrezia68 19. októbra 2011 o 09:02

    Tak som robila kapustu podľa Teba a je výýýýborná,ďakujem :-)
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 19. októbra 2011 o 18:03

    Teším sa, že chutí, mne sa tiež zdá výborná.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarejmepb 20. októbra 2011 o 23:26

    Aj ja už robím iba podľa Teba @Sovka62 , ďakujem za rc , výborná.
    @zareaguj
  • egreska - fotkaegreska 22. októbra 2011 o 10:31

    @sovka dnes som vyskušala tvoju kapustu a musím velmi pochvalit receptík...ani ja som predtým nevedela poriadne kapustu dochutit ,vždy mi tam niečo chýbalo..ale táto tvoja je super..použila som moje domáce ríbezle ako brusnice a fantázia ...a ešte taku malu zmenu -použila som červený vínny ocot namiesto obyčajneho (ten v kuchyni nepoužívam vôbec ) dakujééééééééém :-))))
    @zareaguj
     1x zlata56
  • sovka62 - fotkasovka62 22. októbra 2011 o 12:16

    No výborne, ďakujem za radu. Nabudúce skúsim aj ja použiť vínny ocot, používam ho často, ale toto som robila presne podľa originál receptu.
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 22. októbra 2011 o 12:17

    A ešte som chcela napísať,že nemáš za čo ďakovať, som rada, že som sa odvďačila za tvoje recepty, ktoré zasa používam ja.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarejmepb 24. októbra 2011 o 21:04

    aj ja používam balzamikový ocot.
    @zareaguj
  • eva53 - fotkaeva53 11. novembra 2011 o 17:07

    kačka nasolená,kapusta kúpená ,zajtra budú hody.Ďakujem @sovke62 za recept.
    @zareaguj
     1x zlata56
  • zuzik01 - fotkazuzik01 1. apríla 2012 o 10:18

    @sovka kapusticka bola vyborna, hoci trosicku sladsia, lebo samozrejme ribezle na Cypre asi tazko zozeniem, tak som dala trochu slivkoveho lekvaru :-DDD chvalabohu len trochu, lebo inak by to bola kapusta na sladko...
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 1. apríla 2012 o 11:53

    A ja som si myslela, že ríbezľa narastie všade, pokiaľ viem, rastú aj v Nórsku. Ale na Cypre by možno mali málo vody, neviem, ešte som tam nebola. Ale hlavné je, že vám kapustička chutila.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarjozka2 11. júna 2012 o 22:06

    ja na slavnostne pril.davam do cer.kapusty cierne-cervene hrozno a do hl.kapusty biele hrozno a je to celkom aj chutne aj ozdobne kto ma rad hrozno moze vyskusat.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarebaka 15. novembra 2012 o 12:20

    ja som nemala červené víno,tak som pridala griotku domácu a hroznový džem....parádička...aj tak sa dá:))),dík
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 15. novembra 2012 o 16:04

    Aj by som vyskúšala, ale griotku som naposledy videla tak pre 40 rokmi, ani som nevedela, že sa to ešte dá kúpiť.
    @zareaguj
  • marcy - fotkamarcy 20. novembra 2012 o 09:48

    @sovka fi Imperiál robí aj griotku so sliv.destilátom a je vynikajúca,v Metre ju dostať
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 20. novembra 2012 o 15:41

    Do Metra občas zablúdim, ak ju stretnem, pôjde so mnou.
    @zareaguj
  • martab - fotkamartab 9. decembra 2012 o 07:36

    Cim sa da nahradit ribezlovy rosol alebo dzem?
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 9. decembra 2012 o 08:04

    Asi ničím, ale ak nemáš svoj, v Lidli predávajú džem z čiernych ríbezlí. Dcéra používa ten a na chuti kapusty to nie je poznať, je rovnako dobrá ako tá moja.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarada01 25. decembra 2012 o 08:55

    džem z červených ríbezli robí CBA.....u nás v PP ho predáva stará dobrá Sintra :)
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 25. decembra 2012 o 09:16

    Ďakujem, v Trnave CBA nemáme, ale je v okolitých dedinách, tak niekoho poprosím.
    @zareaguj
  • martab - fotkamartab 25. decembra 2012 o 14:31

    Dnes som robila kapusticku - mala velky uspech. Pouzila som lekvar z ciernych ribezli ale CBA si pojdem kupit ribezlovy lekvar.
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 26. decembra 2012 o 08:06

    Áno, aj ja ho skúsim zohnať . Je tam dôležitý, až po jeho pridaní má kapusta tú správnu chuť.
    @zareaguj
  • sylvi - fotkasylvi 3. septembra 2013 o 10:13

    Aká je asi doba celého dusenia??
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 3. septembra 2013 o 17:10

    Celé to trvá približne hodinku. Potom je už všetko mäkké a rovnaké, už nevidieť, čo je cibuľa, čo jablká, všetko sa tvári ako kapusta.
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkamarienka44 25. septembra 2013 o 10:21

    @Sovka62 , aj ja som minulu nedelu ku kacici a domacej knedle robila cervenu dusenu kapustu s 1 struhanym jablkom, ale bez vina a dzemu. Ja ale nedusim len cervenu kapustu, ale spolu nakrajam aj bielu kapustu, v pomere asi 1:1. Aj tak je cervena, ale nie tak intenzivne. Cukor karamelizujem este na cibuli, je stravitelnejsi.
    Krasne uvodne foto, gratuliujem.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatartatranocka 2. novembra 2013 o 11:11

    Jednoznačne najlepšia dusená červená kapusta.Ríbezľový lekvár mám (stará mama),tak som to skúsila.Vďaka @sovka62 že ste sa s nami podelila o recept.
    @zareaguj
  • margaretka28 - fotkamargaretka28 2. novembra 2013 o 11:16

    to je výborný nápad s tým lekvárom @tatrano čka vdaka, že si vytiahla tento recept lekvár mám tak recept uložím a vyskúšam, recepty od @sovka ma ešte nikdy nesklamali dakujem
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 2. novembra 2013 o 12:14

    Neskromne budem súhlasiť, že je to naozaj najlepšia dusená červená kapusta. Manžel minule ku kačici priniesol hlávku bielej, pri obede sme po sebe pokukovali, veľmi nám nechutilo. Sme rozmaznaní tou pikantnou červenou, biela, hoci som ju ochutila ako zvyknem, nám pripadala planá.
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 2. novembra 2013 o 12:27

    @sovka62 milá, takto pripravená kapusta vyzerá úžasne, isto ju skúsim podľa Teba spraviť, bo neskúsiť by hriechom bolo... krása, tlieskam a ďakujem za skvelý recept :)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatartatranocka 2. novembra 2013 o 13:21

    @margaretka28 ,keď mám dilemu,tak určite &sovka62 a pár ďalších (niektoré sú už inde,ale viem kde) a aj diskusie sú vecné,poučné.Múdra a láskavá pani.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmanya 2. novembra 2013 o 13:52

    vidím to tak, že musím ísť kúpiť kačacie stehná, lebo ostatné mám. Červenú kapustu robím aj k bravčovému a takmer ako tento recept, len bez ríbezľového džemu, nabudúce bude s ním.
    @zareaguj
  • margaretka28 - fotkamargaretka28 2. novembra 2013 o 14:01

    @tatrano čka, môžem s tebou len plne súhlasiť ! (tiež chodím aj inde na osvedčené rady a recepty )
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 3. novembra 2013 o 10:53

    Pozriem v Sintre,kto vyrába ten ríbezľový lekvár a napíšem,lebo CBA nie je výrobca,je to len obchodná značka.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 8. novembra 2013 o 17:13

    Tak som to zistila:džem jablkovo-ríbezľový,výrobca Hamé,podiel ovocia 20% jablká,15% ríbezle,celkový podiel ovocia 35gr/100gr.Bieda,ale lepšie ako nič.Nikdy by ma nenapadlo,že tradičné ovocie bude na Slovensku problém.
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 8. novembra 2013 o 17:39

    Nuž, s ríbezľovým džemom bol problém vždy. Podľa mňa sme na celom Slovensku nikdy nemali ríbezľovú plantáž, takže pre konzervárne a mraziarne sa nakupovalo len od záhradkárov, teda malé objemy. Tak to výrobcovia nastavujú čím sa dá a tvária sa, že ríbezľový džem.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 8. novembra 2013 o 19:11

    Ja si pamätám,že sa nosilo vo vedrách do výkupu,tunajší sú skôr na destiláty,takže ríbezľové víno sa robilo málo.Musím si urobiť zásobu od mamy,aby som mala na tvoju fantastickú kapustu.
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 8. novembra 2013 o 19:32

    Ja si nemám odkiaľ doniesť a naše ríbezle v tomto suchom neprežili. Práve dnes manžel kúpil nové kríky, tak dúfam, že sa dočkám.
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 24. novembra 2013 o 14:16

    @sovka62 , no tak dnes som kapustu spravila podľa Teba - akurát víno som vynechala, ale inak do bodky. Výborná je, práve syn dojedol a vychvaľuje do nebies kapustu, že je velice dobrá, taka zaujímava :)
    Veľmi pekne ďakujem za krásny recept a skvelú inšpiráciu. Mňam :)
    Takže takto vyzerala tá naša podľa Teba:

    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 24. novembra 2013 o 14:16

    Jaaaaj... a ešte som chcela, že ríbezľový džem majú v Kauflande :) Včera som tam kúpila :)
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 24. novembra 2013 o 18:30

    Nooooo, vyzerá náramne dobre aj bez vína, som rada, že chutila. Ríbezľový džem som kúpila už od dvoch výrobcov, žiaľ, ríbezľový napísané veľkým a menším je údaj, že obsahuje hlavne iné ovocie. Ani chuť nie je tá istá, ale vieš ako sa hovorí, keď nie je poctivá, dobrá je aj farárova kuchárka. Ďakujem za radu, skúsim teda ešte ten Lidlový.
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 24. novembra 2013 o 18:55

    @sovka62 , sme teraz všetci chorí doma, tak som nechcela vínom dráždiť, nehovoriac o tom, že by zvyšok vyšiel nazmar, čo by bola škoda vyliať fajné vínko :) Ale o mesiac budem mať jubileum, budeme u maminky v rodinnom kruhu sláviť, chystám sa spraviť aj túto Tvoju kapustičku opäť ku kačke a vtedy to vínko prilejem. A ríbezľový džem dám poctivý, domáci od maminky. Keď som sem vkladala foto, vtedy len syn koštoval, ale teraz už aj manžel ochutnal a nadšený je ňou. On kapusty vždy len tak aby sa nepovedalo si dával a teraz si ešte dvakrat dokladal, nevedel sa jej dojesť a nadšený z jej chute bol, že už len takto budeme kapustu robiť :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 24. novembra 2013 o 18:58




    Toto je ten džem z Kauflandu, vonia aj chutí ríbezľovo, sú v ňom dokonca aj kúsky ríbezlí poznať a je vyrobený len z ríbezlí. Maminkin je samozrejme lepší, ale v čase núdze, keď som doma maminkin nemala, poslúžil aj tento.
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 24. novembra 2013 o 19:11

    Rozosmiala si ma, situácia ako u nás, každá kapusta pripravená iným spôsobom sa našim zdá planá, nuž čo, rozmaznali sme si ich. To žartujem, pre kuchárku niet lepšej odmeny ako pochvala od stravníkov. Naše ríbezle v minulom suchom lete načisto vyschli. Ale manžel už vysadil nové, tak hádam budem mať tiež zase svoj poctivý džem. Chýba nielen do kapusty, ale hlavne do zákuskov.
    Zajtra sa stavím v Lidli a hneď ten džem vyskúšam, vyzerá jedlo.
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 24. novembra 2013 o 19:20

    @sovka62 , srdénko v KAUFLANDE ho majú, nie v Lidli :)
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 24. novembra 2013 o 19:28

    Jejdanenky, kukám a nevidím! Nevadí, Lidl a Kaufland máme v Trnave oproti sebe, takže plán zostáva, najprv na daňový úrad, ten je po ceste a potom po džem. Mimochodom, na ten daňový úrad sa teším, idem vybaviť registráciu pre elektronické podávanie dokumentov. Som zvedavá, či pochodím a či si vymyslia niečo geniálne, podobné tomu, že na zajtra som si musela nachystať výpis z obchodného registra! Asi nemajú prístup prístup na internet, chudáci, alebo im doteraz taja, že register je verejný a stačí sa pozrieť. To už ani nehovorím o tom, že som registrovaný daňovník. Asi si myslia, že niekto firmu zruší, ale naďalej bude platiť dane a odvádzať DPH. Kto vlastne tie predpisy vymýšľa? Niekto, kto sa vyžíva v šikane!?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarjozka2 24. novembra 2013 o 19:30

    Sovka vazim si tvoje napady,lebo co rtecept to cosi nove.Robievam cerv.kap.s cervenym hroznom a do bielej zase davan biele hrozno,ale s tymi rybezlami ,ci lekvarom musi byt vynikajuce,hlavne to vinko cast do maska a zbytok s maskom.urcite to urobim teraz mame Thanksgiving Day,skusim aj tuto kapustu.Musim konecne zacat pridavat aj ja recepty,ale ma stale odradi ta mnohokrat neopodstatnena kritika.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarjozka2 24. novembra 2013 o 19:37

    V ukrajinskom obchode kupujem mrazene cierne a cervene ribezle,musim pozriet ci nemaju aj dzem.
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 24. novembra 2013 o 19:40

    @jozka , neboj sa kritiky. Pokiaľ niekto kritizuje neprimerane (skôr uráža ako kritizuje), to nie je vizitka toho, kto recept pridal, to ukazuje úroveň dotyčného človeka. Myslím, že väčšine ľudí na Vareche je to jasné, len tých pár jedincov si to nevie uvedomiť.
    Ďakujem ti za milé slová, budem sa tešiť na niečo, čo sa zase ja naučím od teba.
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 24. novembra 2013 o 20:00

    @sovka62 , jaaaaj, ozaj, sak Kaufland a Lidl sú na Kopánke oproti sebe. Ja som aj zabudla, že v Trnave sú tri Lidl predajne a nechcela som, aby si sa zbytočne prehnala... na ten na Kopánke som úplne zabudla :)
    No moja, nezávidím Ti, neznášam behania po úradoch, vraždila by som keď vidím niektorých úradníkov prístup a pocit bohorovnosti... aj ten čas im tak nejak inak plynie. Budem držať palce, nech všetko vybavíš v poriadku. A ešte malá nápoveda - v Dunajskej mali ten džem pri pekárni v bočnej uličke takmer na konci, nenápadne tam bol učupený a to som najprv krížom krážom poprešívala celý Kaufland trikrát kým som ho našla... tak Ty choď na istotu. :)
    @zareaguj
     1x lubja
  • havino - fotkahavino 24. novembra 2013 o 20:01

    aj u nás dnes bola @sovkina kapusta, iná už ani nebýva, jablka, ríbezľový džem musí byť, vino som dnes ani ja nedávala
    @eviana vdaka za radu, dávala som dnes posledný ríbezľový, ja som mala doteraz z Rakúska, manžel bol minulý štvrtok na nákupy a zabudol ho kúpiť, aj ked napísaný zoznam mal, pôjdem do Kauflandu, na sviatky bude husokačka, @sovkina kapusta a akoby to bez ríbezľového bolo
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 24. novembra 2013 o 20:09

    @havino , jeden rád poslúži :)))
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 24. novembra 2013 o 20:17

    @eviana , ďakujem. Rada sa zíde, Kaufland celý prehádzali, furt a stále čosi hľadám.
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 24. novembra 2013 o 20:20

    @sovka62 , to doverne poznam... neznasam tie ich zmeny a presuvacky. Ja si aj zoznam na nakup pisem systematicky tak ako idem predajnou... a takto mi vsetky moje systemy padaju :)
    @zareaguj
  • eviana - fotkaeviana 24. novembra 2013 o 21:10

    @sovka62 , už som aj maminke o tejto Tvojej skvelej kapuste povedala. Aj to, že ju o mesiac robime ku kačke... maminka je na ňu veľmi zvedavá a teší sa :)
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 25. novembra 2013 o 06:34

    @eviana , myslela som si, že to len ja píšem zoznamy podľa regálov, hehehe.. Lebo čo sa týka nakupovania, ja som asi chlap, o ženách sa píše, že nákupy milujú. Ja som pravý opak, jedno oko v zozname, druhé v regáli a čo najskôr z obchodu vypadnúť. A nič ma viac nenaštve ako prekladanie tovaru o uličku či dve, alebo nezmyslený systém v Kauflande, že uličky sú v tvare U a beháš dookola. Chápem, robia to v nádeji, že zákazník na regáli uvidí a kúpi aj to čo pôvodne nechcel, ale ...nas nedogoňjat!
    @zareaguj
  • pacik - fotkapacik 6. apríla 2015 o 16:18

    Skvelá kapusta, červenú budem robiť už len takto :-)
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 6. apríla 2015 o 19:01

    @pacik , neuveríš, pred chvíľou som odložila tanier a príbor. Pre manžela som ku kapuste robila kačacie stehná, pre mňa som spravila diétne rizoto. Ale kapusta mi tak voňala, že som na večeru k tou rizotu priložila aj trochu tej kapusty, hneď mi lepšie chutilo.
    A máš pravdu, ani ja už inú nerobievam.
    @zareaguj
  • frezia68 - fotkafrezia68 21. novembra 2015 o 15:38

    Milá @sovka62 : dnes som mala hostí a červená kapusta podľa Teba excelovala -víno,jablká a ríbezľový džem,nenahraditeľná chuť :-) .Ale už nebudem chváliť,je tu vychválená dosť,tak želám pekný deň :-)
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 21. novembra 2015 o 17:37

    Ďakujem, aj ja želám, krásny večer a príjemnú nedeľu.
    @zareaguj
  • 45678 - fotka45678 17. januára 2016 o 01:11

    @sovka , dnes som pripravila kapustu podla teba,teda skoro:-) bez vina,(alergia na alkohol) a dzem som pridala brusnice, mne chuti,dufam,ze zajtra bude aj navsteve ku gratinovanym kacacim stehnam a zemiacikom.Dobre varis, vedela by som sa priplichtit k vasmu stolu☺
    @zareaguj
  • 45678 - fotka45678 17. januára 2016 o 01:16

    Oprava: konfitovane kacacie stehna a gratinovane zemiacky☺
    @zareaguj
  • dorotinka - fotkadorotinka 6. februára 2016 o 10:36

    Kapusta podľa Vášho receptu je výborná, lepšiu som zatiaľ nejedla. Výskušala som ju a všetci chválila. Už inú ani robiť nebudem. Ďakujem Vám za super recept.
    @zareaguj
  • zuzanka1367 - fotkazuzanka1367 11. januára 2017 o 16:49

    Milá @sovka62 na sviatok Troch kráľov som podľa Tvojho receptu robila kapustu a nejde ju nepochváliť :) žiadna fotodokumentácia sa nepodarila uchovať, lebo pokým som pomaly upiekla káčera a narobila lokše, tak doma to vyzeralo dosť nebezpečne :) keby som ich ešte odháňala, že uhnite chcem fotiť tak neviem, neviem :) Už ju budem robiť takto stále. Ostalo kúsok na druhy deň a tú som ja spráskala s ugrilovaným hermelínom :) Paráda, ďakujem za recept.
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 11. januára 2017 o 17:22

    Ďakujem, Zuzanka, teší ma, že vám chutilo a máš pravdu, kto ju ochutná zväčša inú nechce. Ja som po tej večeri na Záhorí červenú kapustu dokonca prestala jesť, žiadna mi nechutila a vrátila som sa k nej, až keď som získala tento recept.
    @zareaguj
  • marianne - fotkamarianne 17. marca 2017 o 16:27

    @sovka ja sa neviem tejto Tvojej kapusty dojesť. Už tlačím druhý tanier, nejde prestať, aj taká samotná mi chutí.
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 17. marca 2017 o 17:07

    @Marianne , ani sa ti nedivím. U nás by inú červenú nikto nezjedol, dokonca bielu nechcú vôbec, lebo sa nedá spraviť taká chutná ako tá červená. A ďakujem, že isi mi pripomenula, lámem si hlavu čo navariť kolegom na oslavu. Bude bravčové pečené (poniektorí nejedia vodnú hydinu), táto kapusta a domáca knedľa. Tak mám istotu, že im bude chutiť.
    @zareaguj
  • tiginko - fotkatiginko 30. septembra 2017 o 11:30

    hanbím sa milá @sovka62 , že som ti zabudla pochváliť tento perfektný recept. Dnes už po niekoľký krát, vlastne už spamäti, urobená kapusta podľa Teba. Ideme s ňou na dcérinu oslavu narodenín, bude husokačka s lokšami, ale kapustu musím priniesť ja, po dcérinom "ja takú skvelú kapustu nedokážem". Namiesto ríbezľového rôsolu som použila zrôsolovatený brusnicový kompót, podľa ochutnávania výborná voľba. Tak ďakujem za všetkých spokojných stravníkov :-)
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 30. septembra 2017 o 17:40

    @Tiginko , vďačne, netreba ďakovať, hlavne, že recept poslúžil a chutilo vám. To je moja odmena a vďaka za všetky tie recepty, ktoré ste sem popridávali a ktoré si pochvaľujem ja.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarjanealli 11. marca 2018 o 13:31

    Milá @sovka62 musím sa z celého srdca poďakovať za tento recept na fantastickú červenú kapustu, takúto skvelú som ešte nejedla. Keď som ju pripravovala, môj muž na mňa so začudovaním pozeral, že do nej lejem pol fľaše cabernetu sauvignon, ale pri obede mu veľmi chutila. Ten ríbezľový džem (z domácich zásob) na záver jej dodal chuťový šmrnc. Samozrejme bola k nej kačička a knedle, ale takúto kapustu by som mohla jesť aj samú. Ešte dodávam, že aj pacreolan, ale kvôli takémuto pôžitku, rada zhreším.
    @zareaguj
  • zuzanka1367 - fotkazuzanka1367 6. decembra 2018 o 13:48

    Milá @sovka dnes som stihla aj odfotiť, pretože som navarila skôr, ako sme sa všetci doma stretli. Tvoja kapusta je bezkonkurenčná...a káčer upečený podľa rád od @radoxa , nezakrytá, na 150 stupňov, na spodku rúry pekáč s vodou, paráda. Obom Vám ďakujem za recept, aj za cenné rady.
    @zareaguj
  • zuzanka1367 - fotkazuzanka1367 6. decembra 2018 o 13:54

  • afataga - fotkaafataga 9. decembra 2018 o 16:09

    Ked tak vsetci vychvaluju, skusila som dnes aj ja, aj ked na bobkac som zabudla a miesto dzemu som dala datlovy sirup. Ocot nebolo treba, bola dost kysla od vina a jablka a fakt ze uplne super. Bude aj inokedy.
    @zareaguj
  • tiginko - fotkatiginko 25. decembra 2018 o 11:37

    milá @sovka62 , Tvoja kapusta k dnešnej slávnostnej husi a lokšiam musela opäť byť. Ďakujeme znovu za recept a prajeme krásne Vianočné sviatky, plné pohody, radosti a lásky :-) Zuzka
    @zareaguj
  • afataga - fotkaafataga 31. marca 2019 o 13:24

    Dnes opat tvoja kapusta, uz som nezabudla na bobkac ako minule, u nas miesto cukru datlovy sirup a ocot nebolo treba, dost to okyslia jablka a vino. Ako stvorene k pomaly pecenej krkovicke. Dakujem za vyborny rcp.


    @zareaguj
     1x haji


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist