Dusená brokolica s jogurtovým dresingom fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 10. októbra 2015
Dusená brokolica s jogurtovým dresingom (fotorecept)
Foto: cesminaz

Vynikajúce ako príloha alebo ľahká večera :-)

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks stredná
50 g
1 ČL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Brokolicu si rozoberieme na ruzičky. Tie menšie necháme v celosti a tie väčšie prepolíme. Jednu stredne veľkú cibuľu si nakrájame na kocky. V jednej panvici na troche oleja si zosklovatíme cibuľu, potom k nej pridáme brokolicu. Celé premiešame, osolíme a podlejeme cca. 1/2-1 dcl vodou. Zakryjeme pokrievkou a udusíme do mäkka, ale nech nieje príliž mäkká, aby sa nerozpadávala. Ja som ju dusila 15 minút a bola presne dobrá, mäkká a zachovala si aj svoj pekný vzhľad :-))

    Dusená brokolica s jogurtovým dresingom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Veľmi ľahko si pripravíme aj paprikové maslo, ktoré dá brokolici spolu jogurtom skvelú chuť :-) Takže.. Maslo zohrejeme a potom doňho pridáme za 1 malú kl papriku. Trocha cca. 10 sekúnd papriku na menšom ohni, za stáleho miešania na masle posmažíme. Nebojte sa, paprika vam nezhorí :-) Na jogurtový dressing zmiešate jogurt, postrúhaný cesnak a soľ..

    Dusená brokolica s jogurtovým dresingom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto pripravenú brokolicu podávame ako prílohu k jedlám, alebo sa hodí aj ako vynikajúca ľahká večera s kúskom chutného pečiva alebo ryžou ;-P

    Dusená brokolica s jogurtovým dresingom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

izabella929
@cesminaz , nuž túto brokolicu som už použila v mnohých jedlách a na rôzne spôsoby a vždy mi chutila..toto je jeden s receptov, ktorým by som iste nepohrdla.-)
frezia68
Pridávam sa k chvále,chcela som robiť polievku,ale bude podľa Teba a hviezdičky som už pridala :-)
cesminaz
@izabelka dakujem :-) @kukulienka budem rada,ak skusis :-) Je to jednoduche,chutne a zdrave.Ja takto pripravujem brokolicu najcastejsie.Je to rychle a chutne jedlo,ktore lubia aj moje deti.Popolievam im to dobre jogurtom a maslom,k tomu cierny chlebik a hotovo ;-) @frezia68 dakujem a budem rada,ak ochutnas :-)
luss44
tak mojim babám by si ulahodila s takouto prílohou, aj v týždni sme mali zapekanú brokolicu. Posuniem im Tvoj rcp, páči sa mi i ked mňa by si tým veľmi nenakŕmila :)
luss44
@cesminka , nejde o veľkosť hladu, len ja nie som moc zeleninová, ešte tak zemiaky so zemiakmi a tým paprikovým maslom, budiž :)
kecemis
Varis mi podla chute. Jednoduche a dobre. Pre mna ako stvorene na veceru. Dakujem
mariamka
ty tu supes jeden za druhym, toto bude skor pre mna, chlapi by reklamovali :), tuto sestru karfiolu mam naozaj rada, vlastne aj radsej,, pozri TS , zvedava dusa :))
frezia68
Výborná brokolica,dusila som ju na pare,ale potom dala na cibuľový základ ochutiť a ináč podľa Teba-chutilo,ďakujem za recept :-)


cesminaz
Mila @kukulienka @frezia68 prijemne ste ma prekvapili ;-D Velmi sa tesim,ze ste si na tejto brokolici pochutili.Dakujem pekne za vasu odozvu a za pekne fotky ;-) @mariamka mila.. no hej,toto je skor take "zenske" jedlo :-) ..pozrela som :-)
dzejsik
vylepšiť to paprikovým maslom mi nikdy nenapadlo, ďakujem za tip! :)
pacik
Skvelý recept, veľmi chutilo, brokolica určite nebola u nás varená posledný raz :-)
jack
Tak toto ma veľmi zaujalo.Aj ako príloha k mäsku sa môže použiť;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia