Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tak takúto dobrotu nikto neodmietne, či je veľký alebo malý. Hrnčekove rýchle cesto, zvládne aj začiatočník. Len vyskúšať a budete spokojní!!!!

25 minút
príprava
15-20 minút
na 180-190 °C

Suroviny

Postup

  1. Do mlieka dáme štipku soli a trocha cukru rozdrobíme droždie, necháme nakysnúť. Do väčšej misy dáme múku, vajíčka, olej, citrónovu kôru, cukor, soľ, nakoniec vmiešame kvások. Dobre varechou vymiešame, vznikne vláčne cesto, ktoré posypeme múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť asi 1/2 hodiny.
  2. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku.
  3. Rúru predhrejeme na 180 - 190 stupňov, plech 26 - 35 cm potrieme olejom, cesto rozvaľkáme na hrúbku 2,5c m a valčekom prenesieme na plech. Cesto nožíkom pokrajame na kocky ešte na plechu. Pečieme 15 - 20 minút do zlatista.
  4. Uvaríme si vanilkový puding , ale v 650 ml mlieka, aby bol redší a dal sa nám naliať na buchtičky. Nakoniec posielam foto makový a orechový závin. Všetkym dobrú chuť.....