Dukátové buchtičky (fotorecept)

Autor receptu: jarinca

Tento receptík je taktiež podla receptu ešte dávno vytlačeného z internetu. Myslím že tiež každý pozná :). Je to rýchle, jednoduché a pre každého.

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín si pripravíme cesto a necháme ho nakysnúť. Keď nám pekne nakysne tak si ho dáme na múkou posypanú dosku a rozdelíme si ho na viacero častí. Mne to vyšlo na 24 častí.
  2. Každú časť si ušúľame, šúľanec si prenesieme na plech, potrieme ho olejom a pridáme ďalší šúľanec a potrieme ho olejom a tak pokračujeme so všetkými šúľancami až kým zaplníme plech.
  3. Ďalej pokračujeme tak, že pomocou obracačky (podberák) poprekrajujeme šúľance. Potom plech dáme do rúry a pečieme do hneda.
  4. Počas pečenia si dáme variť 7 dcl mlieka s vanilkovým a kryštálovým cukrom a vo zvyšnom deci si rozmiešame zlatý klas. Potom do vriaceho mlieka vlejeme rozmiešaný zlatý klas a uvaríme riedky krém.
  5. Buchtičky sú upečené už len poliať a zjesť :).