Dusené bravčové mäso

Dubnická pochúťka

Autor receptu: jospin

Špecifickými ingredienciami tohto jedla je bryndza a pór, ktoré dodávajú jedlu výbornú chuť.* Jedlo je výsledok malého experimentu (namiesto syrovej omáčky som použil bryndzu a pór), ktorý som prvýkrát zrealizoval doma v Dubnici n/V a preto ten názov. Pokiaľ už podobný recept existuje pod iným názvom vopred sa ospravedlňujem - neprehľadával som všetky recepty... Každopádne dúfam, že Vám bude chutiť.

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Postup je zo začiatku podobný ako pri klasickej príprave bravčového na rasci. Nakrájame si cibuľu nadrobno a dáme smažiť na bravčovej masti. Medzitým si narežeme bravčové mäso na kocky. Ešte pred vložením mäsa nakrájame nadrobno mesiačik cesnaku a dáme smažiť s cibuľou. Nasypeme trochu celej rasce a dáme jednu malú lyžičku cukru pre karamelizovanie s cibuľou. Zmes začne krásne rozvoniavať.
  2. Keď je cibuľa dozlatista, pridáme všetko mäso a poriadne orestujeme. Až potom mäso osolíme a posypeme mletou červenou sladkou paprikou a mletou rascou. Zalejeme 1 dl vody a chvíľu dusíme. Neskôr dolejeme 2-3 poháre vody, celé čierne a nové korenie, ďalej hovädzí bujón a dusíme až pokiaľ je mäso polomäkké.
  3. Zhruba 15-20 min pred koncom pridáme na kolieska nakrájaný pór a kto má rád môže pridať aj hrášok z konzervy. Na záver pridáme bryndzu, krátko povaríme a je hotovo. Podávame s dusenou ryžou. Dobrú chuť.