Dusené bravčové mäso
Dubnická pochúťka
Autor receptu: jospin
Špecifickými ingredienciami tohto jedla je bryndza a pór, ktoré dodávajú jedlu výbornú chuť.*
Jedlo je výsledok malého experimentu (namiesto syrovej omáčky som použil bryndzu a pór), ktorý som prvýkrát zrealizoval doma v Dubnici n/V a preto ten názov.
Pokiaľ už podobný recept existuje pod iným názvom vopred sa ospravedlňujem - neprehľadával som všetky recepty...
Každopádne dúfam, že Vám bude chutiť.
8 porcií |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Postup je zo začiatku podobný ako pri klasickej príprave bravčového na rasci. Nakrájame si cibuľu nadrobno a dáme smažiť na bravčovej masti. Medzitým si narežeme bravčové mäso na kocky. Ešte pred vložením mäsa nakrájame nadrobno mesiačik cesnaku a dáme smažiť s cibuľou. Nasypeme trochu celej rasce a dáme jednu malú lyžičku cukru pre karamelizovanie s cibuľou. Zmes začne krásne rozvoniavať.
- Keď je cibuľa dozlatista, pridáme všetko mäso a poriadne orestujeme. Až potom mäso osolíme a posypeme mletou červenou sladkou paprikou a mletou rascou. Zalejeme 1 dl vody a chvíľu dusíme. Neskôr dolejeme 2-3 poháre vody, celé čierne a nové korenie, ďalej hovädzí bujón a dusíme až pokiaľ je mäso polomäkké.
- Zhruba 15-20 min pred koncom pridáme na kolieska nakrájaný pór a kto má rád môže pridať aj hrášok z konzervy.
Na záver pridáme bryndzu, krátko povaríme a je hotovo. Podávame s dusenou ryžou. Dobrú chuť.