Vyprážané huby
Vyprážané huby

Dubákové rezne v sezame

Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom v Tatranskej Polianke, 17. júla 2018
Dubákové rezne v sezame
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

600 g čerstvé (dubáky)
1 pohár
4 ks
2 poháre (mix)
 na vyprážanie
600 g (baby)
40 g
2 PL nasekaná




Postup

  1. 1

    Očistené hubové klobúky nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, osolíme a okoreníme. Každý postupne obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a nakoniec v sezamových semienkach a na rozpálenom oleji vypražíme z oboch strán dozlatista.

  2. 2

    Podávame s varenými baby zemiakmi, ktoré opečieme na masle, zamiešame s nasekanou pažítkou a dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia