Držkový paprikáš
Držkový paprikáš s bravčovým kolenom a hlivou (videorecept)
Autor receptu: sons
V dnešných Slovenských dobrotách ochutnáme držky s bravčovým kolenom a hlivami.
Postup
- Na bravčovej masti opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme bravčové koleno, ktoré vopred môžeme ponakrajovať, aby sa skôr uvarilo. Mäso orestujeme, osolíme, pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, mleté biele korenie a mletú rascu.
- Pridáme držky, podlejeme vývarom a varíme domäkka. Mäkké koleno vyberieme, nakrájame na rezance a vrátime do hrnca.
- Pridáme na rezance nakrájanú hlivu a ešte povaríme. Tesne pred koncom pridáme na kocky nakrájanú zelenú papriku, nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a cesnak.
- Hotový paprikáš dochutíme majoránom, prípadne dosolíme.
- Podávame s knedľou alebo haluškami, prípadne chlebom.