Držkový paprikáš

Držkový paprikáš s bravčovým kolenom a hlivou (videorecept)

Autor receptu: sons

V dnešných Slovenských dobrotách ochutnáme držky s bravčovým kolenom a hlivami.

Postup

  1. Na bravčovej masti opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme bravčové koleno, ktoré vopred môžeme ponakrajovať, aby sa skôr uvarilo. Mäso orestujeme, osolíme, pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, mleté biele korenie a mletú rascu.
  2. Pridáme držky, podlejeme vývarom a varíme domäkka. Mäkké koleno vyberieme, nakrájame na rezance a vrátime do hrnca.
  3. Pridáme na rezance nakrájanú hlivu a ešte povaríme. Tesne pred koncom pridáme na kocky nakrájanú zelenú papriku, nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a cesnak.
  4. Hotový paprikáš dochutíme majoránom, prípadne dosolíme.
  5. Podávame s knedľou alebo haluškami, prípadne chlebom.