/ 14. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Teľacia polievka s paradajkami a paprikou

    Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku a umyté mäso nakrájané na malé kúsky. Všetko spolu opražíme, podlejeme a krátko podusíme.

  • Teľacia sviečková plnená špargľou

    Teľacia sviečková plnená špargľou

    Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku, zelená zasa v Anglicku. Má vysoký podiel vitamínu C a vysokú výživnú, no nízku kalorickú hodnotu. Je preto...

  • Recept bez obrázku

    Teľacie karbonátky s hubami a hubovou omáčkou

    Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame a zomelieme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistené a pokrájané huby, osolíme a udusíme domäkka. Vychladnuté pridáme k zomletému mäsu, okoreníme mletým čiernym korením, osolíme, pridáme...

  • Recept bez obrázku

    Stomna kebab

    Mäso (buď teľacie, alebo jahňacie)nakrájame na malé kúsky, premiešame s cibuľou, petržlenovou vňaťou, saturejkou, mätou, čiernym korením, paprikou, pretlakom, múkou a dáme do hlineného pekáča vymasteného 2 PL oleja

  • Recept bez obrázku

    Teľacie medailóniky na šampiňónoch

    Z teľacieho stehna nakrájame malé plátky – medailóniky. Mierne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Opečené medailóniky vyberieme a do výpeku pridáme šampiňóny.

  • Recept bez obrázku

    Teľacie ragú so špargľou

    Mäso odblaníme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. K polomäkkému mäsu pridáme kolieska mrkvy, očistenú špargľu zbavenú tvrdých častí, prikryjeme a varíme domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Mašličky s teľacím mäsom

    Uvarené cestoviny pokvapkáme olejom, premiešame a uložíme na teplé mieste.

  • Recept bez obrázku

    Rezeň v korenistej omáčke

    Šampiňóny alebo namočené huby a šunku nakrájame na rezance, kyslú uhorku nadrobno. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Kanadské ražniči

    400 g teľacej pečene 150 g šunkovej salámy 100 g cibule 100 g jabĺk 5 g oleja soľ Omáčka 60 g paradajkového pretlaku mletá štipľavá paprika sójová omáčka worcesterská omáčka

  • Recept bez obrázku

    Minútkový teľací rezeň

    Žĺtok s maslom dobre vymiešame, pridáme k nemu nastrúhaný muškátový kvet, soľ, nasekanú petržlenovú vňať, zomleté mäso, smotanu a všetko poriadne premiešame.

  • Trebuľková polievka

    Trebuľková polievka

    Natrháme poriadne hrste trebuľky, pridáme k nej šťaveľové listy a varíme ju s teľacími kosťami a soľou v 2 l vody asi 90 minút na miernom ohni.

  • Recept bez obrázku

    Francúzska pečeňová pochúťka

    Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme rozotrenú pečeň (teľaciu, alebo bravčovú) a nakrájané šampiňóny. Všetko spolu opražíme a krátko podusíme.

  • Recept bez obrázku

    Francúzska teľacia polievka

    Nasekané kosti varíme asi 2 hodiny a precedíme ich.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist