/ 6. stránka receptov

  • Diviačie medailóniky na poľovnícky spôsob

    Diviačie medailóniky na poľovnícky spôsob

    Diviačí chrbát bez kosti osolíme a okoreníme. Potom opečieme z každej strany. Použijeme diviačí chrbát bez kosti, ktorý si môžeme pripraviť deň vopred do pácu z oleja a korenín. Stratí sa tak pachuť...

  • Chrbát z diviaka na restovanom špenáte

    Chrbát z diviaka na restovanom špenáte

    Mäso narežeme na kusy po 200 g, osolíme, okoreníme. Na panvičke rozohrejeme časť oleja a mäso sprudka opečieme tak, aby vnútri ostalo ružové, nie však surové.

  • Chrbát z daniela v medovo- -tymianovej kruste

    Chrbát z daniela v medovo- -tymianovej kruste

    Chrbát z daniela, asi 150 g v kuse osolíme, okoreníme a obalíme v kruste z medu a tymianu. Mäso dáme piecť na asi 8-12 minút pri 175-180 °C do rúry.

  • Recept bez obrázku

    Brusnicová divina so zemiakovými dolkami

    Nakrájanú koreňovú zeleninu prevaríme v litri osolenej vody, pridáme bobkový list, nové korenie a celé čierne korenie, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku a čučoriedky. Pomaly varíme do zmäknutia. Po vychladnutí pridáme ocot a 1...

  • Recept bez obrázku

    Malokarpatská pečeň z diviny

    Odblanenú pečeň zalejeme mliekom, pridáme nové korenie a na chladnom mieste niekoľko hodín odstáť. Potom pečeň osušíme, pokrájame na plátky a na oleji z obidvoch strán prudko opečieme.

  • Recept bez obrázku

    Veľký trampský guláš

    Je to podobný recept ako mal aj Peter Novotný ale není, je to môj vlastný a odskúšaný. Množstvo surovín použijeme podľa počtu osôb.

  • Recept bez obrázku

    Srnčí guláš

    Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame na kocky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu.

  • Recept bez obrázku

    Baraní guláš

    Mäso umyjeme, odstránime z neho prebytočný tuk, pripadne aj blany a pokrájeme ho na väčšie kocky.

  • Recept bez obrázku

    Zajačie ražniči

    je to dobrý recept

  • Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi

    Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi

    Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.

  • Bošácky kotlíkový guláš (videorecept)

    Bošácky kotlíkový guláš (videorecept)

    Guláš z Bošáckej doliny.

  • Pečená prekladaná divina

    Pečená prekladaná divina

    Jeden z najlepších receptov, ktoré sme si dovolili pre vás uvariť. Unikát.

  • Šašlik (Шашлык)

    Šašlik (Шашлык)

    Šašlik nie je len upražené mäso, šašlik je rituál. V poslednej dobe som zbadal na Slovensku na rôznych púťach, jarmokoch stánky so šašlikom. Kto bol na Kavkaze, alebo hoc aj niekde v Rusku vie,...

  • Recept bez obrázku

    Zbojnícka pečienka

    Na panvicu dáme roztopiť bravčovú masť, na ktorú dáme mierne opražiť údenú slaninu nakrájanú na drobné kocky. Keď je slanina napoly opražená, pridáme k nej na kolieska pokrájanú cibuľu. Tú pražíme 2 – 3 minúty....

  • Recept bez obrázku

    Chrbát z diviaka s chrenovou kôrkou

    Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na oleji asi 15 minút, potom ich podlejeme 1 l vody a pomaly varíme asi 1, 5 hodiny. Vývar scedíme, ...

  • Recept bez obrázku

    Sekaná pečienka z diviaka

    Umyté a pokrájané mäso pomelieme s cibuľou a navlhčenými žemľami. Pridáme soľ, koreniny, na kocky pokrájanú údenú slaninu, rozmiešame, na pekáči tvarujeme 2 šišky, podlejeme vodou a upečieme.

  • Recept bez obrázku

    Pečený diviak s čerešňovou omáčkou

    Stehno z diviaka umyjeme, nasolíme a dáme do hrnca. Zvlášť uvaríme 2 diely vody, 1 diel octu, koreňovú zeleninu a celé korenie. Vychladnutú marinádu nalejeme na mäso a necháme asi 2 dni marinovať.

  • Recept bez obrázku

    Ragú z diviačej pečene

    Pečeň nakrájame na menšie kocky. V pekáči zohrejeme maslo a pečeň opečieme. Cibuľu očistíme, nakrájame, pridáme do pekáča, okoreníme a premiešame. Po chvíľke pridáme očistené a nakrájané hríby a všetko dusíme domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Roláda z diviaka

    Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky nakrájané na jemné kocky namočíme do mlieka a necháme dobre napiť. Pridáme 2 vajcia, dôkladne rukami premiešame a vytvoríme pevnú...

  • Recept bez obrázku

    Diviačie mäso na víne s medom

    Očistené diviačie stehno naložíme do soli a rasce a necháme ho deň odležať v chladničke. Potom stehno upečieme domäkka, krátko pred dopečením ho polievame omáčkou a podávame.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist