Mäso

/ 781. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Kurča na hubách

    Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Opražíme zo všetkých strán na rozohriatom oleji a odložíme do tepla. Na oleji opražíme na plátky pokrájané huby a pridáme nadrobno posekanú cibuľu a strúčik cesnaku, pokrájaný na tenké plátky....

  • Recept bez obrázku

    Teľacie karbonátky s hubami a hubovou omáčkou

    Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame a zomelieme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistené a pokrájané huby, osolíme a udusíme domäkka. Vychladnuté pridáme k zomletému mäsu, okoreníme mletým čiernym korením, osolíme, pridáme...

  • Recept bez obrázku

    Guláš z kuriatok

    Očistené kuriatka dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme a nadrobno posekáme. Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme spolu s cibuľou dozlatista na panvici. Mäso pokrájame na kocky, opražíme na rozpálenom tuku zo všetkých strán.

  • Recept bez obrázku

    Hubovec s údeným mäsom

    Žemle nakrájame na plátky a namočíme do mlieka. Aj sušené huby namočíme do mlieka, zvyšné mlieko zlejeme a pridáme k žemliam. Huby v slanej vode trochu povaríme, potom ich rozkrájame na menšie kúsky.

  • Recept bez obrázku

    Šampiňóny plnené mäsom a orechmi

    Do misky dáme mleté mäso, 2 PL mletých orechov, biele korenie, soľ, PL nasekaných byliniek (petržlenovú vňať, ale aj rozmarín, bazalku, pažítku, estragón, oregano, majorán a podobne) a 2...

  • Recept bez obrázku

    Hríbové karbonátky

    Posekané huby podusíme s cibuľkou. Hovädzie mäso zomelieme, pridáme žemle, ktoré sme vopred namočili a vyžmýkali, ďalej pridáme podusené hríby, 2 vajíčka, na malé kocky nakrájanú údenú slaninu, soľ, tlčené čierne korenie a...

  • Recept bez obrázku

    Mäsová roláda s hríbmi

    V miske zmiešame pomleté mäso s mliekom a polovicou postrúhaného syra. Zmes ochutíme soľou, vegetou, korením, dobre zmiešame a zakryté odložíme na niekoľko hodín do chladu. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme scedené hríby,...

  • Recept bez obrázku

    Bravčové závitky s hubami

    Mäso umyjeme, osušíme utierkou a nakrájame na rezne. Umyté a očistené pečiarky osolíme, okoreníme a udusíme na masle.

  • Consommé s hubovými haluškami

    Consommé s hubovými haluškami

    Hovädzie mäso sparíme, opláchneme a vložíme do studenej vody spolu so špikovými kosťami. Kontrolujeme mäso a keď je mäkké, pridáme koreňovú zeleninu, koreniny a soľ. Jemným sitkom zbierame usadeniny.

  • Recept bez obrázku

    Hubovo–hovädzia polievka

    Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový pretlak. Nakrájame mrkvu, petržlen, cibuľu a 300 g húb. Zeleninu pridáme k rozšľahanému bielku a dôkladne premiešame. Pripravenú zmes prelejeme...

  • Marinovaná pražma v limetkovej šťave

    Marinovaná pražma v limetkovej šťave

    Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht...

  • Košíčky z platano banánov plnené rybím ragú

    Košíčky z platano banánov plnené rybím ragú

    Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht...

  • Pečená hovädzia kotleta s dusenou yukou a fazuľovou ryžou

    Pečená hovädzia kotleta s dusenou yukou a fazuľovou ryžou

    Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v...

  • Kuracie karí s ryžou

    Kuracie karí s ryžou

    Krájajte pekne najemno - k orientálnej kuchyni to patrí. Vďaka tomu sa jedlo jednoducho naberá paličkami (Čína, Japonsko) či vidličkou, ktorá sa používa v Thajsku (spolu s lyžicou - nože netreba). V kuracom karí...

  • Club Sandwich

    Club Sandwich

    Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

  • Lobster spaghetti

    Lobster spaghetti

    Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

  • Grilované krevety

    Grilované krevety

    Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

  • Miešaný šalát s kačacím mäskom a mangom

    Miešaný šalát s kačacím mäskom a mangom

    Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

  • Losos na cibuľovej omáčke

    Losos na cibuľovej omáčke

    Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé a všestranne využiteľné v kuchyni. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Vojtech Artz.

  • Marinovaný losos – Gravadlax s horčicovou omáčkou

    Marinovaný losos – Gravadlax s horčicovou omáčkou

    Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé a všestranne využiteľné v kuchyni. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Vojtech Artz.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist