/ 781. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Rybie placky

    Rybie mäso rozoberieme na malé kúsky a vmiešame do zemiakov, ktoré sme prelisovali.

  • Recept bez obrázku

    Treska na neapolský spôsob

    Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (filé) nakrájame kúsky, 200 g na porciu. Jednotlivé kúsky osolíme a necháme odležať. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme v múke obalenú rybu, z...

  • Recept bez obrázku

    Losos na modro

    Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, cibuľu očistíme, všetko nakrájame na kúsky, vložíme do hrnca s 0, 5 l osolenej vody, pridáme korenie a zeleninu uvaríme domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Makrely v ostrej omáčke

    Očistené makrely osolíme a pomaly opečieme na panvici z oboch strán na rozohriatom oleji. Vyberieme ich, na panvicu pridáme maslo a speníme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu.

  • Recept bez obrázku

    Losos s citrónovou omáčkou

    V miske vyšľaháme žĺtky. Dáme ich nad paru a za stáleho šľahania prilejeme postupne 150 ml bieleho vína. Šľaháme do zhustnutia. Primiešame 3/4 vlažného masla, ochutíme soľou, citrónovou šťavou a pridáme trocha kurkumy.

  • Recept bez obrázku

    Farebné papriky s plnkou

    Kuracie mäso pokrájané na menšie kúsky osolíme, ochutíme čiernym aj grilovacím korením, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a necháme odstáť na chladnom mieste. Po odležaní mäso urestujeme v panvici na rozpálenom oleji spolu s nadrobno pokrájanou...

  • Recept bez obrázku

    Šťuka na hubách

    Rybu očistíme a nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 5 hodín stáť na chladnom mieste.

  • Súťaž s TV Varecha
  • Krevety na cibuľke

    Krevety na cibuľke

    Za krásnu fotku ďakujeme používateľke Varecha. sk @michsamant :-)

  • Recept bez obrázku

    Čínska makrela

    Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke, pridáme na kolieska pokrájaný pór, cesnak rozotrený so soľou, pridáme cukor, podľa potreby podlejeme vodou, pridáme karí korenie a PL sójovej omáčky, na menšie kúsky nakrájanú makrelu a...

  • Recept bez obrázku

    Exotické filé s karí omáčkou

    Paradajky vložíme na 10 sekúnd do vriacej vody, prepláchneme ich studenou vodou a olúpeme. Prerežeme ich na štyri časti a vyberieme jadrovník.

  • Recept bez obrázku

    Dusená ryba na čínsky spôsob

    Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. Čerstvé huby očistíme, nakrájame na plátky, osolíme a necháme chvíľu postáť. V rozpálenej masti opražíme cukor, pridáme pripravenú cibuľu, huby a na rezance nakrájanú šunku. Opražíme a premiešame...

  • Recept bez obrázku

    Dusená ryba na hrozienkach

    Do hrnca dáme umyté plátky ryby a pokvapkáme ich citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Cibuľu a zeler očistíme, nakrájame na malé kocky a rozložíme na plátky ryby.

  • Recept bez obrázku

    Rybie filé s banánmi

    Filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a na horúcom oleji opečieme.

  • Recept bez obrázku

    Pangasius so syrom

    Na oleji alebo masle opražíme cibuľu. Pridáme zmrazené ryby. Môžeme podliať vodou, osolíme a okoreníme podľa chuti.

  • Recept bez obrázku

    Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom

    Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme. Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme niťou.

  • Recept bez obrázku

    Pečené rybie filety so zemiakmi

    Zemiaky aj rajčiny nakrájame na krúžky, polovicu zemiakov si dáme na dno pekáča, ochutíme soľou, korením a rascou, pokryjeme paradajkami a potom prikryjeme druhou polovicou ochutených zemiakov.

  • Recept bez obrázku

    Losos na olivách

    Lososa umyjeme, osušíme a jemne osolíme. Plech na pečenie polejeme olivovým olejom, ktorý rozotrieme po celej ploche lososovými plátkami. Naolejované mäso poukladáme na jednu polovicu pekáča.

  • Recept bez obrázku

    Pstruh po španielsky

    Pstruhy potrieme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej, panvicu odložíme z ohňa a pridáme strúhanku, nasekaný cesnak a petržlen a dobre zamiešame.

  • Recept bez obrázku

    Pstruh podľa Hemingwaya

    Vypitvané pstruhy osušíme, osolíme, okoreníme a z oboch strán ich na veľmi horúcom masle opražíme. Pred podávaním podlejeme vínom a necháme chvíľu prikryté na panvici.

  • Recept bez obrázku

    Pstruh s fazuľkami

    Očistené filety pstruha okoreníme a osolíme. Opečieme na oleji a vyberieme z panvice. Pridáme zliate fazule a kukuricu, prelisovaný cesnak a kečup. Zalejeme škrobom rozmiešaným v troške vody.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist