Mäso

/ 759. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Roštenka v uhorkovej omáčke

    Mäso pokrájame na tenké pásiky. Múku zmiešame so soľou, vegetou, korením, paprikou a majoránom a v zmesi obalíme každý kúsok mäsa.

  • Recept bez obrázku

    Hovädzie mäso s mrkvou a hráškom

    Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme z každej strany a odložíme bokom.

  • Recept bez obrázku

    Zbojnícka roláda

    Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, poukladáme plátky šunky a slaniny, zvinieme a zviažeme.

  • Recept bez obrázku

    Slovenský kotlíkový guláš

    Umyté a osušené hovädzie a bravčové mäso pokrájame na kocky.

  • Pečené baranie mäso

    Pečené baranie mäso

    Umyté a odblanené baranie mäso osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom.

  • Recept bez obrázku

    Hrachová polievka s mäsom

    Hrach uvaríme do polomäkka a scedíme.

  • Recept bez obrázku

    Fazuľová polievka s krúpami a pľúckami

    Fazuľu varíme v tej vode, v ktorej bola namočená a pred dovarením k nej pridáme umyté krúpy.

  • Recept bez obrázku

    Fazuľová gulášová polievka

    K variacej sa fazuli pridáme ku koncu varenia na krúžky pokrájaný kabanos a na miernom ohni uvaríme spolu domäkka.

  • Plnená hovädzia sviečkovica

    Plnená hovädzia sviečkovica

    Umytú bravčovú panenku pozdĺžne narežeme, zľahka naklepeme na plat s hrúbkou 1 cm. Osolíme, okoreníme a posypeme bohatou vrstvou nakrájanou petržlenovou vňaťou, znova zľahka poklepeme po petržlenovej vňati uloženej na mäse.

  • Grilovaná panenka s chrenovou omáčkou wasabi

    Grilovaná panenka s chrenovou omáčkou wasabi

    Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý úlovok. Dnes je grilovanie obľúbený spôsob trávenia voľného času...

  • Recept bez obrázku

    Kapor po alsasky

    Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k rozdrobeniu tukových tkanív a pridáva rybiemu mäsu lahodnejšiu chuť...

  • Recept bez obrázku

    Rybie filé na tmavom pive

    Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k rozdrobeniu tukových tkanív a pridáva rybiemu mäsu lahodnejšiu chuť...

  • Recept bez obrázku

    Makrely v omáčke

    Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k rozdrobeniu tukových tkanív a pridáva rybiemu mäsu lahodnejšiu chuť...

  • Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom

    Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom

    Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k rozdrobeniu tukových tkanív a pridáva rybiemu mäsu lahodnejšiu chuť...

  • Recept bez obrázku

    Štipľavé mäsové rezance

    Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom.

  • Recept bez obrázku

    Tagliatelle s údeným lososom

    Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, mlieko a korenie. V panvici rozpálime trochu oleja a asi minútu podusíme najemno pokrájanú mrkvu a cuketu.

  • Recept bez obrázku

    Francúzske špagety

    Do väčšieho množstva vody dáme variť špagety. Kým sa uvaria, speníme cibuľu na rozohriatom oleji, mäso pokrájame na tenké rezance a pridáme k cibuli. Posolíme, okoreníme a popražíme. Rozotrieme strúčik cesnaku a s rajčiakovým pretlakom...

  • Recept bez obrázku

    Brokolicovo– cestovinová dúha

    Brokolicu rozoberieme na malé kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji speníme na kocky pokrájanú cibuľu, pridáme uvarenú a posekanú brokolicu, premiešame, osolíme, pridáme zeleninovú koreniacu zmes, korenie a premiešame.

  • Recept bez obrázku

    Špenátové cestoviny s kuracím mäsom

    Cestoviny uvaríme domäkka v mierne osolenej vode, scedíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do misy. Kuracie prsia umyjeme, pokrájame na malé kúsky a spolu s cibuľkou pokrájanou nadrobno zľahka urestujeme na panvici bez pridania tuku.

  • Recept bez obrázku

    Ružový šalát

    Cestoviny uvaríme a scedíme. Čínsku aj červenú kapustu natenko nakrájame a posolíme, aby kapusta zmäkla.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist