Mäso

/ 730. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Diabolské kuracie krídla

    Na panvici roztopíme maslo. Do mangového chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie.

  • Recept bez obrázku

    Bravčová krkovička so syrovou kôrkou

    Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.

  • Recept bez obrázku

    Banícky bravčový rezeň

    Naklepané rezne posolíme, potrieme plnkou, zvinieme, zviažeme, obalíme v múke a opečieme.

  • Recept bez obrázku

    Zbojnícke bravčové plátky

    Vykostený bôčik nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke, opečieme po oboch stranách na oleji a vyberieme.

  • Recept bez obrázku

    Pečené koleno

    Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, francúzskej horčice a roztlačeného cesnaku urobíme kašu. Tú dobre votrieme do narezanej kože a necháme deň odstáť v chladničke.

  • Recept bez obrázku

    Bravčový ostrý biftek

    Plátky mäsa zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme čili omáčkou. Podľa chuti posypeme grilovacím korením.

  • Recept bez obrázku

    Oheň na jazyku

    Mäso pokrájame na kocky, obalíme v škrobovej múčke, soli, glutasole, vajíčku a opražíme na silnom ohni.

  • Recept bez obrázku

    Pivný guláš

    Mäso si pokrájame na kocky a opražíme ho na rozpálenej masti. Potom ho osolíme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a spolu to opražíme.

  • Recept bez obrázku

    Pikantné mäsové závitky

    Rezne naklepeme a naplníme plátkom šunky, syra, feferónkou a anglickou slaninou.

  • Recept bez obrázku

    Diabolská zmes

    Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké rezance. Na hlbšej panvici zohrejeme tuk a mäso na ňom opražíme.

  • Kyslá hubová polievka

    Kyslá hubová polievka

    V hlbokej panvici opražíme plátky oravskej slaniny. Vyberieme a odložíme ich bokom.

  • Recept bez obrázku

    Pikantné bravčové rebierko

    Z bravčového opracovaného karé odsekneme rebierko. Jemne naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.

  • Recept bez obrázku

    Kanadské ražniči

    400 g teľacej pečene 150 g šunkovej salámy 100 g cibule 100 g jabĺk 5 g oleja soľ Omáčka 60 g paradajkového pretlaku mletá štipľavá paprika sójová omáčka worcesterská omáčka

  • Recept bez obrázku

    Ostrá gulášová polievka

    Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu pokrájame na kolieska, cesnak pretlačíme. Ošúpeme zemiaky, očistíme papriku, umyjeme ich a oboje nakrájame na kocky.

  • Recept bez obrázku

    Grilovaná sviečkovica so slaninou

    Sviečkovicu nakrájame na plátky, naložíme najmenej na 3 hodiny do oleja ochuteného korením, soľou a potom ju obtočíme plátkami oravskej slaniny a grilujeme 5 - 7 minút z každej strany.

  • Recept bez obrázku

    Klobásová polievka so zemiakmi a s krúpam

    Umyté krúpy uvaríme spolu s nakrájanou mrkvou, zemiakmi a klobásou. Dochutíme soľou a korením.

  • Recept bez obrázku

    Pomarančový steak

    Rezy sviečkovice alebo roštenky opatrne narežeme tak, aby sme otvor mohli vyplniť plnkou, ktorú si pripravíme z 50g masla, nastrúhanej pomarančovej a citrónovej kôry, nasekaných alebo nastrúhaných mandlí, orechov, hrozienok a zo strúhanky....

  • Recept bez obrázku

    Uzbecký šašlík

    Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Položíme ho do misy, osolíme, poprášime sladkou aj štipľavou paprikou, pridáme korenie, koriander a nadrobno nasekanú cibuľu. Dobre premiešame.

  • Recept bez obrázku

    Držková polievka

    Preprané držky, kosti a paprčky zalejeme studenou vodou, pridáme jednu cibuľu, soľ a necháme variť minimálne 2 hodiny.

  • Recept bez obrázku

    Grilovaný rozbíf

    Cesnak rozotrieme a ďumbierový koreň nastrúhame, zamiešame do sójovej omáčky, prilejeme sherry, postupne pridáme cukor a miešame, až kým sa cukor neroztopí.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist