/ 1051. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Syrové rožky

    Najprv si urobíme kvások a zo surovín vypracujeme vláčne cesto. Necháme na teplom mieste nakysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Nakladaný hermelín

    Hermelíny nakrájame na štvrtiny, pokrájame cibuľu, cesnak a bokom v miske zmiešame mleté čierne korenie, čili korenie a provensalské korenie.

  • Recept bez obrázku

    Syrové guľky

    Nivu nastrúhame a spolu s tvarohom, jogurtom, soľou a vňaťou vymiešame.

  • Recept bez obrázku

    Bryndzové rožky

    Do mlieka vložíme droždie a vymiešame ho vidličkou. Prilejeme olej. Zmiešame s preosiatou múkou a soľou.

  • Recept bez obrázku

    Lacné keksy z bryndze

    V preosiatej múke rozmiešame soľ, pridáme maslo, bryndzu, vajce, smotanu alebo mlieko a zamiešame.

  • Recept bez obrázku

    Zapekané palacinky s bryndzou

    Bežným spôsobom upečieme 12 palaciniek a naplníme ich bryndzovou náplňou.

  • Recept bez obrázku

    Kysnutý koláč z bryndze

    Do teplej múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Bryndzová nátierka

    Všetky suroviny spolu dobre vymiešame a natierame na čerstvý chlieb alebo pečivo

  • Recept bez obrázku

    Šmirkas

    Maslo vymiešame, pridáme bryndzu, nakrájanú cibuľu, červenú papriku a zmiešame.

  • Spišské pirohy – lekvárové s makom

    Spišské pirohy – lekvárové s makom

    V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme.

  • Recept bez obrázku

    Slivková nutela

    Slivky odkôstkujeme a zomelieme, pridáme kryštálový cukor. Varíme a miešame, až kým hmota zhustne.

  • Recept bez obrázku

    Syrová polievka

    Vodu dáme variť spolu s polievkovým korením, môžeme pridať bujón, karí, čili korenie, cesnak a podobne.

  • Recept bez obrázku

    Slivkový lekvár so škoricou

    Rozpolené odkôstkované slivky rozvaríme alebo pomelieme. Slivkovú kašu zasypeme kryštálovým cukrom, primiešame škoricu a necháme stáť do druhého dňa.

  • Recept bez obrázku

    Mirabelková marmeláda

    Mirabelky sa zle zbavujú kôstok, preto ich dáme celé osušené a umyté do kastróla, popučíme rukou a varíme asi 20 minút. Marmeláda by mala byť zatiaľ tekutá. Cez sito precedíme rozvarené ovocie a odvážime výslednú...

  • Recept bez obrázku

    Sedmohradská paradajková polievka

    Z múky pripravíme zápražku, podlejeme ju paradajkovým pretlakom a vodou.

  • Recept bez obrázku

    Polievka z miešanej zeleniny

    Na drobné kúsky porezaný paštrnák, zeler, kaleráb, trochu nastrúhanej cibule, petržlenovú vňať a zelený hrášok premiešame a udusíme namäkko s trochou vody.

  • Marhuľovo–maková marmeláda

    Marhuľovo–maková marmeláda

    4 poháre po 375 ml

  • Recept bez obrázku

    Marhuľová marmeláda s jablkami

    Očistené postrúhané jablká trochu podlejeme vodou, uvaríme domäkka a pretrieme. Takisto pripravíme aj dobre zrelé marhule, potom pretreté jablká zmiešame s pretretými marhuľami a odvážime.

  • Recept bez obrázku

    Ostrý džem z broskýň a hrozna

    Broskyne a hrozno sparíme vriacou vodou a olúpeme, rozkrojíme a zbavíme kôstok a jadierok.

  • Recept bez obrázku

    Džem z jahôd, rebarbory a malín

    Jahody umyjeme, dáme odkvapkať, odstránime stopky, nakrájame na malé kúsky a odvážime (600 g). Rebarboru umyjeme, dáme odkvapkať, nakrájame na malé kúsky (nelúpeme) a odvážime (300 g). Maliny očistíme a odvážime (100...

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist