/ 1040. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Marhuľová marmeláda s jablkami

    Očistené postrúhané jablká trochu podlejeme vodou, uvaríme domäkka a pretrieme. Takisto pripravíme aj dobre zrelé marhule, potom pretreté jablká zmiešame s pretretými marhuľami a odvážime.

  • Recept bez obrázku

    Ostrý džem z broskýň a hrozna

    Broskyne a hrozno sparíme vriacou vodou a olúpeme, rozkrojíme a zbavíme kôstok a jadierok.

  • Recept bez obrázku

    Džem z jahôd, rebarbory a malín

    Jahody umyjeme, dáme odkvapkať, odstránime stopky, nakrájame na malé kúsky a odvážime (600 g). Rebarboru umyjeme, dáme odkvapkať, nakrájame na malé kúsky (nelúpeme) a odvážime (300 g). Maliny očistíme a odvážime (100...

  • Recept bez obrázku

    Burgundské plnené jablká

    Jablká očistíme, priečne rozpolíme a jadrovníky vyberieme. Potom ich položíme do misky reznou plochou nadol.

  • Recept bez obrázku

    Praženica na lyonský spôsob

    Do šálky vlejeme vajcia, pridáme štipku nastrúhaného syra a vyšľaháme do peny.

  • Recept bez obrázku

    Francúzsky cibuľový koláč (Pissaladiére)

    Cesto pripravíme tak, že droždie vymiešame v 125 ml vlažnej vody a necháme na teplom mieste vykysnúť asi 10 minút. Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme soľ, olivový olej a kvások a miešame, kým...

  • Recept bez obrázku

    Nákyp Nanette

    Príprava sladkej hrozienkovej omáčky: z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou a pridáme hrozienka. Varíme asi 10 minút a potom pridáme soľ, sirup a ocot. Mlieko, maslo a cukor dáme variť.

  • Recept bez obrázku

    Šampiňónové paštétky v cestíčku

    Príprava bešamelovej omáčky: najskôr si pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z masla a múky a po častiach do nej vmiešame studené mlieko. Potom pridáme aj cibuľu, ktorú sme pokrájali, soľ, korenie a varíme približne...

  • Recept bez obrázku

    Francúzka nátierka (French Paté)

    Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť.

  • Recept bez obrázku

    Francúzsky koláč

    Všetky suroviny určené na cesto zmiešame a vypracujeme cesto.

  • Recept bez obrázku

    Bretónsky koláč

    Maslo vymiešame do peny a postupne primiešame cukor, žĺtky, trocha soli a nastrúhanú citrónovú kôru.

  • Diétny jablkový lekvár

    Diétny jablkový lekvár

    Olúpané a na hrubom strúhadle nastrúhané jablká dáme do väčšieho hrnca. Pridáme diétny želírovací cukor, škoricu a klinčeky a dôkladne premiešame.

  • Recept bez obrázku

    Palacinky plnené mandľovým krémom

    Cesto na palacinky musíme pripraviť asi o 12 hodín skôr, aby sa uležalo. Do misy dáme múku a za stáleho miešania mlieko. Nakoniec pridáme vajce.

  • Recept bez obrázku

    Koláč s grapefruitovým krémom

    Formu vymastíme maslom a z lístkového cesta v nej upečieme koláč.

  • Recept bez obrázku

    Džem z bazy čiernej

    Plody bazy umyjeme, osušíme a zbavíme stoniek. Bazu zmiešame vo väčšom hrnci s citrónovou šťavou a so želírovacím cukrom.

  • Recept bez obrázku

    Hruškový džem s vodkou

    Hrušky umyjeme, ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a v hrnci zmiešame s kyselinou citrónovou a so želírovacím cukrom.

  • Recept bez obrázku

    Francúzska čokoládová torta

    Žĺtky vyšľaháme s trochou cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do nich zvyšok cukru. Hmotu zamiešame do žĺtkov, pridáme múku s kypriacim práškom a čokoládovým pudingom a cesto upečieme pri teplote...

  • Recept bez obrázku

    Broskyňový džem

    Broskyne umyjeme, dáme do sita a spolu ponoríme do vriacej vody. Necháme ich tam tak dlho, kým sa šupka nedá stiahnuť.

  • Recept bez obrázku

    Ríbezľový džem s vanilkou

    Ríbezle umyjeme, osušíme, odstopkujeme, popučíme a dáme variť. Vanilku nastrúhame.

  • Recept bez obrázku

    Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z kokosového mlieka a mlieka. Varíme 5 minút na miernom ohni, potom vanilkový struk vyberieme.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist