/ 1008. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Sójové rizoto

    Deň vopred namočíme sóju do vody, na druhý deň vodu zlejeme, dolejeme do hrnca novú vodu a varíme so soľou domäkka asi pol hodiny.

  • Recept bez obrázku

    Pražená zelenina

    Vývar, sójovú omáčku a sezamový olej zmiešame. Mrkvu, papriku, cibuľu a zázvor nakrájame a opražíme na oleji.

  • Recept bez obrázku

    Pečené zemiaky s cesnakovým tvarohom

    Na menší plech položíme zopár väčších umytých nových zemiakov so šupkou a dáme ich upiecť pri teplote 250 °C asi na 45 minút. Upečieme ich domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Špenátové lievance

    Mrazený špenátový pretlak necháme úplne rozmraziť, pridáme prelisovaný cesnak, hrubú múku, žĺtky, soľ podľa chuti, mleté čierne korenie, štipku muškátového orieška a tuhý sneh z bielkov. Jemne zamiešame.

  • Recept bez obrázku

    Zelenina na mexický spôsob

    Vo väčšom hrnci na oleji opražíme nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak a pokrájanú papriku.

  • Recept bez obrázku

    Brokolica so syrovou omáčkou

    Do hlbšej panvice vylejeme mlieko, ochutíme soľou, korením, majoránom, pridáme pretlačený cesnak a privedieme do varu. Pridáme na menšie kúsky pokrájaný tavený syr a trošku rozdrobenej Nivy.

  • Recept bez obrázku

    Brokolica so sardelovou omáčkou

    Brokolicu uvarenú v pare necháme odkvapkať a odložíme do tepla. V slanej vode uvaríme cestoviny, omastíme ich a pridáme k brokolici. Na olivovom oleji speníme cibuľu, pridáme sardelovú pastu, soľ, korenie, vývar...

  • Recept bez obrázku

    Tofu s brokolicou

    Pokrájanú mrkvu a brokolicu podusíme, každú zvlášť. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané tofu, šampiňóny, posekané orechy, mrkvu a brokolicu.

  • Recept bez obrázku

    Rizoto s pórom a arašidmi

    Ryžu prepláchneme a pripravíme tradičným spôsobom (v pomere 1 diel ryže : 2 diely vody). Na oleji zľahka opražíme arašidy, pridáme korenie karí a na kolieska pokrájaný pór (bielu časť). Odstavíme a pridáme na kolieska nakrájanú...

  • Recept bez obrázku

    Špargľa s tofu a hlivou ustricovou

    Olej rozohrejeme, pridáme tofu (na kocky), popražíme, potom pridáme pór, ďalej hlivu, cesnak (pretlačený), ďumbier a miešame, kým huby nepustia šťavu. Primiešame špargľu, vývar a sójovú omáčku. Dusíme domäkka....

  • Recept bez obrázku

    Zeleninový hrniec

    Cibuľu nakrájame nadrobno, hrášok vylúpeme zo strukov, tekvicu olúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Kukuričné klasy zbavíme listov, očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a rozštvrtíme.

  • Recept bez obrázku

    Mrkvový nákyp s orechmi

    Mrkvu očistíme, nastrúhame, zalejeme mliekom a dusíme domäkka. Za stáleho miešania pridáme krupicu, cukor, maslo, premiešame a necháme vychladnúť. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme ho spolu s pomletými orechmi k...

  • Recept bez obrázku

    Špenátová fašírka

    Udusený špenát premiešame s nakrájanými žemľami sparenými horúcim mliekom, osolíme a okoreníme. Pridáme žĺtky, roztopené maslo, rozotrený cesnak, nadrobno nasekanú cibuľu.

  • Recept bez obrázku

    Karfiol na taliansky spôsob

    Karfiol očistíme a dáme do osolenej vriacej vody s octom. Varíme na miernom plameni 10 - 12 minút. Cesnak rozotrieme so soľou, speníme na rozpálenom oleji a pokvapkáme vodou, aby nezhorkol. Pridáme zelenú petržlenovú...

  • Recept bez obrázku

    Dusená kapusta s karfiolom

    Kapustu zbavíme hlúbovitých častí, nakrájame na tenké rezance a opražíme v rozpálenej masti. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a sójovú omáčku. Osolíme, podlejeme a udusíme domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Baklažánový nákyp

    Do vymastenej ohňovzdornej misy dáme očistené a nakrájané baklažány, rozštvrtené paradajky a jemne posolené uvarené a na plátky nakrájané zemiaky. Vrch zalejeme smotanou a posypeme syrom.

  • Recept bez obrázku

    Zapečený baklažán so syrom a sezamom

    Baklažány rozrežeme na polovicu a vydlabeme časť výplne tak, aby v nich vznikli preliačiny. Tie posolíme a rovnomerne na ne rozotrieme cesnak. Do polovíc baklažánu poukladáme paradajky pokrájané na kolieska, okoreníme a preložíme hrubým plátkom...

  • Baklažánová zmes

    Baklažánová zmes

    Fotka k receptu je od používateľky Varechy @michsamant, ktorá ho s menšími obmenami pripravila. Za fotku jej veľmi pekne ďakujeme :-)

  • Recept bez obrázku

    Mrkvový šalát

    Očistenú mrkvu nastrúhame. Citrónovú šťavu, med a trochu soli zmiešame s mrkvou. Šalát odložíme do chladničky. Pred podávaním polejeme jogurtom ochuteným pokrájanou petržlenovou vňaťou a posypeme opraženými slnečnicovými jadierkami.

  • Recept bez obrázku

    Šošovicový šalát s cestovinou

    Šošovicu a cestoviny uvaríme domäkka a zmiešame so šalotkou opraženou na oleji. Pridáme umyté na štvrtiny pokrájané cherry paradajky a postrúhanú mrkvu. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist