/ 1008. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Mašličky s rajčiakmi a olivami

    Mašličky uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Rajčiny sparíme, ošúpeme a pokrájame, Mozarellu pokrájame na malé kocky. Olivy rozštvrtíme. Bazalku umyjeme a osušíme, lístky...

  • Recept bez obrázku

    Pečené červené paradajky s omáčkou

    Najprv urobíme zásmažku z oleja a múky, rozriedime ju jogurtom a miešame do varu, potom vsypeme nastrúhaný syr, stiahneme zo sporáka a zamiešame vajcia.

  • Recept bez obrázku

    Zapečené papriky so sójou a vločkami

    Ovsené vločky prepláchneme vriacou vodou a precedíme, rozšľaháme vajcia s mliekom a pridáme uvarené bôby, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľu, kukuricu bez nálevu, syr, vegetu a vločky, nakoniec všetko osolíme a okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Zapekaná tekvica

    Tekvice umyjeme, ošúpeme a pokrájame na plátky. Osolíme ich a necháme chvíľu odležať. Múku vyšľaháme s vajcami, mliekom, olejom a soľou.

  • Recept bez obrázku

    Zemiaky so syrom a špargľou

    Zemiaky očistíme a nakrájame na mesiačiky. V ľahko osolenej vode ich uvaríme.

  • Recept bez obrázku

    Karfiolový nákyp

    Karfiol očistíme, umyjeme v tečúcej vode, rozoberieme na ružičky, väčšie hlúbiky nadrobno posekáme a vložíme do ohňovzdornej, najlepšie sklenenej zapekacej nádoby. Čerstvé vajcia so smotanou osolíme, ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom a petržlenovou vňaťou, ...

  • Recept bez obrázku

    Palacinky plnené dusenou mrkvou

    Suroviny na palacinky zmiešame v mixéri a necháme 30 minút odležať. Pečieme na rozohriatej panvici slabo potretej olejom, hotové naplníme.

  • Recept bez obrázku

    Zelenina s ovčím syrom

    Cibuľu pokrájame na tenké kolieska a opražíme na oleji do sklovita. Baklažán umyjeme, vykrojíme stopku, pokrájame na malé kocky a pridáme k cibuli. Paradajky na chvíľu vložíme do horúcej vody, aby sa dala stiahnuť šupka.

  • Recept bez obrázku

    Quattro formaggi tagliatelle

    Vopred si uvaríme tagliatele v osolenej vode.

  • Recept bez obrázku

    Tiramisu mascarpone

    Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).

  • Recept bez obrázku

    Rukolový šalát

    Rukolu umyjeme a rozložíme na väčší tanier. Obložíme ju nakrájanými rajčinami a mozzarellou.

  • Recept bez obrázku

    Mliečna polievka s cibuľou

    Na dno do nahriatej polievkovej misy vložíme žemle, ktoré sme nakrájali na plátky a opiekli na 30 g masla.

  • Recept bez obrázku

    Zelenina na balkánsky spôsob

    Zemiaky nakrájané na kolieska vopred uvaríme do polomäkka. Všetku zeleninu nakrájame na kolieska. Cukinu prekrojíme na polovicu a nakrájame na mesiačiky, ktoré osolíme, okoreníme mletou červenou sladkou paprikou, čiernym mletým korením a necháme ju...

  • Recept bez obrázku

    Dusená šošovica s ryžou

    Vopred prepláchnutú šošovicu uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Ryžu premyjeme, zalejeme zeleninovým vývarom a uvaríme pod pokrievkou. Na kúsky nakrájanú mrkvu urestujeme so stonkovým zelerom v panvici na rozpustenom masle.

  • Recept bez obrázku

    Hráškové rizoto so špargľou

    V hrnci rozpustíme PL masla a prepláchnutú ryžu opečieme. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením, zalejeme teplým mäsovým vývarom, prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni. Asi po 10 minútach pridáme do ryže zelený hrášok a dusíme...

  • Recept bez obrázku

    Rezance s cuketou

    Rezance uvaríme v osolenej vode, môžeme do nej pridať aj PL oleja, aby sa nezlepili. Cuketu pokrájame na malé kúsky alebo kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Imam bayildi – plnené baklažány

    Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.

  • Recept bez obrázku

    Čína zo zeleniny

    Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Opražíme ju na rozohriatom oleji a pridáme zeleninu pokrájanú na kolieska alebo posekanú nahrubo. Urestujeme ju, podlejeme trochou vody a chvíľku podusíme.

  • Špagety s cuketou

    Špagety s cuketou

    Fotku k receptu pridala používateľka Varechy @michsamant , za čo jej veľmi pekne ďakujeme.

  • Recept bez obrázku

    Špargľové rizoto

    Ošúpanú špargľu varíme asi 8 – 10 minút v osolenej a mierne osladenej vode. Na masle alebo na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme umytú a odkvapkanú ryžu. Premiešame a prilejeme vývar zo špargle.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist