/ 1008. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Sypaný tvarohový koláč

    Sypkú zmes pripravíme zmiešaním uvedených surovín, tekutú zmes rozmixovaním surovín.

  • Recept bez obrázku

    Pečené buchty

    Z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia urobíme kvások, ktorý necháme podkysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Nakladaná zelenina

    Kapustu nakrájame na drobné prúžky. Do kapusty pridáme rascu, soľ a necháme hodinu odstáť.

  • Recept bez obrázku

    Domáci kečup

    Paradajky pred varením ošúpeme. Varíme všetky suroviny spolu 2 hodiny.

  • Recept bez obrázku

    Pyré z cukety

    Očistenú cuketu bez semien postrúhame, pridáme kyselinu citrónovú, cukor, škoricový cukor, vanilkový cukor a ananásovú esenciu.

  • Recept bez obrázku

    Jablkové pyré

    Jablká ošúpeme, odstránime jadrovník a pokrájame na štvrtiny. Podlejeme ich malým množstvom vody a dusíme domäkka, pričom môžeme použiť tlakový hrniec.

  • Recept bez obrázku

    Mandarínkový džús

    5 l vody prevaríme s cukrom. Olúpané mandarínky poriadne po častiach spolu s 0, 5 l prevarenej vody rozmixujeme.

  • Recept bez obrázku

    Tekvicový džús

    Ošúpanú, dobre umytú tekvicu bez semienok a citróny bez jadierok pokrájame na malé kúsky (najlepšie kocky), domäkka uvaríme v 2-3 l vody a necháme hodinu chladnúť.

  • Recept bez obrázku

    Mrkvovo-pomarančový džús

    V tlakovom hrnci varíme pol hodinu nakrájanú mrkvu, kôru z 2 pomarančov a jeden nakrájaný pomaranč v 1, 5 l vody s cukrom.

  • Recept bez obrázku

    Hruškový sirup

    Očistené hrušky zbavíme jadierok, umyjeme ich, pokrájame na menšie kúsky, rozdrvíme a vylisujeme. Získanú šťavu necháme odstáť, aby sa kal usadil.

  • Recept bez obrázku

    Malinový sirup

    Očistené maliny prepláchneme vodou, dáme ich do nádoby a zasypeme cukrom. Premiešame, prikryjeme čistou utierkou a necháme 2 hodiny odležať.

  • Recept bez obrázku

    Marhuľový sirup

    Umyté marhule rozpolíme, kôstky vyberieme a plody zomelieme v mäsovom mlynčeku. Získanú šťavu precedíme a odvážime. Na 1 l šťavy dáme 600–700 g kryštálového cukru.

  • Recept bez obrázku

    Ríbezľový sirup

    Ríbezle a listy spolu s vodou necháme pol hodiny variť. Potom ich vyžmýkame, pridáme 1 kg cukru a 2 PL kyseliny citrónovej, varíme ešte 10 minút a dáme do fliaš.

  • Recept bez obrázku

    Sedmokráskovo-karamelový sirup

    Sedmokráskam odtrhneme hlávky v čase, keď ich majú krásne rozvité. Zbierame najmä tie s bielymi okvetnými lístkami. 750 ml vody necháme zovrieť a prelejeme nimi v porcelánovej nádobe kvietky, zakryjeme a necháme vylúhovať do druhého...

  • Recept bez obrázku

    Púpavový sirup

    240 kvetov púpavy dáme do 1 l vody (môže byť aj trochu viac) a necháme prevariť.

  • Recept bez obrázku

    Žihľavový sirup

    Citrón najskôr umyjeme a nakrájame na kolieska, potom vodu a citrón prevaríme. Necháme vychladnúť a pridáme žihľavu.

  • Recept bez obrázku

    Jahodový sirup

    Aby sme čo najviac zachovali aromatické a chuťové vlastnosti jahôd, prevrstvíme úplne zrelé plody a hmotu necháme v pokoji stáť na chladnejšom mieste 3–4 dni. Uvoľnenú šťavu precedíme.

  • Recept bez obrázku

    Pirohy s nivou

    Zo surovín spracujeme cesto, rozvaľkáme ho a formičkou vykrajujeme kolieska na pirohy a tie plním plnkou z vymiešaného mletého syra, šunky a šľahačky

  • Recept bez obrázku

    Zapečený ovčí syr

    Lístkové cesto necháme trocha zmäknúť. Čerstvý ovčí syr rozpučíme. Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku, prilejeme mlieko a za občasného miešania povaríme asi 5 minút.

  • Recept bez obrázku

    Syrový puding

    Do vriaceho mlieka pridáme tuk, soľ a naraz vysypeme múku. Za stáleho miešania vypracujeme hladké tuhé cesto, ktoré sa nelepí na hrniec.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist