Drobková krémová polievka so zeleninovými chipsami

Boris Dudík
šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave, 30. novembra 2012
Drobková krémová polievka so zeleninovými chipsami
Foto: Ivan Majerský

Suroviny

500 g (alebo kačacie)
500 g ((mrkva, petržlen, zeler)
1 ks
4 ks (nie viac! sú silne aromatické)
 na vyprážanie chipsov
100 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Drobky a koreniny s cibuľou uvaríme do mäkka a scedíme. Do scedeného vývaru pridáme nahrubo nastrúhanú koreňovú zeleninu a obraté mäso z drobkov. Varíme asi pol hodinu.

  2. 2

    Medzitým si vypražíme z tenkých plátkov mrkvy, petržlenu a zeleru chipsy. Vyberieme z oleja a necháme na papierovom obrúsku odmastiť.

  3. 3

    Ak máme uvarenú zeleninu, polievku zahustíme zásmažkou pripravenou z masla a múky. Zjemníme šľahačkou a dochutíme muškátovým orieškom. Servírujeme so zeleninovými chipsami a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia