Plnený chlieb
Plnený chlieb

Drevorubačský zapečený chlebík

mysiacik - fotkamysiacik, 3. decembra 2017
Drevorubačský zapečený chlebík
Foto: mysiacik

Odporúčam, tá chuť mäska, zeleninky, slaninky a ta cibuľka a čo je u nás dôležité, keď sú všetci hladní.. .rýchla príprava :) určite vyskúšajte!!

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

 malý guľatý
4 rezne
1 ks
1 ks malá
2 hrste čerstvý listový
8 plátkov




Postup

  1. 1

    Do chleba si vykrojíme nožom kruh "čiapočku", vytiahneme a celý ho z vnútra vydlabeme, rúru si rozohrejeme na 200 stupňov a chleba do nej dáme asi na 5 minút, aby nám zostal pekne chrumkavý.

  2. 2

    Mäso si naklepeme, osolíme, okoreníme a z jednej strany posypeme trochou kari. Rozohrejeme olej a mäso opečieme z každej strany, keď máme olej už horúci nakrájame si aj slaninku na plátky a tiež opečieme, tak ako aj cuketku.

  3. 3

    Zeleninku a syr si tiež nakrájame na plátky a trocha osolíme. A môžme vrstviť, na spodok si dáme mäso, plátky syra, špenát, cibuľu, na ňu opečenú slaninku, cuketku, rajčiny, papriku, opäť cibuľku a na záver syr :D zakryjeme deklíkom a dáme do rúry asi na 15 až 20 minút :) vytiahneme, vezmeme riadny nožisko a môžme krájať :D určite sa budete zalizovať!!! Aby som nezabudla, do chlebíka možete zapiecť akékoľvek masko, nielen bravčové. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

mysiacik
@Jack (4.12.2017 20:09)

Da sa tam dat cokolvek :D od sunky, kuracinky, bravcovinky, aj bez toho...musim ale..bo som tu nova a asi tu neexistuje nejaka komunikacia v tom zmysle, ze napisat spravu a tak..sukromnu...ale nevadi..pozerala som si tvoje receptiky a su bozee uzasnee, nemozem sa vynadivat :D paradne..sikulaaa..a tie kolace..uzasne
1x jack
jack
Jáááj...No zlatá si.Tak vieš,ešte sa mám veľa čo učiť.Ale tu na Vareche som sa veľmi veľa inšpirovala a našla aj spriaznené duše napr.Haji,to je naše Varecháčske slniečko,každý jej komentík ti pozdvihne náladu,Siisa,tá ma priviedla ku kváskovaniu.Úžasné žieňa.Stále ma povzbudzovala,bála som sa toho,a vďaka nej si doma všetko napečiem,od chlebíka až po nejaké sladké dobrotky.A Monty 469,to je moja úžasná sestrička.❤No a boli by sme tu vééľmi dlho,keby som menovala každého.Všetci sú úžasný...A rozrástli sme sa o ďalšiu úžasnú osôbku.Tak vitaj medzi nami a nech ti to aj ďalej tak super varí;-)
mysiacik
@Jack (4.12.2017 20:26)

jeeej to asi velmi pekne napisala, presne ludia, ktorych si vymenovala, som si asi najviac vsimla, aj ked ja sem pribehnem ryychlo cosi napisem a utekaaam..tri deti su tri deti :D ale velmi ma to tu zaujalo a ako som videla tie recepty skutocne vela veela inspiracie, ktorej mne uz ubuda..zboznujem varenie pecenie, ale niekedy vymysliet je to najhorsie a tu? tolko super veci...a ako pises aj o kvaskovani, velmi by som chcela zacat, sice neviem kedy, raz som si kvasok aj zalozila, ale aj som nan zabudla a chudacik nedorastol.mam aj knihu..tak sa snad do toho pustim :D raz :D tesim sa ze su tu aj takyto fajn ludkovia :D pekny vecerik
siisa
Vidím, že si veľmi šikovná mamina. V kuchyni sa teda riadne obraciaš. Aj toto vyzerá veľmi jedlo. Teším sa, že ďalší človiečik chce kváskovať. A hlavne keď máš malé detičky. Nemusíš sa toho báť, keď vidím čo všetko zvládaš, tak toto zvládneš isto ! Ja kváskujem 2 roky, nie som žiadny expert, ale stačí si o tom niečo prečítať, v knihe, alebo na nete, pozrieť na nete zopár videí a pomaly sa do toho dostaneš. A aj tu veľa ľudí kváskuje a tí ti poradia, stačí napísať. Ak budem vedieť poradím aj ja. Tak do toho, držím palce :)
mysiacik
@Siisa (4.12.2017 21:22)

Dakujem velmi pekne, som rada, ze tu je vela dobrych ludi...kvaskovanie je moj sen..velmi velmi chcem..len musim si na to vyhradit niekedy cas...popozerat, nasat informacie..pozerala som aj tvoje receptiky, same kvaskove, uzasne...snad sa aj mne raz take cosi podari :D este raz moc moooc dakujem :D urcite sa ozveeeem :D
janulla
Mňa varecha veľa naučila. A hlavne, keď si tu viem tak povediac aj dosť poradiť. Ja sa na prípravu chlebíka ešte necítim, no nezaručujem, že niekedy nevyskúšam. Takéto chlebíky sme už mnoho krát skúšali a čo mne najviac chutilo, keď sme takto v chlebe pripravovali cesnakovú polievku. Plná som bola celý deň :)
striebrosina
taky zimny recept, no vyzera slubne. asi skusim niekedy na veceru taky spravit. mohol by mojim zrutom chutit. @Janulla polievku? mozes mi dat recept?
janulla
@Striebrosina (11.12.2017 12:02)

Vieš čo, robila som klasickú cesnakovú polievku a keď už bola uvarená, preliala som ju do vydlabaného chlebíka a dala zapiecť. Keď už bol aj chlebík trocha prepečený, tak som odklopila vrch a zasypala trochou syru. Skúšali sme takéto chlebíky aj v BGR a veru dá sa aj takto pripraviť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia