Domáci vaječný likér

matus113 - fotkamatus113, 26. decembra 2009
Domáci vaječný likér
Foto: matus113

Ideálny nápoj na vianočné sviatky

15 minút
príprava

Suroviny

5 ks
4 PL
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Do 5 žĺtkov pridáme 4 polievkové lyžice práškového cukru a vanilkový cukor. Spolu rozmixujeme.

  2. 2

    Postupne pridáme 2 salká (kondenzované mlieko). Znova rozmixujeme. Rum pridávame podľa chuti, rozmiešame.

  3. 3

    Likér prelejeme do ľubovoľnej fľaše. Podávame vychladený.

Diskusia k receptu

Vymazať
nyja
Tiež mi je to čudné s tým salkom. Žĺtky s cukrom nestačí zmixovať, to treba riadne vyšľahať. A neviem si predstaviť tú sladkosť, bude to šialene sladké... ale možno má na mysli liter rumu...alebo dva? :-D
Vymazať
lohynova
...akože vaječný - keď so Salkom a rumom ? Ja už kory-rokúce robím vaječný koňag iba z vajec, nasledovne :
5 žltkov, 3o dkg kryštálový curok vymixujem do peny. 1/2 litra mlieka prevarím s 1 vanil.cukrom a postrúham kôru z čerstvéhoi citrona (z polovičky),vychladnuté precedím a pridám k vymiešaným vajciam. Ja potom pridavam cca 2 dl liehu, ale môže sa dať aj Vodka podľa chuti. Potom je síce redší ale výborne chutí ! Už som skúšala recept so Salkom - ale to neni "ono" !
Vymazať
buchta777
Ja robim 6 zltkov, 6 poliev.lyzic praskoveho cukru,1 vanilkovy cukor vymiesat do penista pridat 2 kondenzovane sladene mlieka a pol litra rumu.Vsetko este poriadne premiesat a robim ho asi tak 8-10 dni vopred,ktory mam po celu dobu v chladnicke.Je vyborny.AK chcete karamelovy mlika si uvarim vo vode priblizne 2 hod.
Vymazať
matus113
chyba je opravena. dakujeme za upozornenie. co sa tyka toho ci je to sladke, inak si to ani neveme predstavit :-) ako hovori klasik "vo tom to je "
Vymazať
prezyvka
Skús 4 žĺtky + 5 ks vanilínového cukru šľahať nad parou do zhustnutia, pridať uvarené Salko (2 hodiny karamel) zašľahať do žĺtkovej hmoty, pridať Um (minimálne 2 dcl a viac) podľa chuti.
Skladovať vo fľaši, po znížení peny , nemusí byť v chladničke.
Vymazať
osmijanko
ja robím koňak zo7 decovej vodky, 4 žltky, 2 vanilkové cukry, 6-8lyžíc kr. cukru, 1 salko, - všetko rozmixovať, naliať do fliaš a nechať odstáť až do rána /robiť večer/, až by ste ho začali robiť už ráno - do večera nevydrží...
Vymazať
oldomachac
ja si kupim v obchode a nespekulujem ci 4,5, alebo 10 alebo co a coho, ci liter vodky ci rum, a ked to zratam vyjde to jednako a chutove je na urovni, totiz raz ma ponukli, tzv. domacim vajcovym konakom, zapovedal som sa odvtedy, ze u nikoho na navsteve si nevezmem ziadnu ,,domovinu", odporna - domaci sa mi pochvali, ze alkohol pouzili nejaku domacu , tiez palenku(kvasnice????? , ci co) no hnus, ale co komu chuti??? dakujem!
Vymazať
forneta
toto musíí byť také sladkéé... ble... a nie je to 1. krát ako som si všimla...
Vymazať
mata3636
ja robím koňak takto: 4 žĺtky vymiešam s 14dg prášk.cukru a jedným vanilkovým cukrom, pridám jedno salko a 1/2 litra rumu. z tohto množstva mi vyjde skoro celý liter koňaku, robím ho pár dní pred Vianocami, aby sa dobre rozležal a je vynikajúci. takto ho robíme v našej rodine už od nepamäti :))
Vymazať
dorisa
Ja som raz robila vaječný koňak doma, bol riedky a všetko zababrané, a neviem, či to aj lacnejšie nie je, ked si kupim originál. Má to grády, farbu, originálne balenie atď.
Vymazať
jaropachota
Nie vždy sa všetko vydarí,kto neskúsi,nevie,každý podľa svojej chuti,dal by čert aby sa to raz nevydarilo.
Vymazať
tepia
Moj Liker : 6 zltkov, 250 gr.praskoveho cukru- vyslahat 7 minut, 1 vanilkovy cukor, 300 ml 10 % smotany do kavy a 180 ml liehu.
1x eluska




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia