Kurací kebab
Kurací kebab

Domáci kurací kebab fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 8. apríla 2018
Domáci kurací kebab (fotorecept)
Foto: cesminaz

Najlepší domáci kurací kebab, aký som doteraz jedla :-) Síce si časovo trocha počkáte, ale každopádne to stojí zato a ked dostanete chuť, máte Zobraziť celý popisNajlepší domáci kurací kebab, aký som doteraz jedla :-) Síce si časovo trocha počkáte, ale každopádne to stojí zato a ked dostanete chuť, máte ho v mrazáku stále po ruke ;-P Jeho príprava je jednoduchá.

5-6
porcií

Suroviny

6 ks
4-5 PL
1 ks
4 strúčiky
2 PL (alebo hustý paradajkový pretlak)
1 PL
2 KL (alebo chilli vločky)
1,5 KL
2 kopcovitejšie KL
2 PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Potrebujeme 6 velkých stehien, ktoré si najprv vykostíme a potom stiahneme z nich aj kožu. Na marinádu si dáme do misky jogurt, salça, mletú papriku, pul biber, čierne ml. korenie, sol, olej, nastrúhanú cibulu, postrúhany cesnak a oregano. Celé to dobre premiešame.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Následne mäso po jednom z oboch strán dobre v marináde ponamáčame a pokladieme na seba do misky. Misku niečím zakryjeme a odložíme na 1 noc do chladničky.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň vyberieme mäso z chladničky, odkrojime 2 dlhšie kusy z fólie, ktoré stredom pozdĺž spojíme. Vlastne z toho urobíme širšiu fóliu, ale v strede sa musí prekrývať aby dobre držala. Následne tych 6 ks mäsa poukladáme na seba, tak pozdĺž 3-3 ks, špice nech sa v strede stale prekrývajú. A potom to celé zvinieme a okraje dobre uzavrieme. Medzitym, ako už uzatvárate druhú stranu, trocha vytlačte vzduch, to mäso v tom nemá lietať :-) Ja to zvyknem pre stabilitu už uzavreté ešte zopárkrát zatočiť do fólie. A potom už len odložiť do mrazáku. V mrazáku to nechám postáť aspoň 3 dni predtým, než z toho začnem krájať. Je to lepšie, ked je to odležanejšie a práve preto si kebab treba pripraviť už dopredu :-) Ale pravdaže je určite dobry aj hned po zmrazení.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi 1 hodinku predtým, než chceme kebab piect ho vyberieme z mrazáku...

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nenechajte ho príliš spustiť, stačí len natolko, aby sa dalo z neho krájať. Dobrým ostrým nožom si odkrojíme tenučké plátky, ja zvyknem cca 2-3 mm. Nakrájate si vždy len tolko, kolko práve potrebujete, záleží od stravníkov. Na 1 dôner treba tých 10 plátkov, pravdaze záleží aj od toho že kto je aký mäsový :-) Potom kebab znova zabalíme spät a dáme naspäť do mrazáku.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V jednej panvici rozpálime trošičku oleja a pokladieme do nej plátky döneru. Z oboch strán len prudko na silnejšom ohni opečieme, fakt to je len pár minút. Ja to zvyknem 2x otočit a von :-) Do panvici dajte stále len zopar krúžkov, inak ked dáte 20 krúžkov naraz, tak vam to len pustí kopu štavy a namiesto pečenia sa bude dusit. Ani sa to tak pekne neopečie ako sa má a aj chut to trošku zmení. Mám to odskúšané :-)

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäso je chuťovo výborné a ako domáca verzia döneru, je to fantastické. U nás doma, no najmä u detí velmi oblúbené :-) A už nech je príloha akákolvek, ale jogurtovy dressing k tomu musí byt.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ak by ste chceli urobit klasicky döner kebab, možte upiect aj takyto pita chlebík :-)

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a potom už len zahryznúť ;-P

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Alebo ako príloha sa hodí aj nejaká ryža či bulgur :-) Prajem dobrú chuť.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

stanci11
tyyyyjo Cesmi, to je parádne!!!!! Tak toto rovno letí do KK a neviem sa dočkať vyskúšania :)
afataga
Vyzera vyborne, ale odpust mi moju nevedomost, nechapem, naco je dobry taky pracny postup, nie je jednoduchsie maso pred vlozenim do marinady pokrajat na rezanceky? Lebo ja to robim tak a potom sup na panvicu. Teda ty si vies skomplikovat zivot :-)
cesminaz
@Haji @Finczi @Anulienka1 :-) dakujem za mile komentiky. @Stanci11 vermi neolutujes :-) Ja to robim pravidelne. @Labuznik1961 popravde ti poviem,ze neviem ako dlho to vydrží,kedze u nas doma som to mala max.3 či 4 tyždne v mrazáku :-) Dlhšie nie,lebo sa to zjedlo.Chutí vyborne a je to rychlovka na stole,najmä ked nemas čas,alebo naladu varit :-) alebo ked mas jednoducho chut na kebab :-) Ja zvyknem pravidelne zarobit takyto kebab do mrazaku,no uz väčšinou z 8 stehien,alebo rovno 2 baliky po 6ks :-) Verím ze budes spokojný.
cesminaz
@Mijaita no super,tesim sa :-) Vermi,ze neolutujes,je to vyborné! Po ochutnavke sa mi ozvi ;-) @Afataga ..odpúštam ;-))) No ved ty vies,ze ja si rada vsetko komplikujem! :-)) Ale nie,teraz vážne.To čo ty vravis nieje to isté,lebo robievam obcas aj ja tak podobne (len na kocky) mäso ako ty pises a preto viem povedat,ze to nechuti rovnako :-) Kym tie rezančeky/kocky mas hrubšie a aj komplet v marináde,tu mas marinadu len zvonka okolo mäsa-a vermi,ze pri pečení to dá inú chut.A ked to zmrzne,ako vidis na fotke č.5 ,vies to krajat na tenulinké plátky.Takto nakrajané to na velkom plameni rychlo z oboch stran opečieš a mas to hotové.Chut je iná a aj sa to takto ovela viac podobá na kebab ;-) Ak raz vyskusas,budes vediet porovnat rozdiel.Podla mna je v tom velky rozdiel :-) Pekny den vsetkym!
begonia2
Tiež sa mi to prihovára. Zajtra urobím. Už sa teším ako vnúčence budu mľaskať.
luss44
foto č.9 ma dostala.. až ma hlad chytil. Skvelo to vyzerá, ja toto nerobievam ale musím skúsiť podľa Tvojho rcp.
evanaaa
Už aj si to dávam do KK :), veľmi sa mi to pozdáva. A ešte mám niečo podobné, teda inakšie, z FB, kde sa pláty mäsa marinujú ( prsia, stehná...) v podobnej marináde ako je tá tvoja a potom sa na plech dá polovička veľkej cibule, do nej sa zapichne špajdla a na tú sa postupne napichuje namarinované mäso, na vrch sa dá druhá polka cibule a dá sa to piecť, potom sa z toho z boku ostrým nožom odkrajujú plátky. Vyskúšam obe verzie.....
suzanna1904
Fantázia mnam mnam. A recept na ten pita chlebik by sa nahodou nenasiel? Jeden mam ale nie vzdy sa mi pekne nafuknu tak ako tvoje. Mas nejaky tip? Ďakujem
suzanna1904
Už som pozrela ďalšie tvoje recepty a našla som ho. Vyzerá super tak nabudúce vyskúšam ten. Ďakujem ze pridavas take skvelé a netradičné recepty ;)
tiginko
veľmi zaujímavý recept @cesminaz , rada by som ochutnala keď hovoríš o odlišnej chuti oproti klasicky marinovanému a pripravenému mäsu

@Evanaaa (9.4.2018 18:04)

tie napichované plátky na špajdľu celkom nefungujú: tiež som sa nechala inšpirovať tým videom, cibuľa počas pečenia samozrejme zmäkla a celá veža sa zviezla nabok. Dobre podvádzajú asi v tom videu. Chuťovo to bolo výborné, už len doriešiť ten stojan :-)
cesminaz
@Begonia2 som si ista,ze im bude chutit :-) @3sandra3 vdaka @Luss44 budem rada ak skusis :-) @Suzanna1904 ano pita chlieb mam medzi receptami :-) Budem rada ak skusis,verim ze ti kebab bude chutit. @Evanaaa ..to čo hovoris sa mi strašne páči! Urcite to vyskušam :-) Vdaka za dobry tip! @Tiginko ano,podla mna to chutí inak :-) A to aj preto,lebo je to tenulinke a opekas to rychlo na malinko oleji. Neviem sice ako to je v tom videu čo s @Evanaaa spominate,ale ja to asi potom po napichovaní položím na elektricky gril.Bude to aj lepšie držat ten tvar a aj chut to da lepšiu :-) Pekny den!
eruska25
To bude dobrota! Pripravím pre dcéru, tá už "vyletela z hniezda", chodí domov tak raz za mesiac a ja jej vždy nachystám nejaký polotovar - aby mi tam nehladovala. Za pár minút bude mať poctivú večeru, nemusí chodiť po kebaboch v meste. Určite bude chváliť. No a jeden šúlok si urobím na doma.
adman
Ahoj, zaujimavy recept...len som nepochopil tu mraznicku...je to asi len kvoli tomu, aby bola zasoba na niekolkokrat, alebo sa mylim? Lebo to asi bude nutne odlezat v chladnicke len 1 den, aby to nabralo chut. Spravne? Dakujem. :)
evanaaa
@Tiginko , tak to ma nenapadlo, bolo by dobré vymyslieť nejakú vhodnú pevnú náhradu...inak, neviem dávať sem obrázky ( a ani iné - vôbec), inak by som sem to video z FB dala, aby bolo vidieť ( aj pre Cezminku), ako to asi vyzerá. @Cesminaz , ono to ale musí stáť, nie ležať ako špíz ap.
evanaaa
@Tiginko , nie je to to, čo som ja videla ( dokonca až dve - jedno s cibuľou a druhé so zemiakom), ale v podstate je to to isté, len trochu iná marináda, ale podľa mňa sa dá spraviť viac variácií......podľa chuti.
cesminaz
@Eruska25 no vidis,to je super.Dcera sa urcite potesí :-) Som si ista,ze vam bude chutit obom! @Siisa @Bubaya :-) dakujem za komentíky,potesili! @Adman ahoj.Ano v chladničke je to aby to nabralo chut.No a ten mrazak je najmä preto,aby si to vedel tak krasne na tenulinko krájat,tak ako kebab :-) No a popritom to aj dlho v mrazaku vydrží ;-) @Evanaaa @Tiginko vdaka za link :-) Pekny den vsetkym!
mijaita
@Cesminaz je to jak jsem si predstavovala - vynikajici! Byla kamaradka, ktera nemuze takova jidla varit, byla nadsena a tak jsme si spolecne, v patek 13. ulahodily! Diky 2x a jinak nastotisickrat :-)

P.s. mela jsem asi mensi kousky masa nez ty mas, ale vubec nevadilo. Jeste mem v mrazaku jednu porci, pak hned nalozim dalsi. Fakt skvele!


drajan
Vyzerá super... a recept sa dá zjednodušiť tým, že sa použijú vykostené kuracie stehná bez kože (bežne dostať kúpiť) . Vyskúšam. Mňam.
hviera
že wow. a tým fotopostupom je to aj uľahčené :)
capko
To je hodne nasledovania. Už je na čakačke, bude v blízkej dobe.
eruska25
Milá Cesminaz, urobila som dva balíky, ako som spomínala. Jeden sme zjedli, keď dcéra prišla po mesiaci domov, juj, to bola pochúťka, každý chválil. A keď sa v nedeľu balila, vytiahla som z mrazničky druhý balík - To je pre Teba. No úprimne sa mu potešila. Musím zase zarobiť, aby vždy bolo v mrazničke. Ďakujem za fantastický recept.
cesminaz
@Eruska25 no super,velmi sa tesim,ze vam chutilo! A verim aj tomu,ze dcera sa potesila :-) Aj ja musim znova zarobit,kedze sme ho uz zjedli.Dakujem za tvoju spravu a prajem prijemny vikend :-) @Nelusik veru upecené na grile to muselo byt tiez fantastické,doda to onieco inakšiu chut :-) Som rada,ze vam chutilo.Ten napad so sáčkom možno niekto využije :-)
matluss
Vyskúšané, vynikajúce!! Upiekla som k tomu tvoj pitta chlieb síce vrch nebol taký tenučký (netuším prečo) ako tvoj ale chutil vynikajúco, ďakujem za recept :-)
cesminaz
@Ywett dakujem :-) si zlatá. @Kuko95 :-) nieje to az také tazké,zvladnes to aj sám :-) @Matluss tesim sa,ze chutilo! Ani ja si neviem predstavit,ze preco ti bol ten vrch hrubší :-) ale hlavne je,ze chutilo! Vdaka za spravu :-)
1x ywett
kucharka
Jeejdanečky, to je teda dobrota! Asi si narobím toho celý mrazák a budem pomaly vyťahovať ...
Aj keď sa to zdá babračka, myslím celý ten proces, nieje to tak, je to vlastne rýchlo všetko hotové.
Ďakujem za recept, pri obede sme sa ani nerozprávali ... všetci sa sústredili na jedenie :-))))


zolik
tiez ma tento recept velmi laka. len mam respekt pred tym pitta chlebom.
1x haji
cesminaz
@Kucharka (27.5.2018 22:34)

Milá @Kucharka teším sa tvojej sprave! Je to tak ako pises,nieje s tym velka praca a je to vyborné jedlo :-) No a je stale po ruke ;-P Dakujem za spravu a som rada,ze vam doma chutilo! @Zolik :-) aj ten pita chlieb je jednoduchý.
babinka
Ja som pouzila kuracie prsia, a od teraz ich mam v mrazaku vzdy. Najrychlejsia ve era-mrazene nakrajam, opeciem, na vypek dam akukolvek zeleninu (cibulu, sampinony, cuketu, papriku ci brokolicu) troch cesnaku a mame plnu panvicu masa a zeleniny. K tomu priloha ryza, quinoa ci nieco podobne a vsetci spokojne zjedia aj zeleninu. Dakujem za inspiraciu
cesminaz
@Babinka (26.6.2018 19:03)

Milá @Babinka no super,dobre si to skonbinovala s tym vypekom a zeleninou :-) Podla mna su lepsie stehná,ale ked vam viac chutí z pŕs,tak preco nie :-) Hlavne ze ste boli vsetci spokojní.Dakujem za odozvu.
salinka
@Cesminka , musím ti poďakovať a pochváliť ťa za tento recept. Vyskúšali sme to opatrne nabaliť do menších dávok, ale bolo to tak výborné, že musíme použiť tri naraz. Čiže ponaučenie : kľudne môžem naložiť túto tvoju dobrotu do vreca:-)


cesminaz
@Salinka (5.7.2018 12:31)

Ahoooj @Salinka zlatá :-) Velmi sa teším tvojej správe,ze vam kebab tak chutí! Tak uz len kúpit poriadny mrazák čo sa donho to vrece zmestí ;-)) Pozdravujem!
cesminaz
Na kebab robím dressing takto:
1 velký kelímok jogurtu (375/400g)
1Pl salça(paradajkového pretlaku)
2strúčiky cesnaku
1-2kl oregano sušené
Sol podla chuti
Zmiešaš a necháš aspon 2-3 hodinky postáť. Ešte ku kebabu je výborný chladený Ayran.To je jogurtovýnápoj,ktorý spravíš velmi jednoducho.Do hlbšej nádoby daš kyslejší jogurt,ku ktorému naleješ vodu a zriediš ho.Dáš tolko vody,aby z toho vznikol hladký,nie príliž hustý nápoj.Osolíš podla chuti,ale Ayran má byt slanší a ak treba,tak na konci pridáš pár kvapiek citrónu.To len ak ten jogurt nebol dost kyslí :-) Nech sa ti jedlo podarí a nech vám chutí ;-P Dúfam,ze das vediet.
cesminaz
@Johannka262 (18.1.2019 17:05)

Tá odpoved je pre teba,prepáč,ja som si myslela,že som stlačila "zareaguj" a automaticky sa tvoj nick k tomu pridá :-) No po pridaní komentara som zbadala,ze som to asi len chcela stlačiť :-))
johannka262
@Cesminaz (19.1.2019 08:00)

Včera som spravila kebab aj s pita chlebom. Vynikajúce! Fakt to najviac pripomínalo ten, ktorý si kupujeme. Aj pita chlieb sa mi podaril,teda prvé tri- krásne sa nafúkli, posledné dva nie, neviem prečo, môže to byť tvarom- že boli také väčšie? Mám viacero tvojich receptov uložených, samozrejme že ich aj postupne vyskúšam- určite budú MŇAM!
soncya
Pekne zdravím! Robila som kebab raz, druhýkrát a robím i po tretíkrát! Je to super recept a skutočne chutí skvele!
cesminaz
@johannka262 (21.1.2019 07:44)

Ahoj.Prepáč,že reagujem až teraz ale vôbec som nevedela, že tu mám komentár :-) Tým väčším tvarom to určite nebude, nemyslím že si ich urobila ovela väčšie, aby sa nemali čas prehriat a nafúknuť. Neviem, možno ti nepečie rúra všade rovnako :-/ fakt neviem :-) Piekla si na dvoch plechoch? Tri a potom dve? Ak si ich spravila o dost väčšie, tak si mala nechat asi o 2-3 minuty dlhšie piecť :-) Tažko takto radiť. Ale teším sa, že kebab chutil! Som rada, že ta aj iné moje recepty zaujali a budem rada ak niektoré vyskúšaš :-) Dúfam, že sa potom ozveš! Pekný večer.
cesminaz
@soncya (13.2.2020 07:31)

Ahoj :-) Super,to som velmi rada! U nás ho tiež zbožňujeme, je super ho mať po ruke v mrazáku. Odporúčam ti na skúšku aj druhý kebab čo tu mám.Je z mletého hovädzieho mäsa, mám tu recept na Vareche. Je tiež super chutný! Dakujem ti za odozvu :-)
mikecat
Výborný recept, vďaka, chutil ako od turka. Nedával som do mrazničky, nakrajane na sliziky dat do marinády a na druhy den opiecť-mňam.
njanja
Ďakujem za recept, kebab je výborný. Robila som s hranolkami, spolu s týmto kebabom je to rýchla záchrana, keď nemám čas na dlhé varenie. Je to síce prácnejšie, ale oplatí sa investovať čas. Nabudúce šupnem do mraziaka z troch dávok.
cesminaz
@mikecat (26.3.2020 20:38)

Som rada, že chutí :-) Ano aj to je jedna " rýchla" možnosť. Vdaka za odozvu.
cesminaz
@njanja (12.5.2021 10:23)

Teším sa, že kebab chutí :-) Je to naozaj velmi praktické mať po ruke v mrazáku :-) Vdaka za odozvu.
haji
@zolik (14.6.2021 23:27)
Darmo, jsi šikovná a rychlá! Také to mám v pláně. Tak priondzit, to je dobré vediet! haha
cesminaz
@kristof66 (27.8.2021 23:02)

:-) dakujem pekne za odozvu. Velmi sa teším, že aj kebab aj pita chlieb chutia :-)
kristof66
Chutia. :-) A ako vidiš na mojom plechu, toho kuracieho tam priveľa netrčí, len dodá chuť zelenine. A musím povedať že výbornú. Samozrejme aj s cesnakovým dressingom z bieleho jogurtu, cesnaku, oregana a soli. I keď som riadne improvizoval (ako vždy), veď nemám Salça či Pul biber, ale mám vlastné domáce paradajky (a pretlak z nich) i seriózne chilli (Trinidad Moruga Scorpion - tiež zo záhradky).
Akurát sa ho chystám robiť dnes znova, i s improvizáciou. :-) A robím len 2kg naraz. ;-)
kucharka
Tak už mám narobené “salámy” do mrazáku.
Začal školský rok a bude treba veľa rýchlych obedov :-))
Ďakujem ešte raz za recept.


siuuu
Vyzerá to výborne ... veruže s tým arabským chlebom by som rada ochutnala ;-)
zolik
Tento Kebab je tak vyborny, ze iny uz ani nechcem. Len mi je trochu luto, ze nas Kebabman na namesti taky nerobi. Prave prisiel o zakaznika.
Velmi vdacny, prakticky a chutny recept. Vdaka zan.


cesminaz
@zolik (9.2.2022 19:27)

🥰 milá @zolik to ma veeeelmi teší, že ti tak chutí a že sa tento kebab u vás udomácnil🙂 Prečo ti je toho kebabmana lúto? Ved takto máš svoj obľúbený kebab hneď hocikedy po ruke, dokonca vo dňe v noci 😅😅 Pozdravujem!
zolik
@cesminaz (9.2.2022 22:45)
Vazne. Tento Tvoj kebabovy vymysel je „Mega Super“. @kucharka to pekne pomenovala, ze „salamovy Kebab“. Ked natrafim na akciu, tak si narobim do mrazaku do zasoby. Ono je to aj ekonomicke, lebo sa odreze/spotrebuje presne podla potreby.
K tomu nasmu Kebabman - vlastne mi ho az tak moc luto neni. Na svojich letakoch/reklame tvrdi, ze ma najlepsi Kebab siroko-daleko. A to teda nema. A aj ten Pita chleba ma nechutne hruby. Taky tlsty.


cesminaz
@zolik (9.2.2022 23:55)

🙂 aj ja tak zvyknem robiť, že ked je mäso v akcii tak nakúpim a narobím zopár šúlkov do zásoby👍😊 Deti ho strašne lúbia. Raz spravím s pita chlebom ako döner, raz s hranolkami s dresingom, alebo s ryžou či kuskusom...
Tak ten tvoj Kebabman teda poriadne zavádza😂😂 Urob jeden Kebab a zober mu ochutnať, aby vedel ako má vyzerať😅👍
2x haji a zolik
zolik
@cesminaz (10.2.2022 21:39)
Si srandistka. Jedine s nabitou tridsatosmickou. Nepoznas nasho Kebabmana. Velka huba, velke svaly, velke BMW. Taky origos Macho Turek. Nikoho nechcem urazit. Ani napad. Urcite vies akeho Tipka myslim. Takych sa najde… hocikde, a netreba ich provokovat 😂
kucharka
@zolik (9.2.2022 23:55)
Hi hi hi….
Ja teraz už mám veľkosť “salámy” v oku a robím rolky veľkosti našej jednorázovej spotreby. Jeden sa stále učí…. :-)))
Pekný deň všetkým!

bugout
@zolik @cesminaz ja len zasa spomeniem kisir aj ten sa k nemu hodí obzvlášť v lete keď človek chce minimalizovať ďalšie vykurovanie bytu kisir je hotový v chladničke a operatívne k nemu urobím čokoľvek.... To najčastejšie je kebab, nejaká iná mäsová minútka alebo haloumi na grile....

zolik
Pripomínam tento mega praktický a mega výborný recept. Tentokrát som robila z morčacích pŕs.