Domáci Jaffa cake (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Synček má rád tú piškótu na ktorej je ovocná želantína poliatá čokoládovou polevou,
neviem ako sa presne volá ale čo zvykne dostať, tam je napísané Jaffa cake.
19 porcií |
60 minút príprava |
18 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky a cukor vyšľaháme na tuhý sneh.
- Žĺtka vymiešame so studenou vodou a pomaličky prilievame do snehu.
- Po vyšľahani pridáme preosiatu múku a zmiešame.
- Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame takéto kruhy na plech vyloženým papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov za 18 minút.
- Zatiaľ si pripravíme ovocné želé. Želatínu dáme do hrnca a prilejeme džús. Necháme napučať 10 minút. Upravila som gramáž, lebo zo 400 ml džúsu by bolo veľa. Táto gramáž je na piškótky z 5 vajíčok. Dnes som ešte upiekla piškótky z 3 vajec.
- Upečené piškótky oddelíme od papiera.
- Džús pristavíme na plyn a rozpustíme želatínu, potom prilejeme med, zamiešame...
- ...a vylejeme do dózy vyloženým papierom na pečenie, dáme do chladničky stuhnúť.
- Z ovocnej želé vykrajujeme kolieská. Zbytky želé dáme do hrnca a rozpustíme, s týmto roztokom prilepíme želé na piškótu (na plochú stranu dáme želé).
- Hotový dezert namáčame do čokoládovej polevy. Necháme stuhnúť a môžeme papať. :)))
- Piškótky v reze.