Domáci hamburger

ziziak - bez fotkyziziak, 28. novembra 2013
Domáci hamburger
Foto: ziziak

Tento jednoduchý recept je z jednej anglickej reštaurácie. Postup je jednoduchý. Pripravujem ho každé leto na grilovačky, alebo jednoducho keď dostanem chuť na burger, Zobraziť celý popisTento jednoduchý recept je z jednej anglickej reštaurácie. Postup je jednoduchý. Pripravujem ho každé leto na grilovačky, alebo jednoducho keď dostanem chuť na burger, ktorý nieje ako špongia z rôznych fastfoodov.

4
porcie
80 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

žemľa:
350 g
1 ČL
1 ČL
100 g
250 ml
20 g
mäso:
2-3 strúčky
800 g
 (Heinz)
1 ks stredná
príprava:
 (lolo alebo ladový)




Postup

  1. 1

    Žemle: Zarobíme si kvások: Vlažné mlieko, kvasnice a cukor zmiešame v poháriku a vytvoríme kvások. Keď je kvások spenený, múku, olej, soľ zmiešame pre vytvorenie cesta. Vymiešané cesto odložíme nakysnúť na cca 60 minút pod utierku do tepla. Po hodine cesto nakrájame na 4 kúsky a vyrobíme bochníky (4 robím ja). Necháme ďalej stáť asi 20 minút a potom cesto potrieme mliekom či vajíčkom, pečieme 20 minút na teplote 190 stupňov.

  2. 2

    Mäso: Nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, korenie, kečup a bazálku pomaličky zmiešavame spolu. Ja osobne na to mierku nemám a robím si to podla chuti. Niekto nemá rád korenisté alebo slané. Určite sa vám tam kečup nehodí no skúste to. Dodáva tam veľmi dobú chuť keď sa maso spraví. Ak máte mäso zamiešané tak ho naporcujte taktiež na počet kusov žemlí. Ja ho formujem v guľatej miske nech to dobre vyzerá. Odložíme ho na hodinku do chladničky nech sa chute spoja.

  3. 3

    Príprava: Žemľe rozrežeme a vnútorné časti opečieme na panvici. Na spodnú časť žemľe dávam kečup a tatársku omáčku. Mäso spravíme na panvici a nastrúhame na vrch syr aby sa roztiekol. Na mäso dáme šalát a zakryjeme vrchnou častou žemle. Ja osobne mám rád aj opečenú slaninku, cibulku alebo aj jalapeño papričky. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

fialka49
Jednoducho som dostala chuť na burger. Momentálne som po obede, ale nenechá na seba (ten burger) čakať. Teším sa naň. A díky za recept a tip.
momi
a mcdonald sa moze strcit:-) vynikajuce, vyskusame!
eviana
áno, áno... toto môžem, musím, milujem... vyskúšam rada podľa Teba :)
ampara
A tá žemľa je úžasná,nie ako tie z fast foodov,čo majú mechanickú pamäť.....
ziziak
Som rád :) Dobrú chuť a pekný deň :)
paploska
ten recept vyšiel aj zo špaldovej múky a bezlaktózového mlieka :-) a asi po prvý krát som robila kysnuté cesto podľa niekoho iného ako seba :-) Ď
ziziak
Áno, áno ide to aj zo špaldovej samozrejme :) tak dúfam, že všetko vyšlo ako malo :)
paploska
že váhaš :-) tak ma zložil, že nemôžem pokračovať v plánovaných aktivitách :-) stačila by polovica.
pete
klobúk dole hlavne za tie krásne žemle
luciiik
Chut vyborna, jedla som uz viacero domacich hamburgerov, ale toto masko bolo niecim ine, mozno tym kecupom. Neviete vsak niekto poradit nieco na to, aby sa mi to tak velmi nerozpadavalo? V com moze byt problem? Alebo co pridat? :)
mesiar50
@luciiik
Ahoj.Pomocou mixera s hnietacimi hakmi a trochou studenej vody maso dobre premiesaj.Takto vymiesane maso sa u masiarov nazyva ,,spojka".Lepivost mozes skontrolovat hmatom prstov.Druha moznost je pridat k masu zemiakovy skrob.(Solamyl)Zemiakovy skrob sme miesavali do hamburgerov a to k voli tomu,ze do tohto vyrobku sa vlastne spojivo podla normy neaplikuje.
luciiik
@mesiar50
Dakujem velmi pekne za odpoved. :) Aj som si myslela ze to mohlo byt zle vymiesane, nabuduce vyskusam tento zlepsovak.
ziziak
@luciiik stačí pridať minerálku a ona spojí maso vždy. Solamyl je síce varianta, ale to uz je podľa mna dosť blbá cesta. Maso ale skús poriadne naguličkované stláčať...
radox1
urcite by som do masa nedaval kecup a cibulu-prska to na panvici a maso to oddeluje,to predsa dam zvlast na maso.
81285_1563222837 - profilový obrázok
kyo
kyo
@momi (28.11.2013 18:40)

"a mcdonald sa moze strcit :-) vynikajuce, vyskusame"
Prečo hodnotíš niečo, čo si ešte ani len nevidela? Recept si ešte nevyskúšala ale budeš hovoriť aké je to lepšie než McDonald's
fg12
Recept krásny
Pravda, ten kečup má prekvapil dosť
Ale môže to byť dobre..
Ja tam radšej dám buď pretlak trošičku alebo uvarím si s paradajok alebo pretlaku niečo na spôsob kečupu.
Každopádne znie super tento recept a zajtra presne podľa tohto urobím ;)
patriko
Kečup ma ozaj taktiež prekvapil ale chuť výborná :P
fg12 ten pretlak alebo varené paradajky sú dobrí napad




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia