Domáci Eros Pista (papriková pasta) fotorecept

Autor receptu: alena45

Bez tejto pasty si neviem predstaviť svoju polievku, a tak som vymámila recept od pána v Tržnici, ktorý takúto domácu pastu predáva.

Postup

  1. Navlečieme si gumené rukavice, bez ktorých to naozaj nejde.
  2. Papriky umyjeme a povykrajujeme jaderníky. Odvážime, aby sme vedeli odmerať soľ.
  3. Na mletie použijeme kutrovač, ktorý nám pomelie papriky nahrubšie, nie nahladko. Zasypeme odmeraným množstvom soli.
  4. Dobre premiešame a najdôležitejšie je cca 24 hodín masu premiešavať, aby soľ prestúpila celú papriku a neklesala len ku dnu.
  5. Paprikovú masu natlačíme do pohárikov a dáme sterilizovať na cca 15 minút na 90 stupňov. Édes Anna sa robí úplne rovnako, len zo sladkej papriky.