Domáci Eros Pista (papriková pasta) fotorecept
Autor receptu: alena45
Bez tejto pasty si neviem predstaviť svoju polievku, a tak som vymámila recept od pána v Tržnici, ktorý takúto domácu pastu predáva.
Postup
- Navlečieme si gumené rukavice, bez ktorých to naozaj nejde.
- Papriky umyjeme a povykrajujeme jaderníky. Odvážime, aby sme vedeli odmerať soľ.
- Na mletie použijeme kutrovač, ktorý nám pomelie papriky nahrubšie, nie nahladko. Zasypeme odmeraným množstvom soli.
- Dobre premiešame a najdôležitejšie je cca 24 hodín masu premiešavať, aby soľ prestúpila celú papriku a neklesala len ku dnu.
- Paprikovú masu natlačíme do pohárikov a dáme sterilizovať na cca 15 minút na 90 stupňov.
Édes Anna sa robí úplne rovnako, len zo sladkej papriky.