Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Zelená večera, takéto recepty sa odvažujem robiť iba vďaka životnému štýlu dcéry, ja
som menej disciplinovaná, ale toto mi chutilo, manžel zvykne poznamenať: "No, tieto
húsata" :)
2-3 porcie |
30 minút príprava |
3-4 minút tepelná úprava |
Postup
- Z múky, vody a jačmenného prášku vymiesime pevnejšie cesto. Vodu pridajte najskôr 3/4 a potom prilievajte podľa toho ako Vám popije múka.
- Cesto rozdelíme na dve polovice a na tenko vyvaľkáme, necháme trochu uschnúť, aby sa pri krájaní nelepilo, ale nie veľmi, aby sa zas nelámalo, počas vaľkania podsypávajte múkou.
- Cesto nakrájame na pásy, poprášime múkou, naukladáme na seba a nakrájame na asi 5 mm pásiky. Bod 3 vynechajte, ak ste vlastníkom strojčeka na cestoviny :) polovice cestovín som uvarila v osolenej vode po dobu 3-4 minút a scedila. Pokvapkala olejom a premiešala. Druhú polovicu cestovín som nechala usušiť.
- Suroviny na avokádovú pastu som rozmixovala
- Ešte pridáme cesnak a soľ, premiešame, prehrejeme a naložíme na ešte teplé cestoviny. Hojne posypeme strúhaným syrom a zvyšnou rukolou. Chutilo mi to aj napriek tomu, že som mäsožrút a predpokladám, že od dnešnej večeri mi ťažko nebude :)