Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Zelená večera, takéto recepty sa odvažujem robiť iba vďaka životnému štýlu dcéry, ja som menej disciplinovaná, ale toto mi chutilo, manžel zvykne poznamenať: "No, tieto húsata" :)

2-3
porcie
30 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky, vody a jačmenného prášku vymiesime pevnejšie cesto. Vodu pridajte najskôr 3/4 a potom prilievajte podľa toho ako Vám popije múka.
  2. Cesto rozdelíme na dve polovice a na tenko vyvaľkáme, necháme trochu uschnúť, aby sa pri krájaní nelepilo, ale nie veľmi, aby sa zas nelámalo, počas vaľkania podsypávajte múkou.
  3. Cesto nakrájame na pásy, poprášime múkou, naukladáme na seba a nakrájame na asi 5 mm pásiky. Bod 3 vynechajte, ak ste vlastníkom strojčeka na cestoviny :) polovice cestovín som uvarila v osolenej vode po dobu 3-4 minút a scedila. Pokvapkala olejom a premiešala. Druhú polovicu cestovín som nechala usušiť.
  4. Suroviny na avokádovú pastu som rozmixovala
  5. Ešte pridáme cesnak a soľ, premiešame, prehrejeme a naložíme na ešte teplé cestoviny. Hojne posypeme strúhaným syrom a zvyšnou rukolou. Chutilo mi to aj napriek tomu, že som mäsožrút a predpokladám, že od dnešnej večeri mi ťažko nebude :)