Domáce tortilly (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. Cesto som pripravovala v robote(kuchynskom,nie v práci :-)),kto mate tak ho pekne oprašte ,ušetrí vam kopec času.Takze do robota s nožmi dame muku,sol,prašok do pečiva a tuk nakrajany na kocky.Premiešame kym sa tuk nestratí a prilejeme vodu.Vymiesi sa nam krasne hladke a nelepive cesto.Je to otazka par sekund. - takto pekne sa vymiesi v robote
  2. - na podložke ho ešte trošku premiesime,vobec netreba podsypat mukou, nelepí sa (ani sa vam nebude chciet prestat sa s nim hrat :-))
  3. - cesto rozdelime na 7 častí
  4. - zoberte si do ruky kusok cesta a formujte gulku tak, ako ked robite slivkove gule
  5. - vyvalkame tenku placku,nevalkame hore-dole ale len jednym smerom aby sa placka zvačšovala
  6. - pečieme na suchej teflonovej panvici asi minutku z kazdej strany (nie dlhšie lebo potom budu suche a budu sa lamat) Nie je síce krasna okruhla ako z obchodu ale je domáca..hotové ukladám do hrnca pod pokrievku aby zostastali pekne mäkké.
  7. - mali by sa vam takto nafuknut,ale ked sa nie ,tak nevadí..Toť vsjo,možete lubovolne plnit a papať..