Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Včera som vyrobila ručne domáce tagliatelle z múky semolina durum a priamo z tých čerstvo pripravených semolinových tagliatelle som hned uvarila aj skvelý a rýchly, veľmi chutný obed, ktorý je veľmi vhodný pre zdravých i chorých, najmä pre diabetikov, ktorým recept venujem. Tieto tagliatelle majú vynikajúcu chuť, ktorá je oveľa lepšia ako u kupovaných v obchode, odporúčam vyskúšať.

2
porcie
10 minút
príprava
3-4 minút
na 100 °C

Postup

  1. Pripravila som si čerstvé domáce tagliatelle z múky semolina durum, včera som pridala recept pod rovnakým názvom, na záver ešte pridám link, aby ste nemuseli hľadať.
  2. Kým tagliatelle preschli, pokrájala som šampiňóny na silnejšie plátky. Dala som vo veľkom hrnci hned zohriať aj väčšie množstvo vody - asi 3 litre.
  3. Pokrájala som na jemno sušenú štipľavú papriku a očistila som strúčik cesnaku.
  4. Na rozohriatom olivovom oleji som orestovala cibuľu do sklovita - asi 3 minúty.
  5. Pridala som šampiňóny a restovala som ich pekne do hneda - asi 5 minút. šampiňóny som nesolila, aby nepustili zbytočne vody, ale sa opiekli, nie dusili.
  6. Pridala som pokrájanú sušenú štipľavú papriku a...
  7. ...prelisovaný cesnak, restovala som len 1 minútu za stáleho miešania, aby sa nespálil, len rozvoňal.
  8. Pokrájala som zelerovú vňať na hrubo, výborne dochutí jedlo na záver. Zelerová vňať je menej známa, ale vynikajúca a overená kombinácia.
  9. Do vriacej osolenej vody som dala čerstvé tagliatelle a ked vyplávali na povrch, varila som ich prudkým varom asi 3 - 4 minúty, nelepia sa a nerozvaria. Nechala som ich al dente - na skus.
  10. Uvarené som ich scedila a trocha vody, v ktorej sa varili, som zachytila a odložila. Tagliatelle som nepreplachovala studenou vodou, aby v nich zostala všetka tá úžasná chuť, osobne nepreplachujem ani iné cestoviny. Na obrázku dobre vidno, ako výrazne zväčšili varením svoj objem a majú krásnu sýto-žltú farbu semoliny a kurkumy.
  11. Tagliatelle som preložila do panvice so šampiňónmi, pridala som asi 50 ml vody z ich varenia a za stáleho miešania som ich obracala, kým sa odparila všetka voda, solila som až teraz a aj okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
  12. Horúce domáce tagliatelle som naložila na tanier a posypala som ich pokrájanou čerstvou zelerovou vňaťou. Je to nádherne voňavé, ľahko pikantné jedlo úžasnej chuti, ľahké, rýchle, jednoduché a zároveň dobre zasýti, navyše múka semolina durum má nízky glykemický index, čo je vynikajúce pre diabetikov, ale aj iných. Vrelo odporúčam pripraviť pre seba i vašich blízkych a pochutnať si na tejto dobrote.