Domáce tagliatelle z múky semolina durum so šampiňónmi (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Včera som vyrobila ručne domáce tagliatelle z múky semolina durum a priamo z tých
čerstvo pripravených semolinových tagliatelle som hned uvarila aj skvelý a rýchly, veľmi
chutný obed, ktorý je veľmi vhodný pre zdravých i chorých, najmä pre diabetikov, ktorým
recept venujem.
Tieto tagliatelle majú vynikajúcu chuť, ktorá je oveľa lepšia ako u kupovaných v obchode,
odporúčam vyskúšať.
2 porcie |
10 minút príprava |
3-4 minút na 100 °C |
Postup
- Pripravila som si čerstvé domáce tagliatelle z múky semolina durum, včera som pridala recept pod rovnakým názvom, na záver ešte pridám link, aby ste nemuseli hľadať.
- Kým tagliatelle preschli, pokrájala som šampiňóny na silnejšie plátky.
Dala som vo veľkom hrnci hned zohriať aj väčšie množstvo vody - asi 3 litre.
- Pokrájala som na jemno sušenú štipľavú papriku a očistila som strúčik cesnaku.
- Na rozohriatom olivovom oleji som orestovala cibuľu do sklovita - asi 3 minúty.
- Pridala som šampiňóny a restovala som ich pekne do hneda - asi 5 minút.
šampiňóny som nesolila, aby nepustili zbytočne vody, ale sa opiekli, nie dusili.
- Pridala som pokrájanú sušenú štipľavú papriku a...
- ...prelisovaný cesnak, restovala som len 1 minútu za stáleho miešania, aby sa nespálil, len rozvoňal.
- Pokrájala som zelerovú vňať na hrubo, výborne dochutí jedlo na záver.
Zelerová vňať je menej známa, ale vynikajúca a overená kombinácia.
- Do vriacej osolenej vody som dala čerstvé tagliatelle a ked vyplávali na povrch, varila som ich prudkým varom asi 3 - 4 minúty, nelepia sa a nerozvaria.
Nechala som ich al dente - na skus.
- Uvarené som ich scedila a trocha vody, v ktorej sa varili, som zachytila a odložila. Tagliatelle som nepreplachovala studenou vodou, aby v nich zostala všetka tá úžasná chuť, osobne nepreplachujem ani iné cestoviny.
Na obrázku dobre vidno, ako výrazne zväčšili varením svoj objem a majú krásnu sýto-žltú farbu semoliny a kurkumy.
- Tagliatelle som preložila do panvice so šampiňónmi, pridala som asi 50 ml vody z ich varenia a za stáleho miešania som ich obracala, kým sa odparila všetka voda, solila som až teraz a aj okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
- Horúce domáce tagliatelle som naložila na tanier a posypala som ich pokrájanou čerstvou zelerovou vňaťou.
Je to nádherne voňavé, ľahko pikantné jedlo úžasnej chuti, ľahké, rýchle, jednoduché a zároveň dobre zasýti, navyše múka semolina durum má nízky glykemický index, čo je vynikajúce pre diabetikov, ale aj iných.
Vrelo odporúčam pripraviť pre seba i vašich blízkych a pochutnať si na tejto dobrote.