Domáce špenátové cestoviny (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Ak vaše deti odmietajú špenátový prívarok, urobte im špenátové cestoviny rôznych druhov a plnené pirôžky,ktoré polejete maslom,alebo zavaríte do na to vhodnej polievky(rajčinovej,mäsovej,cibuľovej...)
6-8 porcií |
80 minút príprava |
5-8 minút tepelná úprava |
Postup
- Špenátové listy paríme asi 3 minútky.
- Dáme ich odkvapkať a pomelieme na mäsovom mlynčeku.V miske sme už mali múku pomiešanú s vajcom,soľou a vodou na cesto.
- Vypracujeme polotuhé cesto
- a rozvaľkáme na tenko strojčekom alebo aj ručne.
- Cestá som porozkladala,aby sa trochu obsušili.
- Radličkou som robila pásy cesta široké asi 3 cm.
- lopatkou som oddeľovala jednotlivé kúsky cesta a dvoma prstami stlačila stred mašličky-farfalle
- Z druhého cesta som robila slíže a nechala sušiť,bude dobré inokedy.
- Ďalšie cesto som vykrajovala formičkou a plnila Bambino syrom(plnka môže byť aj bryndzová,mäsová apod.)
- Naplnené pirôžky som na okraji dobre postláčala,aby plnka počas varenia nevytiekla.Cestoviny,každý druh zvlášť,varíme v osolenej vode,kým vyplávajú na povrch,scedíme a prepláchneme studenou vodou,necháme odkvapkať.Pirôžky môžeme dať aj zmraziť.