Domáce špaldové kváskové cestoviny so šampiňónovou omáčkou
Autor receptu: homemadetastywithlucy
Inšpiráciu na tento recept som našla tu na Vareche. Kváskové špagety od @Siisa som si
upravila podľa seba a bol z
toho skvelý valentínsky obed.
2 porcie |
90 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V mise rozmiešame vajíčko z ražným kváskom.
- Pridáme múku a vypracujeme cesto.
- Cesto preložíme na dosku, na ktorú sme dali 1 PL lyžicu oleja.
- Cesto premiešavame, kým sa všetok olej spracuje do cesta.
Cesto dáme do mikroténového vrecka a necháme hodinu odpočívať.
- Medzitým si pripravíme omáčku. Očistíme šampiňóny, nakrájame ich na tenké plátky. Cibuľu nakrájame na malé kocky. Opražíme ju na olivovom oleji, pridáme huby. Keď sú hotové, prilejeme smotanu, pridáme krémový syr a bylinky. Miešame, kým sa syr roztopí. Necháme prevrieť.
- Po hodine cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm.
- Cesto preložíme po pozdĺžnej strane na polovicu a ešte raz na polovicu. Vznikne nám dlhý tenký pás.
- Cesto nakrájame na tenučké pásiky.
- Každý pásik rozložíme. Môžeme z nich šúľať špagety. Ja som ich len rozplietla a trochu popritláčala.
- Varíme vo vriacej vode asi 3 - 5 minút. Je to rovnaké ako s cestovinami. Skúsime a keď už sú vyberieme.
- Servírujeme poliate omáčkou, posypané nastrúhaným syrom podľa chuti a pažítkou. Dobrú chuť!