Domáce rezance (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Ak máme nejaký sviatočný deň,naše menu sa nezaobíde bez dobrej kuracej polievočky.No do nej patria domáce rezance.Robím ich naozaj len sviatočne.Ináč používam kúpené.Veď je to veľmi praktické.

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Múku s vajíčkom a štipkou soli spracujem a necham odpočinúť prikryté asi 15 minút.Cesto nech je radšej tvrdšie,ako mäkké.Potom ho na tenko vyvaľkám a nechám na utierke obsušiť.
  2. Prenesiem ho opäť na dosku.Pomúčim ho a stočím do ruličky.Robievala tak moja svokra.Páčili sa mi chutné dlhé rezance v polievke.Robím tak aj ja.
  3. Takto stočené cesto rozdelím na polovicu a na tenké rezančeky ho rozkrájam a ešte nechám presušiť.
  4. Takéto presušené cesto zavarím do posolenej vody,s kvapkou oleja.Nechám ich prevariť 6 minút. Prepláchnem ich cez sitko vlažnou vodou.Sú pripravené na podávanie.
  5. Verte mi,že ráz za čas táto príprava stojí za to a polievočka je akási sviatočnejšia.