Domáce ravioly so špenátom a smotanovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: maartina

Ravioli sú jedny z najjednoduchších cestovín, ktoré si môžeme pripraviť doma ...to aspoň je uvedené v jednej z mojich kuchárskych kníh ...a neklamali :))

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Múku si preosejeme, uprostred urobíme jamku, pridáme vajcia, soľ a olej. Prstami spojíme múku s tekutinou, až sa vytvorí lepkavá guľa.
  2. Cesto spracúvame pokým nie je hladké a nelepí sa na dosku. Potom ho zabalíme do potravinovej fólie potretej olejom a necháme odstáť pri izbovej teplote asi 30min.
  3. Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame ricottu s polovicou parmezánu, vajcom, muškátových orieškom, špenátom, soľou a čiernym korením podľa chuti.
  4. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme natenko. Necháme ho schnúť asi 20min., potom ho rozkrojíme napoly a dáme plnku. Cesto medzi plnkou potrieme vodou.
  5. Druhú polovicu cesta preložíme na naplnené cesto a rukou postláčame okolo plnky. Radielkom narežeme ravioli. Necháme ich ešte trochu stáť, aby obschli a potom dáme ho hrncia s vriacou posolenou vodou s troškou oleja. Varíme do mäkka cca 8-10 min.
  6. Pripravíme omáčku: roztopíme maslo, pridáme múku, pražíme asi 1min., postupne prilievame smotanu. Keď je omáčka príliš hustá, dolievame po troške mlieko. Necháme dobre prejsť varom. Ochutíme soľou, mletým korením, muškátovým orieškom a petržlenovou vňaťou.
  7. Ravioli podávame s maslom, prelejeme omáčkou, posypeme zvyšným parmezánom a čiernym korením. ...dobrú chuť :)