Domáce pomarančové cestoviny s plnenými morčacími prsiami a flambovaným ovocím (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes sme mali skvelý obed s domácimi pomarančovými rezancami..robievam ich väčšinou ako prílohu k pečeným mäsám, ktoré majú šťavu obohatenú ovocím, alebo zeleninou..dnes som piekla plnené morčacie prsia, výpek som zliala, pridala k nemu pokrájané pomaranče a brusnice a flambovala s koňakom..

4
porcie
70 minút
príprava
40+5 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Začala som najprv s morčacími prsiami, ktoré som umyla , osušila, osolila z vnútra..
  2. pripravila som si plnku: uvarila na tvrdo 2 vajcia, ošúpala a pokrájala na kocky...kápiu som pokrájala na rezance, rohlík na kolieska, osolila, okorenila a všetko spojila rozšľahaným vajcom...naplnila a otvor som zošila...na panvici som opiekla zo všetkých strán a uložila do zapekacej misy piecť...piekli sa 40min..nechala som ich vychladiť...výpek som zliala, pridala do neho pokrájané pomaranče na kocky a brusnice...podliala som koňakom a oflambovala...prsia som pokrájala na tenké plátky..
  3. pokiaľ sa prsia piekli, pripravila som si cesto na domáce pomarančové rezance...nastrúhala som pomarančovú kôru, a z jedného pomaranča vytlačila všetku šťavu..
  4. na dosku som si preosiala hladkú aj polohrubú múku, pridala som soľ, vajcia a olej..kurkumu som vmiešala do pomarančovej šťavy a po malých dávkach pridávala do cesta..
  5. dobre som vymiesila nelepivé cesto..vložila som ho do fólie a dala do chladničky na pol hodinu...
  6. cesto som rozvaľkala na obdlžnik....cesto netreba veľmi podsýpať, nelepí sa...
  7. cesto som zrolovala a pokrájala teraz na širšie rezance...
  8. Dala zovrieť vodu do hrnca a rezance som vyvarila..
  9. scedila, opláchla studenou vodou, nechala odkvapkať a poliala som ich olivovým olejom a pomiešala, aby sa nezlepili..
  10. na tanier som uložila rezance, pridala som pokrájané plnené morčacie prsia, ozdobila flambovaným ovocím, polkami pomarančov a petržlenovou vňaťkou...prajem vám dobrú chuť..