Domáce ,,pizza,, štangle

chenny - fotkachenny, 26. decembra 2013
Domáce ,,pizza,, štangle
Foto: chenny

Štangle ma rád asi každý, nie vždy ich v pizzerii urobia dobre, veľa krát sú spálené - preto som sa rozhodla urobiť si ich Zobraziť celý popisŠtangle ma rád asi každý, nie vždy ich v pizzerii urobia dobre, veľa krát sú spálené - preto som sa rozhodla urobiť si ich doma :)

8 ks
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 200-220 °C

Suroviny

300 g
2 ks
štipka
1 PL
20 g
2 dcl
štipka




Postup

  1. 1

    muku+2zltka+sol+olej - zmesat a potom pridat kvasok

  2. 2

    kvasok - do mlieka nadrobit kvasnice a zasypat trochou cukru a dat do mikrovlnky na 15 sekund - a velmi dobre rozmiesat a pridat do muky. (to je tajomstvo vlacneho cesta)

  3. 3

    vypracovat cesto - nechat vykysnut. Potom na doske rozdelit na 8 casti - urobit dlhe sulance a zatocit ako spiralu - dat na pelch potriet olejom a osolit. Vlozit do vyhriatej ruky a za 10 min mate štangle na stole :) dresing podla chuti - ja používam smotanu+struhany syr a cesnak. Z 300g muky vam vyjde 8 velkych stangli. Dobrú chuť :) :) :)

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
a žiadne pizza korenie?
vanilka111
krásne štangle,ale neviem prečo pizza? originál pizza štangle sú predsa plnené rôznymi plnkami,syrovo-šunkovou, cesnakovou, nivovou..ale ukladám si kvôli cestu ;-)
orchidea
tiež mi tam chýba nejaká plnka ináč vyzerajú pekne...:)
rufusa
stangle predsa plnku nemaju su potrete cesnakom
vanilka111
u nás v Devínskej v pizzerii robia fantastické pizza štangle s plnkami ako som uviedla vyššie,čisté práve vôbec a ku nim podávajú dresingy podľa výberu.
jozefj
Originál pizza štangle nie sú plnené???
hubata
Aj nám k pizzi posielajú plnené pizza štangle.... ale to si každý predsa môže dorobiť podľa svojej chuti. Stačí len ochutiť cesnakom, bylinkami a slaninkou.
chenny
dakujem za kometare :). ja som este plnene stangle nejedla, ani nevidela :) vzdy iba taketo "ciste" s dresingom a "pizza" stangle ich volame preto lebo su z cesta ako na pizzu :). cesto je ale odskusane, kludne si ich mozete naplnit podla zelania. hlavne ze budu chutit papacikom :)
mariamka
mne to pride skor cesto na zavin :) pizzove cesto robim z hladkej muky, s vodou a bez vajca, ale proti gustu.. iste su chutne, polemicky je akurat ten nazov :)
chenny
toto cesto pouzivame aj na ine recepty, je lahucke-nadychane ;) a nazov som vysvetlila vyssie ;)
nena73
@chenny : este ich peciem,ale mala som cesto velmi kepkave. Dala som muku a tak snad nebudu tuhe. Peciem ich 30 min,lebo pri teplote 200 stupnov a 10 min mi zostali biele. Ale kazda rura pecie inak. Potrela som ich cesnakom a vonia mi cely dom :-).
chenny
@nena73 :) tak dufam ze budu chutit. No veru kazda si svoju ruru pozna najlepsie :) a aky dresing ste si urobili?
nena73
Chutili vyborne. Moji chalani si urobili bio dresing ;-). Do oleja roztlacili cesnak zo zahradky a mastili si tou zmesou pizzaky. Dala som pecenie aj zo spodu a su trocha chrumkave. Pozriem na manual rury aky program bude najlepsi.
nena73
Len prosim este potvrd,ze aj Tebe sa lepilo cesto ns ruky :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia