Domáce piškóty s maracujovým jogurtovým krémom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30-40 minút príprava |
8-10 minút na 200 °C |
Postup- Zo žĺtkov, z cukru, vanilkového cukru a zo soli vyšľaháme
hustú penu. V druhej miske takisto vyšľaháme
bielky s cukrom. Obe masy opatrne zmiešame
a postupne vmiešame preosiatu múku.
- Masu dáme do cukrárskeho zdobiaceho
vrecka. Na plech s papierom na pečenie tvarujeme
dlhé piškóty. Posypeme práškovým cukrom
a pečieme pri 200 °C 8 – 10 minút.
- Krém: Šťavu z maracuje, cukor a kukuričný
škrob uvaríme. Po vychladnutí primiešame
jogurt, dreň z vanilky a opatrne pridáme vyšľahanú
sladkú smotanu. Rozdelíme do pohárov a ozdobíme
ovocím či lístkom z mäty. Podávame s piškótami.
|