Domáce piškóty s maracujovým jogurtovým krémom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30-40 minút
príprava
8-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo žĺtkov, z cukru, vanilkového cukru a zo soli vyšľaháme hustú penu. V druhej miske takisto vyšľaháme bielky s cukrom. Obe masy opatrne zmiešame a postupne vmiešame preosiatu múku.
  2. Masu dáme do cukrárskeho zdobiaceho vrecka. Na plech s papierom na pečenie tvarujeme dlhé piškóty. Posypeme práškovým cukrom a pečieme pri 200 °C 8 – 10 minút.
  3. Krém: Šťavu z maracuje, cukor a kukuričný škrob uvaríme. Po vychladnutí primiešame jogurt, dreň z vanilky a opatrne pridáme vyšľahanú sladkú smotanu. Rozdelíme do pohárov a ozdobíme ovocím či lístkom z mäty. Podávame s piškótami.