Domáce parené buchty plnené marhuľami

shukvacik - fotkashukvacik, 22. septembra 2016
Domáce parené buchty plnené marhuľami
Foto: shukvacik

Prišiel syn na týždeň a prvé, čo chcel bolo niečo sladké, že poďme kúpiť parené buchty a mňa napadlo, či máme doma múku a droždie Zobraziť celý popisPrišiel syn na týždeň a prvé, čo chcel bolo niečo sladké, že poďme kúpiť parené buchty a mňa napadlo, či máme doma múku a droždie ?!. Ostalo pre celú rodinu a chuť bola fantastická. Kúpite ich v každom obchode, no domáce sú domáce :-)

20
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
62 g
800 ml
50 g
2 fľaše
10 ks
 (kakao)




Postup

  1. 1

    Z (teplého) mlieka, trošku cukru a droždia si urobíme kvalitný kvások. Do nádoby dáme múku trošku soli a vykysnúty kvások.

  2. 2

    Vypracujeme hladké cesto, ktoré schovamé pod "perinu" a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.

  3. 3

    Pomúčime si pracovnú dosku a cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 - 1 ,5 cm. Cesto nakrájame na menšie štvorčeky alebo kruhy najlepšie 6 cm priemer a na každý štvorček/kruh dáme lyžičku marhúľového lekváru a polku marhúľe, štvorec spracujeme a zabalíme do cesta tak, aby nám vznikla malá buchta.

  4. 4

    Hotové buchty necháme prikryté utierkou ešte 15 minút.

  5. 5

    Buchty paríme 15 - 20 minút nad horúcou vodou. (Použijeme parák na buchty tak, aby hladina vody bola 1 cm pod buchtami).

  6. 6

    Keď sú buchty hotové, polejeme ich roztopeným maslom, posypeme grankom/kakaom, makom a práškovým cukrom.

    Domáce parené buchty plnené marhuľami - obrázok 6
  7. 7

    Samozrejem lekvár a ovocie je ľubovoľné na Vás :-) prajem Vám dobrú chuť ;-)

    Domáce parené buchty plnené marhuľami - obrázok 7

Diskusia k receptu

sracz
Krásna a hlavne chutná práca Taťka v zástere! Som presvedčený, že si si, aj keď s varechou v ruke, @shukvacik priateľ z Turca, poriadne v rodine "šplhol"! U mňa teda boduješ za oblohu plnú hviezd!
evanaaa
Tak to už teda je! A ten tvoj mládenec to všetko stihne popapať? Ja by som mala dosť už dve, ale možno......len mi nemá kto spraviť :) Vidno, že mu budú chutiť, iste aj chutili.
shukvacik
@Evanaaa , veru dal všetky :-D , tiež sa človek niekedy zamyslí kde to dotych detí všetko ide, ja by som mal dosť už po jednej :-)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia