Domáce medovníky

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Najskôr si pripravíme krémy. Krém č. 1 vytvoríme tak, že vymiešame maslo s cukrom, pridáme orechy a vmiešame vychladnutý puding. Na krém č. 2 zmiešame všetky prísady. Ak je príliš tekutý, zahustíme ho želatínou. Cesto vypracujeme tak, že vajcia, cukor, med, mlieko, olej a sódu dáme do hrnca a miešame, kým hmota neskaramelizuje. Tú potom ešte horúcu nalejeme do misy s múkou, mletými orechmi a korením.
  2. Cesto vypracujeme rukami, spočiatku sa bude lepiť. Ešte horúce cesto rozdelíme na 6 dielov, z každého vyvaľkáme 4 mm hrubý plát s veľkosťou pokrievky. Rozohrejeme rúru na 180 stupňov Celzia a jednotlivé pláty pečieme – asi 5 minút každý.
  3. Po vybratí z rúry vykrajujeme z koláča kruhy a potierame ich čiernym čajom. Potom jednotlivé kúsky kladieme na seba a striedavo ich natierame pripravenými krémami. Úplne nakoniec posypeme medovníky orechmi. Hotové necháme v chladničke aspoň deň odležať.