Domáce maslo
Autor receptu: daska616
Tento recept som robila už niekoľkokrát a všetkým chutil. Je veľmi jednoduchý a zvládne ho každý. :-)
Ja som tento recept našla v časopise : Pošli recept !
120 -150g porcií |
10 minút príprava |
Postup
- Šľahačom vyšľaháme smotanu dotuha. Šľaháme ďalej tak dlho, než sa začne opäť roztekať a jej objem zmenšovať.
- Potom si vezmeme ponorný mixér. Mixujeme a behom chvíľky sa začne oddelovať maslo od podmaslia. Mixujem, pokiaľ nie je z podmaslia iba ,,voda,,
- Hmotu scedíme - oddelíme maslo od podmaslia.
Poriadne vyžmýkame a vytvarujeme.
- Vzniknuté maslo zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky. Potom si už môžeme vychutnať lahodnú pochúťku. Dobrú chuť !!!