Domáce maslo

Autor receptu: daska616

Tento recept som robila už niekoľkokrát a všetkým chutil. Je veľmi jednoduchý a zvládne ho každý. :-) Ja som tento recept našla v časopise : Pošli recept !

120 -150g
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Šľahačom vyšľaháme smotanu dotuha. Šľaháme ďalej tak dlho, než sa začne opäť roztekať a jej objem zmenšovať.
  2. Potom si vezmeme ponorný mixér. Mixujeme a behom chvíľky sa začne oddelovať maslo od podmaslia. Mixujem, pokiaľ nie je z podmaslia iba ,,voda,,
  3. Hmotu scedíme - oddelíme maslo od podmaslia. Poriadne vyžmýkame a vytvarujeme.
  4. Vzniknuté maslo zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky. Potom si už môžeme vychutnať lahodnú pochúťku. Dobrú chuť !!!