Domáce makové rezance (fotorecept)

Autor receptu: kucharronald

15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetky suroviny pripravíme.
  2. Na dosku dáme múku, urobíme do nej jamku, osolíme, pridáme vajcia a toľko vody, koľko budeme potrebovať. Všetko spracujeme. Rozdelíme na 2 bochníky, ktoré prikryjeme utierkou. Necháme 10 minút stáť.
  3. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 až 2.5 mm. Cesto potom jemne pomúčime, pokrájame na pásy široké asi 5 cm, poukladáme ich na seba a pokrájame. Šírka rezancov môže byť rôzna.
  4. Pripravené rezance dáme do vriacej osolenej vody, zamiešame a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom, alebo varechou. Necháme dobre odkvapkať, pomastíme a premiešame. Na koniec pridáme maku, alebo tvarohu (podľa chuti) a všetko dobre ešte raz zmiešame :)