Domáce makové rezance (fotorecept)
Autor receptu: kucharronald
15 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky suroviny pripravíme.

- Na dosku dáme múku, urobíme do nej jamku, osolíme, pridáme vajcia a toľko vody, koľko budeme potrebovať. Všetko spracujeme. Rozdelíme na 2 bochníky, ktoré prikryjeme utierkou. Necháme 10 minút stáť.

- Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 až 2.5 mm. Cesto potom jemne pomúčime, pokrájame na pásy široké asi 5 cm, poukladáme ich na seba a pokrájame. Šírka rezancov môže byť rôzna.

- Pripravené rezance dáme do vriacej osolenej vody, zamiešame a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom, alebo varechou. Necháme dobre odkvapkať, pomastíme a premiešame. Na koniec pridáme maku, alebo tvarohu (podľa chuti) a všetko dobre ešte raz zmiešame :)
