Domáce krekry

rybka59 - bez fotkyrybka59, 6. októbra 2015

Tento recept je jednoduchy a veľmi nam chuti, mam ho zo starších novin, krekry si môžete upiecť do zásoby - uzatvárateľnej nádobe vydržia aj Zobraziť celý popisTento recept je jednoduchy a veľmi nam chuti, mam ho zo starších novin, krekry si môžete upiecť do zásoby - uzatvárateľnej nádobe vydržia aj 4 tyždne, ak sa nezjedia.

4
porcie
15 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
1 ks
1 čl
1 čl
30 g
100 ml
Na posypanie:
100 g
100 g
Tvarohový krém:
125 g
125 g
1 čl




Postup

  1. 1

    V muke vyhlbime jamku,do nej vyklopime vajce ,pridáme cukor,soľ, mlieko a maslo. Smerom od okrajov ku stredu spracujeme cesto, miesime ho 15minut.Prikryte ho dame odpočinúť.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve časti,obe postupne na pomučenej doske vyvaľkame na veľkosť plechu. dva plechy navlhčime štetcom vodou, a vysypeme sezamom. Plech vyložime cestom,potrieme vodou a posypeme makom.

  3. 3

    V strede rozohriatej rury upečieme dochrumkava, napokom nalameme na kusky a podávame nasucho alebo s tvarohovym krémom...Krem: maslo vymiešame do peny a postupne po lyžiciach pridavame tvaroh,osolime podľa chuti vymiešame do kremu.Dochutime nasekanou pažitkou.

Diskusia k receptu

aroooo
tak takéto niečo suché mám rada, ukladám a určite vyskúšam, ďakujem za recept
rybka59
treba to skusit ,ja pre seba som spravila tak dala som 100g špaldovej muky a 100g polohrubej muky, z ražnej som neskušala treba to vyskušat .. ja som ešte z ražnej nepiekla aj z celozrnej muky som ich piekla ,vyskušate a date vediet nech sa dari.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia