Domáce cestoviny
Domáce kapustové cestoviny s oškvarkovými drobencami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Vyskúšala som urobiť domáce cestoviny v tvare trojuholníčkov. A skorá kapusta bola k nim akurát vhodná. *Mala som
zvyšky škvariek, také drobné, veľmi chrumkavé, keď sa
troška opečú.
Postup
- Polohrubú múku som preosiala, pridala som vajcia a vypracovala cesto.
- Cesto som rozdelila na dve časti a rozvaľkala.
- Nakrájala som na dlhé pásy.
- Uložila som ich na seba ako keď krájame rezance.
- Krájala som na trojuholníky - šikmo raz sprava a potom zľava.
- Všetky pokrájané. Dala som zovrieť osolenú vodu.
- Trojuholníčky som vložila do vriacej vody a uvarila.
- Keď vyplávali na vrch, vybrala som ich, scedila a pridala k pokrájanej upečenej kapuste.
- Na panvicu som dala masť, pridala som oškvarkové drobence a iba chvíľku opiekla.
- Poliala som nimi kapustové trojuholníčky a zmiešala.
- Najlepšie chutia také teplé čerstvé. Prajem vám dobrú chuť.