Domáce cestoviny

Domáce kapustové cestoviny s oškvarkovými drobencami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Vyskúšala som urobiť domáce cestoviny v tvare trojuholníčkov. A skorá kapusta bola k nim akurát vhodná. *Mala som zvyšky škvariek, také drobné, veľmi chrumkavé, keď sa troška opečú.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Polohrubú múku som preosiala, pridala som vajcia a vypracovala cesto.
  2. Cesto som rozdelila na dve časti a rozvaľkala.
  3. Nakrájala som na dlhé pásy.
  4. Uložila som ich na seba ako keď krájame rezance.
  5. Krájala som na trojuholníky - šikmo raz sprava a potom zľava.
  6. Všetky pokrájané. Dala som zovrieť osolenú vodu.
  7. Trojuholníčky som vložila do vriacej vody a uvarila.
  8. Keď vyplávali na vrch, vybrala som ich, scedila a pridala k pokrájanej upečenej kapuste.
  9. Na panvicu som dala masť, pridala som oškvarkové drobence a iba chvíľku opiekla.
  10. Poliala som nimi kapustové trojuholníčky a zmiešala.
  11. Najlepšie chutia také teplé čerstvé. Prajem vám dobrú chuť.