Domáce kaiserky

mysiacikMysiacik, 31 ročná žena, Bojná, 12. novembra 2017 13:36
Ďalšie jej recepty »

Domáce kaiserkyFoto: mysiacik

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Z múky, vody, droždia, soli, cukru, oleja a dvoch lyžičiek ľanových semienok si vypracujeme cesto a dáme na teplé miesto vykysnúť.

  2. 2

    Keď je vykysnuté, preklopíme si ho na pomúčenú dosku a pomaly si "odždibujeme" z cesta a tvoríme si malé bochníky, ktoré si ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Takto necháme podkysnúť asi 15 minút, zoberieme si nožík namočíme si ho do vlažnej vody, aby sa nám cesto na nôž neprilepovalo a zarezávame do bochníkoch hlboké zárezy.

  4. 4

    Nakoniec potrieme vodou, v ktorej máme roztopenú soľ, posypeme sezamom a ľanovými semienkami, necháme chvíľu podkysnúť a šup do rúry, na 5 minút rozohriatej na 200 stupňov, potom stiahneme na 180 a kaiserky dopečieme, až kým nemajú krásnu hnedkastú farbu, vytiahneme a necháme vychladnúť

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist