Domáce bravčové rebierko na červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som na obed urobila domáce bravčové rebierko na červenom víne..všetky použité suroviny sú domáce..rebierko som opekala na panvici, aby zostalo úplne šťavnaté..

80 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rebierko som poriadne umyla, osušila a pripravila som si aj slaninu, ktorú som pokrájala na kocočky..
  2. osolila, okorenila, posypala rascou, pokrájaným cesnakom a posypala červenou mletou paprikou..
  3. pokrájanú slaninu som dala na panvicu a opiekla..
  4. slaninu som tam nechala a na ňu som položila rebierko...opiekla z oboch strán a podliala červeným vínom...zakryla pokrievkou a nechala na malom plyne pomaly opekať...aby zostalo šťavnaté...
  5. rebierko sa opekalo hodinu a bolo úplne krehučké a šťavnaté...kým sa rebierko opekalo, pripravila som si drobné zemiačiky...zostali mi z vyberania také drobné, neviem, prečo sa im nechcelo narásť a takto ich zvyknem ihneď zúžitkovať...povarím ich chvíľku v slanej vode, ošúpem a opečiem na masti do chrumkava..
  6. k tomuto hlavnému jedlu som podávala veľkú misu zeleninového šalátu. uhorky, paradajky, paprika a cibuľa ...všetko z mojej záhrady...výborný obedík...dobrú chuť..