Domáce bravčové pochutinky so zemiakovými guličkami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som pripravila recept, ktorý sa veľmi málo robí v našich domácnostiach.Všetky použité suroviny sú zo zakáľačky, čerstvé a odložila som si ich, aby som mohla z nich niečo zaujímavé urobiť..

65 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetky pochutinky som poriadne umyla a pripravila na varenie..2 uši, chvostík,pečeň aj malý kúsok neúdenej domácej klobásky...
  2. Na panvicu som dala pol lyžičky masti, na ktorú som pokrájala cibuľu.Cibuľu som poprášila červenou paprikou a zaliala vodou.
  3. Pridala som bravčové pochutinky: uši, a chvostík a osolila som ich..nechala som ich poriadne uvariť..pokiaľ sa varili,pripravila som si zemiakové guľky..ošúpala som 2 zemiaky, uvarila v osolenej vode..Keď sa zamieky uvarili, troška vody som zliala, pridala som k nim 4 lyžice hladkej múky a poriadne vymiašala na hustú kašu s pridaním aj oloženej vody...nechala som ich trošku vychladiť, pridala som jedno vajce a vymiešala hustú nelepivú hmotu z ktorej som formovala guľky.Hotové som vygúľala v hladkej múke.
  4. Guličky som opekala na panvici do svetlohneda..
  5. Hotové opečené zemiakové guličky...
  6. Na panvicu som dala pol lyžice masti a opiekla som na nej surovú klobásku spolu s bravčovou pečeňou.Pečeň som nesolila, lebo masť ktorá vytiekla z klobásky bola dochutená a zároveň sa ochutila aj bravčová pečeň..Po hodine varenia, boli uši aj chvostík dostatočne uvarené.Na misu som uložila bravčové uši,chvostík, opečenú bravčovú pečeň, ak neúdenú opekanú klobásku.. pridala som opekané zemiakové guličky a zaváranú červenú kapustu, uhorku aj kapustou plnenú papriku..dobrú chuť..