Domáce bravčové pliecko na červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Farmár mi priniesol čerstvé mäso aj výrobky...urobila som výborné pliecko na mojom domácom vínku...prílohu som volila dvojakú..zemiaky aj ryžu..
4 porcie |
20 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové pliecko som naporcovala na plátky...na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť a plátky mäsa som opiekla z oboch strán..
- do rajnice som dala výpek z restovania, pridala som cibuľu, opiekla a podliala som vínom..
- vložila som do pripraveného základu orestované mäsko...
- mäso som osolila, okorenila a pridala červenú mletú papriku...všetko spolu som pomiešala...zakryté som pomaly dusila a dolievala som iba malé množstvo vína...
- pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohy...zemiaky aj ryžu...hotové mäsko som dochutila a pripravila na podávanie..
- nabrala som na taniere, ozdobila a podávala s uhorkovo-paradajkovo-cibuľovo-uhorkovým šalátom...mojej návšteve hen až od Tatier veľmi chutilo...prajem vám dobrú chuť..
- ešte malý bonus...moje letné orgovány- budleia v 5 farbách..
- a moje lososové muškáty...