Domáce bravčové pliecko na červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Farmár mi priniesol čerstvé mäso aj výrobky...urobila som výborné pliecko na mojom domácom vínku...prílohu som volila dvojakú..zemiaky aj ryžu..

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové pliecko som naporcovala na plátky...na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť a plátky mäsa som opiekla z oboch strán..
  2. do rajnice som dala výpek z restovania, pridala som cibuľu, opiekla a podliala som vínom..
  3. vložila som do pripraveného základu orestované mäsko...
  4. mäso som osolila, okorenila a pridala červenú mletú papriku...všetko spolu som pomiešala...zakryté som pomaly dusila a dolievala som iba malé množstvo vína...
  5. pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohy...zemiaky aj ryžu...hotové mäsko som dochutila a pripravila na podávanie..
  6. nabrala som na taniere, ozdobila a podávala s uhorkovo-paradajkovo-cibuľovo-uhorkovým šalátom...mojej návšteve hen až od Tatier veľmi chutilo...prajem vám dobrú chuť..
  7. ešte malý bonus...moje letné orgovány- budleia v 5 farbách..
  8. a moje lososové muškáty...