Domáce Baileys (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

Recept som dostala od kamarátky a posielam ďalej ;) Rada by som povedala, že je to zdravé a diétne, ale nie, je to len fantastické :D ....robila som tento likérik ešte cez sviatky, do práce aj domov a všetci si chválili :) veď keď vonku sneží, mrzne, tak ku krbu a k rodinnej pohode, taký malý sladký pohárik určite nemôže uškodiť :)

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvý som si uvarila karamelový puding, nechala vychladnúť pod fóliou, aby sa neurobila taká tá kožka na vrchu...inak puding v žiadnom prípade nesladiť, Salko vieme, že je sladká šupa, takže netreba ďalší cukor...
  2. Vedľa som si vymiešala Salko z oboch plechoviek s rumom... (vyzerá to strašne takto, že?) :D
  3. A nakoniec som všľahala vychladnutý puding...celé som to preliala cez sitko do fľašiek, zavrela a držala som to v chladničke (z uvedeného množstva mi vznikli dve také fľašky, ako vidíte na fotke - nie úplne plné litrovky)...Inak mám odskúšané, že 10 dní to vydrží v chladničke bez ujmy...ale ak vás je viac, nevydrží :D
  4. Hodilo by sa povedať, že krásne vianočné sviatky prajem, ale že klasicky nestíham tak pekné tie nadchádzajúce veľkonočné! :D